Tinseli

KommenttiHäiskä - 24.07.2005

"Perinteinen" tinseli lisäkoukulla. Se estää pelkän pyrstön nyppimisen, mutta tulee hyvin matkassa.

Ei saa kyylätä kovin tarkkaan, koska perho on jo käynyt kalan suussa... ;)

Kommentit

KommenttiVidle - 26.07.2005

Miten teillä noi tinselit toimii...? minun tinseli-perhoissa ei juuri tinseliä ole, ku ne tinselit ovat hetken kalastuksen jälkeen aina jonkun ahvenen "persiissä". Että semmonen ongelma...!


Kommenttimatiaz - 26.07.2005 (Muokattu 26.7, 18:28)

Tuo peräkoukkukötöstys on lähes turha,sillä suurin osa (lue: lähes kaikki) kaloista poksauttavat perhon päähän. Alavirtaan heitettyyn perhoon pienemmät taimenet kyllä nykivät perhoa pyrstöstä eivätkä jää kiinni, mutta kukapa niitä pieniä haluaisikaan.

Itse käytän yleensä suuria, yli 15 senttisiä tinseleitä ja niitä kun uittaa ylä/ poikkivirtaan, niin yleensä jo 40 senttinen kala saa koko virityksen niin syvälle suuhunsa, että tarttuu kunnolla kiinni.

Lisäkoukku aiheuttaa myös turhaa tuskaa vapautettaville kaloille, joten...

Selkä kannattaa perhoon tehdä myös samasta materiaalista kuin itse siipi, sillä silloin se "sulautuu" perhoon mukavammin ja käyttäytyy vedessä samalla tavalla kuin muukin perho.

Tuo lisäkoukku pois ja perholle puolet lisää pituutta, niin se on siinä!


Kommentti-3du- - 26.07.2005

Samaa mieltä matiakzen kanssa lisäkoukun poistamisessa mutta itse en lisäisi pituutta juurikaan perhoon. Alkuperäinen Super-Tinseli sidottiin jäljitelmä perhoksi minkä kuului olla solakka ja muotoon leikattu. Nykyään porukka käyttää isoja, yli 20cm, muodottomia tinseli huiskia joilla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen tinselin kanssa.


Kommentti/hk - 26.07.2005

Mielestäni sopivan kokoinen tinseli on 7-10cm. Olen myös sitä mieltä että kannattaa panostaa muotoon, ei pituuteen. Eli leveä ja lyhyehkö eikä pitkä ja laiha.


Kommenttimatiaz - 29.07.2005

3du, eikö se ole jäljitelmä 20 senttinenkin tinseli?


KommenttiHäiskä - 29.07.2005

En väittäisi peräkoukkua turhaksi tarttumisen kannalta. Erityisesti huonommalla syönnillä kalat usein näykkivät tinseliä, isommatkin.

Matiaz on toki oikeassa siinä, että C&R-kalastukseen kannattaa lisäkoukku jättää pois. Ja vaikka painaa vielä etukoukun väkänen kasaan... ;)

Ice Wingiä mulla ei mustana olekaan, mutta marabou kyllä passaa korvikkeeksi oikein hyvin! :D

Tuo tinselin koko taitaa olla sellainen ikuinen kysymys... Mutta tehkääpä rasiaanne 5-20 senttisiä malleja niin C&R- kuin normiversioinakin niin... :D

Eiköhän se taimen iske kiinnostuttuaan. Empä usko että se viivottimen kans siellä rupeaa perhoa mittaamaan... ;)


KommenttiKoZKe - 30.07.2005

On tutun näköinen penkki. Minkä merkkinen?


KommenttiHäiskä - 30.07.2005

Fly-Mate... Muuten mainio penkki, mutta varren kiinnitys pöydänkiinnikkeeseen saisi olla parempi. Kun laittaa väliin kumin palasen niin pito paranee. :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?