Nymfi

Kommenttijopeli - 07.09.2007

Kommentit

Kommenttionnen onkija - 16.09.2007

Tappo peli!


Kommenttitimppah - 16.09.2007

Ohhoh, ompas todella makea nymfi. Oletkos ihan mallannut jonkun tietyn lajin mukaan tämän? Mittasuhteet ja muut muuten kohdallaan, mutta pyrstöä karsisin hieman ja pistäisin ehkä lisää pituutta. Luulisin kelpaavan kaloille hepta suvun ja pienemmässä koossa baetis suvun nymfeistä. Ja värejä hieman vaihtamalla tästä saa oivan koskikorrinymfijäljitelmän. Hyviä värejä nuihin koskikorrijäljitelmiin on keltamusta, tummanruskea ja melkein musta. Olisi kiva saada kuvaa myös yläviistosta.

Timo


Kommenttijopeli - 16.09.2007

Tässäpä pari lisäkuvaa. Oisko sulla timppah vinkkejä noiden jalkojen tekoon? Mulla kun on vaan noita ohuimpia Nymph Legsejä, niin pitää 2-3 laittaa yhteen jalkaan ja sillon täytyy räplätä lankasolmujen ja lakan kanssa, että saan ne pysymään kimpussa.
Whillockin Flies as Artia lueskelin ja sieltä bongasin The Perlodes Nymphin. Vähän kun mielikuvitusta käyttää, niin kyllä se samantyyliseltä näyttää :D. (sehän rimmas)


Kommenttitimppah - 16.09.2007

Ompas todella komea tuo selkäpuoli tässä perhossa. Pakko-ostos tuo flexibody, ja Flies As Art -kirjakin joutuu harkintaan.

Jalat olen tehnyt useammalakin eri tavalla. Esim. sellainen "höyhenen pätkä" jossa on parikolme siikasta ja se lappeelleen jalkojen kohdalle ja sitten siikaset nippuun elastisella lakalla. Tai jonkinlaisesta kumista, esim perfect rubber on hyvää tavaraa. Tai sitten hätävarana tuo kutistesukka, niinkuin tuossa minun yhdessä koskikorrijäljitelmässä.

Tosiaan tarkemmin kun tarkastelee perhoa niin selkeät koskikorrin muodot siitä tulee esiin. Ovat nuo koskikorrijäljitelmät vain niin harvinaisia täällä rasiassa, että en sellaiseksi osannut tätä ajatella. Ja tuo väri hieman hämää, itse en nimittäin koskaan ole törmännyt vihertävään koskikorriin.

Timo


Kommenttijopeli - 17.09.2007

Mähän olen siis täysi aloittelija, joten vielä en ole yrittänytkään mallailla luonnonötököistä. Nämä mun viritykset on sellaisia "kalastusperhoista askel realistisempaan suuntaan".

Eli teetkö nuo "höyhenjalat" siten, että kiinnität höyhenen pätkän ruodin koukun varren suuntaisesti ja yhtä monta siikasta sojoittaa perhon kummallekin puolelle?


Kommenttitimppah - 17.09.2007

Joo, juuri noin toimii tuo tekniikka. Kyseinen tekniikka on minun tietääkseni Oliver Edwardsin kehittelemä ja löytyy kirjasta Ollien kirjasta Perhovaliot.


Kommenttijopeli - 17.09.2007

Nyt vasta tajusin, että tuohan on sama tekniikka kuin Perhovalioissa. Lakkaa täytyy kuitenkin kohtalaisen paljon laittaa, että siikaset saa kääntymään(?). Tiedätkö muuten, onko siinä Oliverin suosimassa peltopyyssä siikaset tukevampia kuin tavallisessa kesämökin ikkunaan lentäneessä suomipyyssä? Semmosen paksusiikasisen höyhentyypin kun löytäis niin aijai ;)


Kommenttitimppah - 17.09.2007

Itse en yleensä taivuttele, varsinkaan kalastusperhoissa, niitä valmiita jalkoja. Pistän vain pienellä määrällä lakkaa ne kiinni, kyllä ne virtaukset ja nykäykset hoitaa lopun. Nuista pyyn höyhenistä on paha mennä sanomaan. Itsellä löytyy tuota suomalaista pyytä, joku syksy sitten lensi haulikon eteen. Eiköhän ne erot tässä talven aikana selviä, tarkoitus olis nimittäin tilata kokonainen pyyn nahka sidontasessioita varten. Ensikesänä voi olla tarvetta ruhtinaalliselle määrälle perhoja ;)


KommenttiRellunpiuhake - 20.09.2007

Sehän on ihan oikean äpöhäkin näköinen, eli varmasti kalastaa!

P.S. Se perinteisempi, ja 'joskus' myös hieman työläämpi vaihtoehto noiden jalkojen sitomiseen löytyy

www.perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=15296

ja sieltä kohta 6. Kun jalat on kiinnitetty, niin sen jälkeen vaan pujotat thoraxin ympärille haluamasi materiaali.


Kommenttijopeli - 21.09.2007

Hyvä kun muistutit, on päässy tuo tekniikka jo unohtumaan. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?