Purppuravalkoinen

KommenttiVille K. - 14.08.2006

Kehittelin perhon tarkoituksenani yhdistää lohiperhoissa harvinaisemmat värit eli purppuran ja valkoisen. Myös kolmiosainen perä (perä ja vyö) tuo perhoon mielenkiintoista ilmettä. Kyseessä on yksinkertainen kalastuskäyttöön tarkoitettu perho, joka ei vielä ole päässyt tositoimiin.

Kommentit

KommenttiPäde-Veikko - 15.09.2006

Hyvä väriyhdistelmä. Tuollainen pitää sitoa rasiaan. Harmi kun kokeilemaan pääsee vasta seuraavana suvena.


Kommenttiplayer - 15.09.2006

Hienoa sidosjälkeäkin. Itsellä on tuota purppuraa kertynyt lähinnä tarvikepuolelle, mutta tästä perhostasi saa virikkeitä siirtää niitä perhoihin.


KommenttiVille K. - 15.09.2006

Hei vaan, Päde ja player. Väriyhdistelmä on tosiaankin aika erikoinen. Tuossa muuten vielä ulkomuistista sitomani yksihaarainen versio, josta jäi puuttumaan amherstfasaanin tippet-siikaset. Koukkuna on numero kakkosen Mustad.


Kommenttikorpikalle - 15.09.2006

Nämä Villen perhot jaksaa aina vaan yllättää. :) Todella hieno ja siististi sidottu. (jälleen)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 17.09.2006

Mielenkiintoinen väri-yhdistelmä tuo valkoinen runko purppura häkilällä. Tuon yhdistelmän luulisi toimivan synkällä kelillä, mikseipä muulloinkin. Siististi sidottu ja taas kerran: mittasuhteetkin kohdillaan. Ja ennenkaikkea, itse kehitelty perho, niitä lisää!


KommenttiVille K. - 17.09.2006

Toden totta, sitojien omia päähänpistoja olisi mukava nähdä enemmänkin. Nämä malliperhot pääsevät testiin seuraavalla kaudella ainakin Näätämölle.


Kommenttiplayer - 17.09.2006

Tämä jälleen päin lisäämäsi purppuravalkoinen on hieno. Tuo yhdistelmä toiminee Kymilläkin...silloin kun lohet siellä sattuu olemaan sillä päällä. Sitä kannattaa tarjoilla Korkeakoskenhaarassa kaksihaaraan sidottuna.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 17.09.2006

Moi Ville.

Huomasin näissä perhoissasi erään mielenkiintoisen seikan...

Kumpi tapa on mielestäsi kestävämpi sidottaessa runkohäkilää? Näin kuten sinun perhoissasi eli takaa eteenpäin: häkilä-kierre vai kierre-häkilä?

Yleensä näkee sidottavan juuri näin päin, mutta omien järkeilyjeni perusteella toisinpäin olisi kestävämpi. Ilmeisesti kuitenkin häkilä asettuu kauniimmin näinpäin sidottaessa. Tiiä tuota sitten, molempi parempi?

Voisiko joku perustella minulle kumpaa tapaa käyttää ja miksi?


KommenttiVille K. - 18.09.2006

Terve Juutuan pimeänsoutaja. Mielestäni kumpikaan noista tavoista ei ole sen kestävämpi. Parempi ratkaisu olisi sitoa kierre ristiin runkohäkilän kanssa. Eli ensin kierretään runkohäkilä edestä taakse ja lukitaan paikoilleen kiertämällä kierre vastakkaiseen suuntaan myötäpäivään. Näin yleensä teenkin kalastusperhoissa, mutta se ei yleensä tee runkohäkilästä kovinkaan siistin näköistä. Siistimpää jälkeä tulee, kun runkohäkilän sitoo kiinni kierteen takareunaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?