Graavikala

Ainekset

  • Kalaa (lohta, taimenta, siikaa, harjusta)
  • Merisuolaa
  • Sokeria
  • (Pippuria, tilliä)

Kala vedetään fileiksi, mutta jätetään nahka lihaan kiinni. Otetaan sopivan kokoinen pitkulainen astia, jonka pohjalle laitetaan karkeaa merisuolaa.

Painellaan filettä suolaan ja annetaan fileeseen jäädä suolaa sen verran kun siinä pysyy. Ripotellaan sokeria ja haluttaessa murskattua tilliä ja pippuria fileen päälle. Siian kanssa toimii hyvin valkopippuri, taimenelle esim. rosépippuri.

Sama käsittely toiselle fileelle ja tämän jälkeen kalat vastakkain astiaan ja laitetaan kansi kiinni ja annetaan olla viileässä 12 - 24 tuntia (astiaa/kaloja voi kääntää välillä, jotta graavautuu tasaisesti). Pyyhitään mausteet pois pinnasta ja veistellään kalasta sopivia, ohuita paloja. Herkkua esimerkiksi ruisleivän kanssa.

Sokerin määrällä voi vaikuttaa lihan kovuuteen. Enemmän sokeria niin lopputuloksesta tulee pehmeämpi (ruotsalainen tyyli).

Sivua muokattu viimeksi 26.06.2003 16.12.
Muokkaaja nimetön

Katso myös

Kalaruokareseptit Hakemisto

Kommentit

Kommenttipst - 01.07.2004

Lisämakua graavikalaan saa myös helposti. Itse tapaan silputa ruohosipulia, purjoa tai tavallista sipulia ja hieroa silppu fileiden pintaan ennen suolan laittoa.

Kannattaa kokeilla myös muita mausteita, esimerkiksi basilikaa.

Ja suolaa tulee myös lisättyä käsikopelolta. Fileen kastaminen suolaan toimii vain jos file on sopivan kostea.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?