The Magic of Spring

Kommenttisiian kalastaja - 30.03.2006

Välillä piti kokeilla mitä siitä tulee, kun meikäläinen sitoo full feather wing:n.

Kommentit

Kommentti[Aku^^] - 04.04.2006

aika exsoottinen perho! :) Mutta luulen että kalaaa tulee?


Kommenttiepäilijä - 04.04.2006

Ei taida olla kalastus perho


Kommenttimarkusbo - 04.04.2006

No voin sanoa, että varsin hyvää jälkeä tuli! Eikös tämä ole se kehyksiin menevä perho?


KommenttiSalmo trutta - 04.04.2006

Crestit avautuu hienosti, pää on onnistunut, siipi on kohallaan... Kyllä tässä on nyt menty onnistumaan:)Ootko painottanu(!) rungon vai ootko käyttäny paksua lankaa? Ei sillä että ei muka olisi tasanen, sehän kartioituu hyvin ja on tasaisen näkönen mutta aika paksu? No sehän ei ole edes paha näköhaitta;) guttisilmäkin on hienon näkönen, ehkä koukku voisi olla hopean tai kullan värinen, sidos on meinaan sentyylinen:)


Kommenttimianka - 04.04.2006

Hienon näköinen, vaikken yleisesti lohiperhoista mitään ymmärräkään :)

Mutta se mikä kiinnitti huomion oli perhon väritys: Sehän on suorastaan suomalainen! :)


KommenttiSQ89 - 04.04.2006

Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin onko kukaan ikinä kalastanut näin hienolla perholla??? Ja onko tämän tyyppinen perho kalastuskäytössä "tappava"?? Pirun hienon perhon olet kyllä sitassu. Täytyy taas sanoa, että se on helppoa kun sen osaa:) Kaunko meni tämän sitomiseen?


Kommenttiplayer - 04.04.2006

Maukas perho.. tuskin tuota vedellä raaskii pilata?
Katselin muitakin perhojasi, hienoa työtä. Pistätkö jostain lohiperhostasi vaikka Jock Skott:sta kuvan perhon alta, (muuten hienoja kuvia). Kiinnostaisi tietää minkäläinen profiili kalan näkökulmasta klassisessa perhossa on. Sivistäisikö joku minua.. onko esim Jock Scott:n alussiipi sidottu kolmiomaisesti (siis edestä katsottuna)?


Kommenttisiian kalastaja - 04.04.2006 (Muokattu 4.4, 19:26)

Kiitos kaikille!

Juu en minä tätä kalalle tällä kertaa sitonut vaan ihan ihmissilmälle ihasteltavaksi.
Tämäkin perho on tarkoitus kehystää, kunhan vain kerkeää.

Koska perhossa on muhkea siipi ja häkilöinti niin tuollainen paksu kartioitu runko sopii tuohon paremmin kuin sellainen hyvin ohut runko. Rungossa ei tietenkään ole painousta vaan se on kartioitu UNI:n Underbodyllä. Rungolla käytin lankana UNI Thread 17/0 valkoista lankaa ja päässä UTC:n mustaa 70 denierin lankaa.

Väritys on tosiaankin aika suomalainen ja onpa näillä väreillä tullut muitakin perhoja sidottua, kun jostakin syystä tykkään kyseisestä väriyhdistelmästä oikein kovasti.

Itsellä ei ole vielä mitään tietoa miten tälläinen full feather wing tyylinen perho käyttäytyy vedessä, mutta ensi kesänä pitää testata ainakin tuon Black Rangerin uintia. Kai ne tämän tyyppisetkin perhot kalalle kelpaavat, kun jo 1800-luvulla kerta sitoivat tällaisia lohelle.

Kelloa ei tullut katsottua, kun tätä sidoin. Mutta kyllä siinä useampi tunti meni, vissiinkin 3 ja 5 tunnin välimaastossa tuo aika.

Pitääpä ottaa jossain välissä kuvaa altapäinkin, kunhan kerkeää.

Yleensä taitaavat sitoa nuo Jock Scottien alussiivet ihan levyksi, mutta kyllä niitä sidotaan kattolaskuisestikkin.


KommenttiHippi - 04.04.2006

Äijän sidokset kyl puhuu puolestaan!!! Loistavaa jälkeä taas. Ainoa pienenpieni virhe tuossa perhossa oli tuo, että crestien kärjet eivät ihan yllä kunnolla toisiinsa. Tarkoitan tuolla nyt sitä, että yläkaari on millin tai pari liian lyhyt. Blaah se ei haittaa kyl mitään!
Peace!:D


Kommentti[Aku^^] - 05.04.2006

hui!! eihän tuota ehkä uskalla uitella vai?? :D hieno on pittää sannoo! PRKL kun osais tommosia vääntää! :D


Kommenttisiian kalastaja - 05.04.2006

Sidottaessa nuo crestit olivat kyllä juuri eikä melkein, mutta tuossa ennen kuvaamista ilmeisesti tuo siipi ja pyrstön kate painoivat pyrstöä aavistuksen alaspäin ja niinpä yläkaari ei yllä aivan pyrstön kärkeen. Tuon saa kyllä melkovarmasti korjattua tuon pyrstön asennon, mutta eipä tuo niin hirveästi häiritse, että antaapa olla.

Enemmän tuossa kuvassa tuo häkilän suttuisuus häiritsee kuin tuo cresti homma, mutta nyt tuo häkilöinti on jo siistitty ja perho näyttää nyt selvästi upeammalta kuin tuota kuvaa otettaessa.

[Aku^^] tuohon sidonna osaamisen tasoon auttaa parhaiten määrätietoinen ja uuttera harjoittelu ja konkareilta kannattaa myös kysellä neuvuja ja ottaa heiltä muutenkin oppia. Englannin kielellä on julkaistu monia hyviä lohiperhojen sidontaa käsitteleviä teoksia esimerkiksi Michael D. Radencichin Tying the classic salmon fly. Suomen kielellä tarjonta on aika huonoa. Pitäisi varmaan patistaa noita guruja jakamaan tietojaan Suomen junnuille myös kirjallisessa muodossa.


KommenttiJussi_h - 05.04.2006

Komea on! Siististi sidottu, ja nätit värit.


Kommenttisiian kalastaja - 06.04.2006 (Muokattu 6.4, 16:07)

kiitoksia Jussi :D!


Kommentti[Aku^^] - 08.04.2006

^^Täytyy pitää mielessä!
:D :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?