Drängsjö | 13.12.2005 18:44

Kommenttispider - 13.12.2005

Kotona 5 astetta lämpimän puolella.Ajatus lähteä käymään Drängsjölla tuli liian myöhään,mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Olin perillä vähän yli yhden.Äkkiä kalakortti ja perhovehkeet kuntoon.Tein mokan siinä,että aloitin kalastuksen lahden vasemmalta puolelta.Ei mitään.

Siirryin vastarannan laiturille.Toisella heitolla tärppäsi.Muljahti irti.Sidoin valkoisen maraboustreamerin tapsin päähän.Nyt jäi kiinni.Yksi tämän kauden parhaista kamppailuista.Ryntäsi ulos ja sitten venepoijujen taakse.Minun piti siirtyä pois laiturilta ja siirtyä rantaan.Nyt se sitten yritti ruohikkoon,muttei onneksi sinne pääsyt.Välillä kävi mielessä,ettei tämä kala ole minua varten.Viimein tuli pintaan.Ei se niin iso ollutkaan,kuin olin luullut.No kala kuitenkin.

Aloin heitelemään taas.Kolme kalaa kävi perhossa,mutta yksikään ei jäänyt kiinni asti.Aurinko hävisi pois ja kuu tuli tilalle.Vavan renkaat jäätyivät pahemmin ja pahemmin.Puolessa tunnissa oli koko lahti riitteessä.Käsiä kylmi melkolailla kun pakkasin kamat kasaan.Olikohan syksyn viimeinen reissu???

Kommentit

KommenttiT.K - 15.12.2005

Hieno kala!! Paljos oli mittaa??


Kommenttispider - 15.12.2005

Ei tullut mittailtua ja nyt on jo myöhästä.Tuli eilen se paistettua ja oli hyvä.


KommenttiTurku - 15.12.2005

Laiturissa lienee neljän tuuman lautaa. Siitä voi arvioida aika hyvin.


Kommenttispider - 15.12.2005

Tuosta riman leveydestä en itse voi päätellä mitään,mutta kala oli hyvä ja antoi kunnon kyydit.

Meitä oli kolme syömämiestä ja se riitti kaikille.Jos jotakuta kiinnostaa niin resepti on seuraava:Kala harjataan juuriharjalla puhtaaksi suomuista ja limasta.Kala fileeretaan ja kylkiruodot pois.Kala pannaan jääkaappiin yön yli,että jäykistenäisyys häviää pois.Vuorokauden jälkeen otetaan laitettavaksi.

Suolataan mineraalisuolalla ja päälle kalamauste.Paneerausjauhot (maustamattomat) riputellaan päälle.Annetaan olla rauhassa noin puolituntia.Paistorasva on puolet rypsi/oliivi öljyä ja puolet voita.Viilut paistetaan heikohkossa lämmössä ensin liha puolelta ja sitten nahkapuolelta.Kalan väristä näkee milloin on aika kääntää.Keitetyt perunat,tuore sitruuna ja remouladkastike tietysti mukana niinkuin hyvä salaatti ja PUNAVIINI,joka täytyy valita jokaisen oman maun mukaan.Valkoviinin juojia tietysti on,mutta miksi juoda kissankusta,kun on punaista.On todellakin aivan vääräkäsitys,ettei punainen käy kalaruuan kanssa.Kunhan vaan jokainen löytää omansa;makuhermojen mukaan.

Jälkkäriksi sitten lämmin Camembert lämpimien lakkojen kanssa.


KommenttiSalmo trutta - 15.12.2005

Ohhoh mikä ateria. Aika juhlallisen kuulonen resepti, vois tarjota joulupöydäs muiden jouluruokien kanssa. Onko tuossa taimenesi vierellä olevalla perholla kuulapää?


Kommenttispider - 15.12.2005

Ei oo kuulapää vaan ihan runkoon painoinettu streameri.Pää tuossa perhossa on viininpunainen silkkilanka niinkuin monesssakin minun perhossa.Toimii hyvin iskupisteenä ja ärsykkeenä.Tuo ateria kylläkin sopii mihin pöytään vain.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?