SunPlay

Silmähöyhenillä

Kommenttiplayer - 05.03.2007

Jonkinlainen sommitelma päiväkalastukseen, raati löytänee tarkemman ajoituksen koska tämä siiman päähän kannattaa sitoa. Yritin saada perhoon jonkinlaista kuultavuutta aikaiseksi.

Kommentit

Kommenttiillu p - 20.03.2007 (Muokattu 20.3, 17:22)

Näyttää aika mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Suorastaan hivelee makuhermoja. Yleensä lohiperho näyttää jotenkin alastomalta ilman viidakkokukkoja, mutta tässä silmätön versio on valmis kokonaisuus.
Häkilä on ilmeisesti punertava/oranssi kukko.
Haitko kallioketulla hyvää paria hopearunkoa vasten ?
Harjasitko kultafasaanin pyrstön siikaset ennen kiinnittämistä ? Itse olen näin viime aikoina tehnyt, jos ne eivät ole levynä.
Laittaisin pakkiini ja sähäkästi laittaisinkin.
Ps. eturungossa kuultavuus varmaan toimii, kun on niin ilmava dubbaus.


Kommenttiplayer - 20.03.2007

Oikeastaan kalliokettu on elävyytensä takia mukana, toisaalta sen vaalean/tumman yhdistelmänä häivyttää rajoja. Harja on heilunut viimeaikoina perhon kuin perhon kohdalla, myös näissä. Häkilä on hailakan oranssia kiinalaiskukkoa. Yritin saada aikaan perhon jossa on hahmoa ja vähemmän selkeitä rajoja, siihen kai osittain dubbauksella pyritäänkin.

Tuo alempi lienee huomenna tai torstaina borssen postilaatikossa eli se on soutuun soviteltu, ylempi menee Kymille viskottavaksi.

Tuommoisille virityksille on vaikea keksiä nimeä kun kaikki kivat on jo varattu.. olkoon nyt tuo työnimi "aurinkopeli".


Kommenttiborsse - 20.03.2007

Mikäli perhossa olisi oranssi jatke, kokeilisin tätä jo kesäkuun puolenvälin aikaan, mikäli perhossa olisi hopean tilalla kulta ja dubbing hieman tummempana, silloin elokuun alkuun. Joten kyllä tämä heinäkuulle, eli juhannukselta eteenpäin ja kirkkaisiin päiviin, kirkkaisiin vesiin ja kirkkaisiin pohjiin olisi.
Joku on jossakin kommenteissa sanonut että lohiperhon hyvyys johtuu sen rytmiikasta. Tässä lähdetään väärällä iskulla liikkeelle (kulta), mutta sen jälkeen rytmi löytyy, eli värit sointuu toisiinsa, eikä kovia kontrasteja synny.
Tuosta rungon dubbinghommasta olen ihan itse päätellyt, että sen toimivuus perustuu siihen, että kala hahmottaa tuon dubbing "kohouman" jonkinlaisena "varjona" tuossa rungolla, eli se jotenkin rikkoo tasaisen rungon. Se miten tuollainen harva dubbaus toimii kovassa virrassa ja veden alla paineessa on jo toinen juttu, mutta ainakin se tuo paljon peräänkuulutettua läpikuultavuutta.
Siististi sidottuja pelejä, omaan makuuni olevia siipiä. Hienoja!
Menisiköhän huomenna töihin vai jäiskö odottelemaan postia.


Kommenttisiian kalastaja - 20.03.2007 (Muokattu 20.3, 18:42)

Näist mie pidän! :)


KommenttiJuho_123 - 20.03.2007

Nää on kyllä komeita! :) Varsinkin tuo borssen perho lämmittää mieltä.. Ehkä siksi, että se on aika lailla minun tyylillä sidottu.. ;)

Ainut asia mistä huomauttaisin, olisi seuraava: "lankalenkit päällekkäin, ei aina rinnakkain.." Päästä tulee sitten tuollainen "kulmallinen".. :D Mutta eihän se niin nuukaa ole, varsinkaan kalastuperhoissa..

--> Suunnitteleen norjan matkaa.. :)


KommenttiTheemu - 20.03.2007

On kyllä taas kerran player oikein karkin sitonu. Voi lohi parkoja. ;)


Kommentti-jyke- - 20.03.2007

Kommeita, hyvin olet saanut kuultavuutta aikaan...
Melkeinpä pitää sitasta tuommenen itsellekkin, tai kummatkin.


KommenttiMato - 20.03.2007

Erittäin komeita perhoja kummatkin. Siipi on juuri minun makuun eli se ei ole turhan tuuhea eikä liika laiha... PLayer voisit sitoa joskus sen Mysiksen, jos muistat niin mainitsit siitä sinun parhaana siika perhona....


Kommenttiplayer - 20.03.2007 (Muokattu 20.3, 20:16)

Voi perk..le.. olihan se pakko muistuttaa että se mysis on vieläkin sitomatta.. Eikö resepti riitä?

Niin unohtui mainita... ylemmän perhon kuvassa pääpuoli on varjossa siksi se näyttää noinkin tummalle.


Kommenttiplayer - 20.03.2007

Pitääpä miettiä tuota borssen kommenttia..
Kun nämä oli valmiit kävi mielessä rungosta versio jossa dubbaus on koko rungon mitalla. Dubbaus alkaisi vyöstä leveän hopeakierteen kera matalana, pidentyen lähemmäs päätä tullessa. Peliksihän tämä muuttuu kun perhon kastelee, dubbauksen alla oleva oranssi tulee silloin esille. Siis koko matkalla kierretty hopea kierre peittäisi dubbauksen alle laitetun pohjavärin osittain.
Mutta onhan nyt tarjottu muillekin kikka ottiperhon suunnitteluun. Kokeilkaapa siis pohjustaa runko esimerkiksi takaosa oliivinvihreällä etuosa kirkkaalla punaisella. Koko rungolle vaalea dubbing, kierre päälle, dubbaukselle rankempi harjaus jotta värit aavistuksen kuultavat läpi. Maun mukaan leikkuu dubbaukseen... Siinä se on, hahmoperho sinne missä sitä tarvitaa.


KommenttiRieskale - 21.03.2007

olet sinä kyllä aikamoisia perhoja sitonut ja tänne lisäillyt mutta ei yhtään liitsiä :D olisi kiva nähdä sinulta seuraavaksi yksi *Helppo* perho miten hieno siitä tulisi meinaan vaan et sulla tuota kokemusta sidonnasta on niin paljon että mielen kiinnolla odotan jos innostuisit sellaisen sitomaan.. :D meinaan vaa et tulis varmaan paras liitsi koko rasiassa.. borsselle kans yks helppo perho rasiaan ;)


Kommenttiplayer - 21.03.2007

Rieskale, on niitä liitsejä sidottuna minullakin, mutta ne on ihan samanlaisia kuin muidenkin. Usko pois, ei nämä kalastukseen tarkoitetut lohiperhot ole vaikeita sitoa. Vaikeinta on löytää sopivat määrät materiaaleja sekä saada mittasuhteet kohdalleen. Pieneen kokoon sidotulla lohiperholla voi yhtähyvin kalastaa paikoissa jossa kalastat leech:lläkin. (tosin ei ehkä samalla tavalla)

Tässä olisi resepti hyvälle lohiperholle joka pettää kirjolohet:

koukuksi 1/0 pienempi koko (voi sitoa putkiperhonakin)sekä streamer-kuokkuun
hela: hopea
jatke: punainen
pyrstö: crest tai ohut nippu keltaista karvaa (kettu)
vyö: sininen srutsi tai sininen silkki
kierre: ovaali hopea
runko: musta silkki tai villa
kurkkuhäkilä: musta kukko
siipi: joko karvaa tai hanhen sikasia tai molempia värit keltainen,punainen,oranssi,ruskea
harjaillaan keskenään sekaisin
pää: punainen takaosa, musta etuosa

Olennaisin juttu tuossa olisi sininen vyö, puolipilvinen ilma ja viileä vesi olisi sopiva.


Kommenttiborsse - 21.03.2007

Samaa mieltä playerin kanssa. Liitsin sitojat on ammattilaisia omalla sarallaan, ja on parempi kun pysyy pois siltä alueelta ja pysyy aiheessa jonka jotenkin tietää.


KommenttiMato - 21.03.2007

Kotirannassa molskauttelee semmosia siikoja alku kesästä että pitäs se Mysis kuvan kanssa saada.


Kommenttiplayer - 21.03.2007

Vai kuvan kanssa.. Tässä oiva mysis resepti:

*koukuksi 14, jonka silmä on suorassa linjassa rungon kanssa, hopea väri on eduksi
*pyrstö, valkoisen häkilän sikasia, pituus rungon mitta ja määrä n. 10 sikasta
*kierre, vaalean sininen kimalle kuitu (jään sininen)
* silmät, musta villalanka poikittain pään kohdalle koukun silmän taakse, langan voi lakata vetämällä se lakaisten sormien välistä (siis kevyt lakka)
*runko, valkoisen maraboun sikasia kierrettynä

Pohjusta runko valkoisella sidontalangalla kiinnitä silmä villa samalla mittaksi reilu sentti, kiinnitä pyrstö. Kiinnitä kierre ja marabout latvasta (lanka eteen). Lakkaa ohuesti rungon pohjustus ja kierrä marabout. Kierrä kierre ja tee sidontalangalla pää. Lopeta sidos ja lakkaa pää. Kostein sormin vedetään rungon sikaset alaspäin ja selkää hiukan lakkaa sormen päällä. Lopuksi leikataa musta silmä villa lyhyeksi. Runko on suurinpiirtein lyijykynän lyijyn vahvuinen ja koko perho päästä pyrstöön 1,5 cm.

Paras siikasaalis tuollaisella painoi 5 kiloa ja saatu n 15 minuutissa kun nämä isot järvisiiat pyörähti paikalla. Isoin painoi reilun kilon pienin 700 grammaa. Perhoa heitelty indikaattorin avulla sekä siimassa pieni hauli painona. Ja kaikki kalat tuli ylös ilman haavia.


KommenttiMato - 21.03.2007

kiitoksia


Kommenttiplayer - 22.03.2007

borsse, mahtaakohan mielipide olla vielä sama tuosta rytmiasiasta (kullan/hopean osalta). Tuo vaalea kulta Lagartun kun ei kovin suurta kontrastia tee hopeapohjalla...


Kommenttiborsse - 23.03.2007

Yksi perhoistasi lähti jo kohti pohjoista, katsotaan kesäkuun alkuun, niin nähdään tuo rytmiasia. Näissä kuvissa tuo kulta antaa voimakkaamman kuvan kun luonnossa.
Se on tietenkin oma näkemykseni, mutta alkukauden perhoihin en laita kultaa ja hopeaa keskenään. Minusta kylmään veteen passaa hopea ja sitten kun vedet lämpiää voi sekoitella näitä metalleja keskenään ja taas elokuulla käytän kultaa tai kuparia, johtuen siitä että elokuun sateitten jälkeen vesi on muuttunut "likaisemmaksi" ja silloin tummempi on parempi. Heinäkuun lopussa monessa perhossa jätän kierteet ja muut "hilavitkuttimet" pois kokonaan.
Kokemuksia on sellaisesta perhosta kuin Nollamin yö, jota elokuussa käytän tummemmalla siivellä kuin reseptissä, niin hopeakierteellä ja hopeaperällä ei tapahtumia, mutta kultaperällä ja kultakierteellä parhaimmillaan kahdella perholla tuplatärppi samasta kuopasta vuosi -91 elokuun 18 klo 01 pienempi 3,5kg ja isompi 5,8kg. Kalojen ylössaanti pilkkopimeässä oli jo toinen juttu ja oikeastaan hauska, voin sen joskus kertoa.


Kommenttiplayer - 23.03.2007

Jonkun varmaankin pitäisi sitoa Nollamin Yö esille jotta saadaan myös tarinakin julki.

Näitä aurinkopelejä sitoessa oli mielessä juhannuksen seutu sekä muutaman viikon jakso sen jälkeen. Tavallaan siitä alkaa Kymiläinen sesonki johtuen tietysti enemmänkin lomien alkamisesta kuin lohen noususta. Perhossa hain vaalealla kullalla hopeaan loivennusta, ei kuitenkaan niin jyrkkää kuin tavallisella kultakierteellä olisi tullut. Mietin hetken aikaa tuon silmilläkin varustetun laittoa kokeiluun Tenolle, mutta tuntui siipeä olevan sen verran enemmän että jätin sen oman heittoharrastuksen kokeiluihin.


KommenttiJuho_123 - 23.03.2007

Jep, aloitin juuri sitomaan tuota nollamin yötä, tosin siitä tulee kuten lähes aina se "muunnos".. Materiaali pulan takia, minkäpä muunkaan.. Esimerkiksi ajattelin muuttaa KFn pyrstö siikaset ja platina fasaanin, hen fasaaniin ja fasaaniin.. Tulee hieman maan läheisemmät värit, mutta uinti voipi olla aika lähelle sama..

Enkä välttämättä laita tuota crestiäkään pilaamaan, perhoa.. Ei omasta mielestäni passaa oikein rohviiliin..


Kommenttiborsse - 23.03.2007

Pistäpäs juho esille jos perho on tummempi siiveltään kuin alkuperäinen.


KommenttiJuho_123 - 24.03.2007

Tuosta perhosta tuli tosi huono, joten voi olla etten sitä lisää.. :( Tänään on tullut sidottua kuusi perhoa.. :) Viisi tupliin ja sitten tuo nollamin yö.. Voisikait tuon nakata tuonne kehitysrasian puolelle, sitten kun sen on kuvannut.. Ajattelin lisätä sitten useampia perhoja kerralla, niin saa vähän sellaisessa "rykelmässä" niitä parannusehdotuksia.. Muutamia perhoja on vain nimiä vailla..

Mikä perho on muuten Perhokalastus lehden 5/2006 lehden kannessa ensimmäisenä? Siinä "A" kirjaimen takana..? Näkeekö sen tuosta lehdestä, vai voisiko joku antaa sen perhon nimen??

Sen resepti on nopsasti kuvasta lukien:
Hela: Hopea
Runko: violetti hylje tai violetti ja musta puoleksi
Kurkku: Musta kukko
Siipenä: Alla oranssi tai punainen orava ja päällä musta orava
Sivuilla on vielä viidakot..

Kiitoksia jo etukäteen..

-Juho-


Kommenttiplayer - 24.03.2007

Kiitos kommenteistanne ja muustakin AurinkoPeliä sivuavasta perhostelusta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?