Elikkäs lohenrenkaalle lähdettiin ajelemaan turusta siinä klo 11 vaiheilla. Paikalle saavuttiin pienen kiertelyn kautta n. klo 13. Luvat matkaan ja kalastamaan!
Aloitin ns. uudelta järveltä joka oli valmistunut neljä vuotta sitten. (Tätä järveä ei mainita kalapaikan kuvauksessa!) Kävelin suunnilleen parkkipaikkaa vastapäätä olevalle laiturille. Siinä ei uskaltanut virvelillä viskoa sillä veden yllä n. 10-15m laiturista kulki sähkölinjat. Perholla viskoilin etupäässä tällä järvellä. Muutama tärppi tuli zonkeriin ja virpalla jigiin.
Oli aika vaihtaa järveä. Saavuin pienimmälle järvelle (sen nimeä en muista) Siinä päätin lähteä veneen kanssa matkaan. Seuraankin veneessä oli, sillä aikas iso rapu oli veneen nurkassa. Saksesta kiinni ja rapu takaisin veteen. Aluksi viskosin virpalla, mutta pohjatärppi rikkoi koviakokeneen kelan jarrun. Oli aika jatkaa perholla. Tärppejä ei tässä järvessä tullut.
Oli aika vaihtaa paikkaa elikkä nokka kohti Kivijärveä. Sielläkin lähdin soutelemaan. Perhoa viskosin monestakin eri paikkaa, mutta tuloksitta. Rapumertoja oli rannan tuntumassa vieri vieren elikkä kivijärvessä ja todistettavasti myös pienemmässä järvessä on rapuja. Henkilökunta kertoi että paikalle on tulossa neljäskin järvi. Siellä uuden järven takana oli rakennustyöt meneillää.
Saaliitta jäin tälläkin kertaa, mutta talvella pilkillä ja ensi vuonna taas perholla kalaa koittamaan. Onkos muuten jollain hyviä kokemuksia paikasta?
Varmaan 10x tullu tuolla käytyä. Jokusen kerran olen kaloja nähny pintomassa, ja muutaman kerran nähny niitä otettavan. Omakohtasesti kokenut vaan muutaman tärpin, ja siinä kaikki. Kai siellä sitä kalaa on, mutta varmaan iän myötä viisastuvat, eikä allekirjottaneen sidokset tunnu toimivan =(
Joo, kalaa tulisi aika monella tavalla sieltä. Olen käynyt mestoilla muutaman kerran aikasemmin. Mustaa woolly buggeria ja järviperhoja pitää käyttää, koska sieltä ei tule kalaa sen paremmin muilla perhoilla. Järviin tehdään täysmittainen istutus ja vain kerran joka kevät. Paikka on hyvin kirjolohi voittoinen niinkun tiedetäänkin. Olen saanu varmaankin yli 50 kirre pelkästään eri väriyhdistelmillä - liitseillä, jossa on kuula erivärinen ja koko musta runko. En pelkästään kirreä vaan taimenta mm. Matildajärveltä.
Seitsemisen kertaa käynyt kyseisessä paikassa, joista 2 reissua kalattomia. Itselläni hyvin toimineita, ovat olleet wooly buggerit ja liitsit.
Kaloja kyseisillä reissuilla noussut, melkein 20 pintaan ja monia karkuutuksia.
Kaikki nämä kivijärvestä, lukuun ottamatta yhtä pömpiäisen kirreä.
Selvä, elikkä kannattaa mennä keväällä juuri istutuksen jälkeen. Pitää mennä ensi vuonna koittamaan uusiksi.
Kyllä se syksylläkin on hyvä paikka yhtälailla. EI sieltä kalat juuri minnekkään häviä. Syksyllä kalat makaavat montuissa, ainakin Kivijärvessä. Hyvät mahdollisuudet on saada hapettajien vierestä kalaa. Perholla upottaa 12#-16# messinki pupaa( vihree runko ja oranssi perä). Kyllä kelpaa.
Joo ei sieltä kalat mihinkään katoa, ne on vaan vähän nokkelampia syksymmällä... Lisäksi sinne kyllä laitetaan useampaan kertaan vuodessa kalaa, yleensä neljä-viisi kertaa kaudessa, mutta tänä vuonna oli laitettu poikkeuksellisesti vain kerran (ainakin vielä muutama viikko sitten).
Kärsivällistä kalastusta tuo paikka vaatii ja oikeaa hetkeä - jonkin verran valitettavasti myös heittotaitoa... Veneellä ei tahdo saada kontakteja kaloihin, jos vähänkin liikkuu veneessä, meteli karkottaa kalat juuri sen 40 m päähän, johon ainakaan itse en helposti heitä. Viime reissulla sain ainoan kalan klo 05 aamulla pintakalvossa vedetyllä red-tagilla. Todella nirsoja oli kalat tuolloin - kalastettiin kahteen mieheen noin 18 tuntia ja tuo yksi kala nousi. Jotain ne siitä pintakalvosta nappailivat...
Suosittelen kaikille Lohenrengasta! Tuolla kalastaessa olen ainakin itse oppinut paljon perhokalastuksesta - kärsivällisyyttä, tarkkaavaisuutta ja havainnointia.
Itsekin kalastelin tuolla tässä muutama päivä takaperin.
Kalaa oli aika hyvinkin liikenteessä, vaikkakin kovin helppoja ne eivät olleet hynäyttää perhoihin.
Itsellä muutamia todella vaisuja tällejä pieniin nymfeihin sekä buzzereihin.
Yhden kalan sain ylös pinturilla ja 2 kalaa karkuutin buzzer/nymfi seteistä.
Juuri ennen pimeää yleensä kalat alkavat pintomaan ja sillin ainakin itselläni on kivijärvessä toimineet 12-14 koukkuun sidottu laskuvarjohäkiläinen peruspinturi.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?