Lapin Tähti

KommenttiVille K. - 08.07.2006

Perinteinen suomalainen soutuperho. Perhon kehittäjää en nyt sattunut muistamaan. Pitänee yrittää etsiä jostakin. Perhoa olen hieman muunnellut siiven osalta. Alkuperäisessä oli amherstfasaanin pyrstösulkaa tippettin asemesta eikä siinä ollut valkokärkistä kalkkunaa. Myös häkilä on vaaleampaa sävyä (grizzly-tan) kuin alkuperäisessä.

Kommentit

KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 19.07.2006

Tässä perhossa on mielestäni ehkä hieman harva siipi. Toisaalta tämä voi olla juuri se kalan kannalta ratkaiseva ärsyke. Oletko Ville muuten harjannut näitä irtosiikasia erikseen, jotta ne eivät naittuisi kiinni toisiinsa uinnin jälkeen/aikana?


Kommenttiplayer - 19.07.2006

Siistiä työtä..taas.

Amherstfasaanin sulkia ei pahemmin tarvitse harjailla, ne kun tuppaavat hajoamaan ihan itsekseenkin.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 19.07.2006

Juu, varsinkin kyseiset tippet-höyhenet irtoavat itsekseen, mutta pyrstön siikaset ja tässä käytetty kultafasaani ja kalkkuna tuppaavat naittumaan miten sattuu, jos niitä ei hieman sui/harjaa. Naittumista on hyvä estää myös muutamilla irtokarvoilla, jotka sidotaan siikasten väliin.


Kommenttiolof - 19.07.2006

Arvi Keräsen mallihan se. Kaikkien levysiipisten sitojien pitäisti tietää se.
Munkin mielestä liika harva toi siipi. Häkilät niin tuuheat et toi perho ei pysy pystyssä kovemmassa virrassa ja näin se ei sitten kalasta.


KommenttiVille K. - 20.07.2006

Kiitoksia kommenteista. Soutuperhoja en ole kovin montaa sitonut, tämäkin on niitä ihan ensimmäisiä. Juutuan pimeänsoutajalta sainkin jo aiemman perhon kohdalla hyvän vinkin karvan käytöstä siivessä, sitä pitää jatkossa kokeilla.
Olof, minunkin mielestäni häkilästä tuli turhan tuuhea vaikka puolitinkin tuon kukon ja kanaakin kiersin etuhäkiläksi vain kahdesti. Pieni siikasnippu sidottuna kurkuksi olisi varmaan ollut parempi ratkaisu. Irtosiikasista (ja mieluiten harjatuista sellaisista) yksitellen sidottu siipi on kyllä varsin eloisan oloinen, mutta niitäkään ei kauhean suurta nippua sellaisenaan voi sitoa vaan pitää ottaa mukaan myös hieman karvaa (mikä pitää jatkossa muistaa). Toivottavasti perho kuitenkin ui kunnolla hitaammassa virrassa.


Kommenttiolof - 21.07.2006

jos tekisit tuon runkohäkilän harvemmilla kierteillä ? Muuten perhon siipi on ok paitsi itse laittaisin tuohon väliin sitä kuuluisaa kotimaista oravaa ja päälle kaistaleet vaikka mallardia tai jotain tummaa hanhea. Ei vaan tee pääli siivestä liian pitkää jolloin alla oleva elävä materiaali kivasti elää siellä siiven kärjessä.. jos tuosta nyt mitään tajuaa..


KommenttiVille K. - 21.07.2006

Terve, olof. Niin, tokihan sen voisi vielä harvemmaksi sitoa - ja vaikkapa ristiin kierteeseen nähden niin tulisi kestävämpi. Ehkäpä siihen oravan joukkoon sopisi myös muutama karva sopivaa bucktailia (ei liian jäykkää ja paksua)? Se voisi antaa siivelle hieman lisää kantavuutta, vai mitä arvelet? Hyvä juttu, että annatte perhoistani myös tällaista rakentavaakin palautetta - siten osaan jatkossa tehdä asiat paremmin. Kiitoksia paljon ja hyvää kesän jatkoa kaikille.


Kommenttiolof - 22.07.2006

Bucktail on erittäin hyvä materiaali alus-siiveksi. Tenon sitojien ehkä käytetyin materiaali.
Ristiin kierretty wire todella toisi sitä kestävyyttä lisää. Siistejä sidoksiahan nämä sun perhot on. yritin liittää tuohon kuvaa esimerkki sidoksesta mutta eihän se siihen tullu..


Esim tälläine nkummeli, harva kantava mutta elävä siipi. Esim tälläine nkummeli, harva kantava mutta elävä siipi.
kummeli.jpg (22.5 KT)

KommenttiVille K. - 22.07.2006 (Muokattu 22.7, 11:43)

Kiitoksia neuvoistasi, olof. Yritän jatkossa parantaa perhojani näiden puutteiden osalta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?