Valentino.

Kommenttiperhonen - 21.12.2006

Rutiluksessa kädessä pyöritellystä perhosta tehty oma versio. Kehittäjästä en tiedä ja nimikin pomppasi jostain mielen syvimmistä syövereistä ;). Jos tiedätte nimen tai kehittäjän niin tuokaa asia julki.Koukkuna on Bartleet traditional koossa 1/0.

Kommentit

Kommenttiperhonen - 25.12.2006 (Muokattu 25.12, 21:39)

Löytyisikös jotain parannus ehdotuksia?


Kommenttiborsse - 25.12.2006

Kyllähän tässä vahvasti tulee heti mieleen ainakin rungon osalta Blue Doctor, joka on ensimmäinen legendaarisesta doctor sarjasta, ei kuitenkaan niin kuuluisa kuin sitä seuranneet black- ja silver doctor. Eihän tuossa sidontajäljessä ole moitittavaa, ehkäpä häkilää voisi levittää siten että häkiläsiikaset kulkisivat perhon sivuilla rungon suuntaisesti. Tällaiset sinirunkoiset perhot vaan mielletään alkukauden kylmiin olosuhteisiin, jolloin siiven ja rungon värikontrastin pitäisi olla voimakas, eli siipeen väriä lisää.


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 26.12.2006

On hieno perus lohiperho ja kalaa se varmasti Tenolta antaa:)


KommenttiWalastaja - 27.12.2006

Punainen dubbing-vyö voisi olla tähänkin paikallaan ,myös leveämpi kierre ei tekisi omaan silmään pahaan ja jos viittii näprää niin runkoakin kartioisin esim. valkoisella 3/0 sidontalangalla.


Kommenttiperhonen - 27.12.2006

Itse asiassa justiinsa pyöräytin tuommosen kartioidun ja vyöllä varustetun version. Tuossa kartioinnin tein vaan valkeella silkillä.;)


Kommenttiplayer - 28.12.2006

Tyylikäs perho ja hyvää sidontaakin, siksi vyötä se ei minusta kaipaa. Siinähän se oikeastaan onkin.
Tuo siipi mietityttää.. Tuo orava näytetään sidottavan tuolla tyylillä useissa perhoissa, itse kun en oravaa ole perhoissani käyttänyt, toimiiko se tuollaisenaan? Kettuilijana kun on tottunut eri tyylillä koottuun siipeen.


Kommenttiborsse - 28.12.2006

Oravahan toimii tuollaisenaan, ja useasti se sidotaan yhtenä samanmittaisena nippuna. Pitää kuitenkin muistaa että orava on liukas karva, eli se on sidottava kääntämällä, silloin on eduksi yhtenä nippuna sitomonen, päästä ei tule liian suurta. Monesti näkee kuitenkin, ja itsekin sidon eriväriset eri mittaisena, kuten levysiivetkin sidotaan, eli alin nippu lyhimpänä ja ylin pisimpänä. Joillakin on tapana laittaa kaikki karvat nippuun ja hieroa niitä kämmenpohjassa, jolloin värit sekoittuvat keskenään. Tämä valkokärkinen orava on paljon käytetty väri soutuperhojan alussiivessä, silloin kun tehdään ns. sekasiipi, ilmeisesti se on tullut joskus korvaamaan valkokärkistä kalkkunaa


Kommenttiplayer - 28.12.2006

Löysin omaan sidontaani sopivan "oravan".. Grey Fox:in.. se on nähtävästi lyhempää kuin orava mutta sopii alussiipeen. Nähtävästi jossain vaiheessa laitan aikaan saadut Kymijoelle mitoitetut perhot esille. Sama perho eri koukkutyypeissä ja siipi eri tekniikoilla sidottuna. (lisänä se ärsyttävästi pimeessä hohtava valkoinen runko)


Kommenttiborsse - 28.12.2006

Näitä oravanhäntiä kyllä löytyy joka lähtöön omista varastoista. Pusseissa myydään tätä lyhyempää mallia, mistä lie pokasista otettu. Se sopii hienosti pieniin kolmhaaroihin, mutta on liian lyhyttä isompiin ja aina kun joku väri loppuu, osta koko pussi. Erikseen on myytävänä sitten pitempiä häntiä, joista saa kyllä lohiperhoihinkin sopivaa, mutta ainakin meillä täällä ylämaissa valikoima väreissä on aika kehno.


KommenttiWalastaja - 29.12.2006

Pyrstön kiinnitys kohdan pienen kuhmun voisi peittää dubbing-vyöllä, vaikka ei se niin tärkeää kalastusperhoissa ole. Borsse, itselle on jääny jostain mieleen, että oravasiipeen saadaan paras profiili kolmella nipulla(ensin pisin, sitten siitä väliltä ja lopuksi lyhyin)eli päinvastoin, kun esim kettusiivissä. Toisaalta toiset pitää tyttärestä, toiset äidistä ;)


Kommenttiborsse - 29.12.2006

Kävin tuossa läpi kaikki karvasiipikuvat perhoboxista ja perhokalastajan inari ja tenojoki, sivustoilta enkä löytänyt tyylilläsi sidottuja perhoja kuin dansk flue perhon, jonka reseptissä (Lauri Syrjänen) onkin siiven kohdalla että sidotaan ensin lyhyt sitten pitkä ja viimeiseksi lyhyt karva tämä oli kirjoitus jossakin perhokalastaja lehdessä. Voihan se olla toimiva ratkaisu en epäile yhtään. Soutuperhoa kun sidotaan tehdään siivestä ns. littana ja kun pyrstönä käytetään usein crestiä, niin on aika luonnollista että siiven lopetus tehdään crestistä syntyvän kaaren mukaan., eli ylimmät karvat sidotaan crestin huippuun saakka, joskus jopa ylikin, sillä uitossa crest suoristuu, ja oma näkemykseni on että uiton aikana siiven ja pyrstön tulisi loppua suunnilleen samoille kohdille, mutta tämä on yksi niistä ajatuksista ja uskomuksista, joista uskoisin käytävän kovia väittelyitä jokivarsissa vielä pitkään meidänkin jälkeen, sikäli kun on vielä kaloja ja kalastajia.


Kommenttiperhonen - 29.12.2006

Joo no iteltähän tämä idea ei oo peräisin vaan rutiluksessa olleesta myynti perhosta... Siipi tässä on melko viuhkaksi sidottu ja siipi vastaa sitä käsitystä minkä olen kirjoista yms. saanut.

Kiitos kommenteista ja lisääkin otan mielihyvin vastaan ;).


KommenttiWalastaja - 29.12.2006

Niin tuo yhdestä nipusta tehty siipi lienee parempi soutuun, tuollainen toinen ehkä soveltuu paremmin heittoon. Mutta ensi kesänä testaillaan, kun ei ole vielä Kalaxia tullut hankittua.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?