Lappapuuro

KommenttiJHK - 03.04.2006

Honkavuoren malli vuodelta 1967.

Kommentit

Kommentti[Aku^^] - 05.04.2006

on kaunis!
:D


Kommentti/hk - 05.04.2006

Todella hieno, tässä on sitä jotain.


Kommenttisiian kalastaja - 05.04.2006 (Muokattu 5.4, 18:14)

Tuossa joku päivä tuli sidottua tästä perhosta sellainen muunnos, minkä runko oli clarettia hyljettä. Tuli aika nätti tumma punasävyinen perho siitä. Varmaan pelittää silloinkun on se "punainen hetki".

Pitää kyllä sitoa tälläinenkin vaaleampi alkuperäis versio. On meinaan sen verta mukava resepti ja nätti perho muutenkin. Erityisesti nuo Honkavuoren siiven materiaalit ja sidonta ratkaisut ovat kovasti minin mieleen. Erkin perhojen rungot ovat kanssa mukavia sitoa ja valmiina hyvin hienoja kaikkine monimutkaisuuksineen. Lähiaikoina tulee varmasti sidottua enemmänkin näitä perhoja Erkin tyyliä matkien.

Jatka vaan samaa rataa näiden perhojen lisäilyssä näistä teikäläisen upeista sidoksista saa aina hyvää uutta ideaa ja inspiraatiota.


Kommenttijmpalola - 06.04.2006

Mahtavasti sidottu perho! Onko teillä kokemuksia tämän perhon kalastavuudesta, kyseessää on kuitenkin hieman normaalista poikkeavat värit.?


KommenttiJHK - 06.04.2006

Runkomateriaalista en ole varma kuuluisiko olla dubbing omista reseptikansioista ei asia ilmene ja kierteestä oli merkitty toiseksi oranssi silkki rungonpuolestavälistä,toteutin tämän samalla periaatteella kuin latokaroliinassa.Miten liene ollut Honkavuorella?


KommenttiSeppä - 06.04.2006

Hienosti ja siististi sidottu perho. Tuolla aiemmassa JHKn perhossa, oli veli Päde antanut linkin Honkavuoren perhoihin, ja sielläkin Lappapuuro esiintyy. Siellä oli runko dubattu. http://www.pohjoinenkalaseura.com/Artikkelit/Erkinperhot.html


KommenttiJHK - 06.04.2006

Pekka Raunon reseptikansiossa ei ole mainintaa mikä runkomateriaali on kyseessä,ohjeena vain lappapuuron punainen(vaalean punainen).


KommenttiJHK - 06.04.2006

Unohdin mainita tuossa aiemmin,että laitoin tämän perhon tänne katseltua nuita Lappapuuroja mitkä netistä löytyy.Koska omasssani runko tosiaan poikkeaa näistä heräsi mielenkiinto miten on alunperin tehty.


Kommenttiplayer - 07.04.2006

Hyvälle näyttää.. mahtaako Lato Karoliina olla Lappapuuron keittänyt? On meinaan samankaltainen, eli Honkavuoren sidoksia myös.

Muuten marjapuuroa voi keittää sitomalla alle punaisen silkin, päälle valkoisen silkin. Puuron väri on sitten kiinni marjoista ja niiden määrästä.

(http://www.sukl.org/perhokalastuslehti/pk_lohiperho_1_2005.htm)


Kommenttiplayer - 07.04.2006

Ai.. jatkuiko hopeakierre päähän asti, vai vaihtuiko se oranssiksi kuten Lato Karoliinassa?


KommenttiJHK - 10.04.2006

Hopeakierre jatkuu päähän asti,kuten on myös Lato Karoliinassakin.Löytyi tieto alkuperäisestä runkomateriaalista Lappapuuro ohjeesta;joka on Honkavuoren reseptivihkossa,eli siinä on silkki runko alunperin.


KommenttiPäde-Veikko - 08.01.2008 (Muokattu 8.1, 17:46)

Joo, silkkirunkoinen on Erkin Lappapuuro, jossa myös kurkkuhäkilä on kirjavaa fasaania. Resepteissä on pieniä eroavaisuuksia. Lappapuuron ja Lato Karoliinan selkein ero on rungon sävy. Lato Karoliinassa valkoista Kiinan silkkiä.
Myös jatkeen väri on vaihdellut. Erkin sidoksissa molemmissa resepteissä on ollut myös harmaa runkohäkilä.
Onko tämä Lappapuuro saanut JHK uintiaikaa ja miten on mennyt ?


KommenttiJHK - 09.01.2008

Lahjaksi mennyt tämä perho.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?