Vaellusruokia

Vaellukselle kannattaa ottaa mukaan vain paino/ravintoarvoltaan hyviä ruokia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki ruoka tulee olla kuivattua ja tuoreet ainekset pitää itse hankkia metsästä ja joesta.

Ruokien kuivaus

Ateriarunko

Vaelluksella energian kulutus moninkertaistuu ja kevyelläkin vaelluksella päivässä tulee saada noin 10 000 - 15 000 kilojoulea (n. 2500 - 3500 kilokaloria) energiaa. Energian kulutus vaihtelee henkilöstä riippuen paljon.

Perusrunko päivän aterioiksi voisi olla seuraavanlainen:

  • Aamiainen
    • Puuroa, mysliä tai muuta vastaava. Näkkileipää ja kuumaa juomaa.
  • Lounas
    • Pasta tai riisipata. Mukaan haluttaessa kuivattua jauhelihaa. Jos on saanut kalaa niin perunoita ja paistettua kalaa. Kalakeitto esim. harrista maistuu myös varmasti
  • Välipala
    • Esim. kuivattuja hedelmiä tai suklaata.
  • Päivällinen/illalinen
    • Kuten lounas. Hyvän aterian lopuksi vaikka hieman suklaata.
  • Iltapala
    • Näkkileipää, korppuja. Kahvi, kaakao

Sivua muokattu viimeksi 28.07.2003 20.46.
Muokkaaja MNi

Katso myös

Perunoiden kuivaus Jauhelihan kuivaus Perhokalastajan tietopankki Hakemisto

Kommentit

KommenttiWilho - 30.12.2004 (Muokattu 30.12, 19:30)

Mistä noita ruokia saa ostettua?? Saako tavallisista ruokakaupoista??



[Editoitu - FlySam]

Kommenttisatunnainen lukija - 17.05.2006

Jauhelihan voi kuivata itse, mutta sen voi korvata myös soijarouheella (saa tavallisista kaupoista) vaikkei olisikaan kasvissyöjä. Proteiinia on suunnilleen saman verran. Kuivattuja ruoka-aineksia saa aika hyvin Punnitse ja Säästä -kaupasta. Kuivattuja valmisruokia (pastat, riisipadat) saa normaaleista kaupoista, mutta ns. 2 hengen annos ei riitä vaelluksella mihinkään. Kannattaa lisätä jauhelihaa, soijarouhetta tai linssejä sekä makaronia tai (pika)riisiä.


Kommenttisatunnainen lukija - 17.05.2006

Soijarouhe on siis valmiiksi kuivattua, ei tarvitse nähdä vaivaa :)


KommenttiValli - 16.01.2009

Tommosen kirjan hankin juuri hiljan: Retkiruokaa pär nilsson & Christel schröder

Siin aikamukavasti kaiken näköstä....


Kommenttikoskisjukka - 20.04.2009

Muutamia vuosia sitten vaihdoimme ongelmallisen näkkileivän (murustuu helposti rinkassa) Vaasan normaalisuolaiseen jälkiuunileipään. Voin sanoa, että kyllä kannatti! Ko. leipä säilyy helposti kesäkelissä kaksi viikkoa. Metvurstia saa nykyisin 100g vakumipaketeissa (neljälle päiväksi). Leirin löytyessä löytyy myös virtaavaa vettä (ainakin meidän reissuissa). Vakumit kiven koloon eikä säilymisen kannalta, Lapissa kesällä, ole mtn ongelmaa. Majoneesi tuubissa ajaa rasvan asian.


KommenttiPiritta - 11.06.2010

Kiitos Perhorasialle hyvistä kalaresepteistä! Laitan vastavuoroisesti meidän reseptejä teille jakoon:

www.cookinginlandscapes.com

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?