Rainbow (muunnos)

Lievään vastavaloon kuvattuna

Kommenttiplayer - 04.04.2008

Tämä on aiemminkin ollut esille muualla, mutta laitetaan se nyt tännekin katseltavaksi. Rainbow on yksi Manun valitsema testiperho 2008-kaudelle. Kuvan perho on sidottu mahdollisimman keveällä otteella kalastukseen ottaen huomioon missä ja kuka sillä kalastaa.

Perho on lievä muunnos, siitä on jätetty crest-kate ja silmähöyhenet sivuilta pois. Rungon sävyissäkin on pientä kikkailua.

Kommentit

KommenttiJuho_123 - 09.04.2008

Terve!

Onpa ottavan näköinen paketti! Just semmonen keveähkö levysiipinen tenolle, matalalla siivellä pitkä kaariseen koukkuun.. Hyvän näköinen on kyllä!

Mutta tuota, onko kierrettä turhan paljon? Ois varmaan käynyt pari kierrosta vähemmänkin, kun ei tuota Rhäkilääkään tarvi paljoa tommoseen perhoon laittaa..?

Hienoa! Käynpäs pistämässä omaan sidontalistaanikin tämän ylös...

-Juho-


KommenttiPentagramm - 09.04.2008

Jeps, hyvän näköinen peruspaketti tenolle...

Varmasti toimiva kuhan oikeaan ajankohtaan tätätarjoaa. Millaiselle kelillä?

Niin sitten tästä kierre hommasta, se on varmaan juuri taas näitä paljon korostettuja makuasioita, mene ja tiedä mutta minun makuun yksi liikaa.?

Hyvä että Petekin nyt innostu lisäämään perhoja, taas sitä tuttua laatua, hieno perho!

-Santtu


Kommenttiplayer - 09.04.2008

Kiitoksia vaan..

Tuota sitoessa ilmeni merkillinen asia, aina kun olen ostamassa sidontatarvikkeita jää nuo litteät hopeat ostamatta. No, sitten on sidottava sillä mitä löytyy. Laitoin kierteeksi tuollaista litteää satiinia hopeaa, mikä ei ole niin kirkas kuin olisi ollut varaston seuraava malli yhtä leveä perus hopea. Jos tuo olisi tullut sidottua 4/0 Blind Eye Sprite olisi kierrettä ollut vähemmän. Mutta totta, kierros vähemmänkin olisi riittänyt tälle spey-koukulle.

Tuossa on kuusi väriä rungolla, jos onnistuu ne saamaan yhtä leveinä osina, siihen voi laittaa yhtä monta kierrosta kierrettä, mutta mieluusti kapeampaa hopeaa kuin tuossa perhossa on.

Kelisuositusta tuolle ei toistaiseksi ole tarjottu, enkä lähde itse sitä edes arvaamaan, kesällä lienee asia testattu... aivan varmasti Manu haluaa tuota kokeilla.

Kuvaamalla tuon perhon taikaa ei todella saa esille, vastavaloon takasteltuna, sävyjä todella löytyy ja rutkasti. Harva noita kalastukseen sitoo, kun muka on suuritöinen, mutta sitä se ei ole.


KommenttiPentagramm - 09.04.2008

Taisit joskus mainita minulle, että tenon ottiperhossa pitää olla kunnolla levitetty kurkkuhäkilä, minusta tässä sellainen on joten varmasti toimii!?

Tässä hyvä esimerkki miten tehdään kalastavan oloinen runko, sopivan ilmava ja maltilla tehty ja vieläpä viimeistelty nyppimällä duppinkia esiin!

Värien perusteella ehkäpä juhannuksen paikkeilla/tai sitä ennen voisi toimia? Mitä sanoo tähän borsse?

-Santtu


Kommenttihc_flyfisher - 09.04.2008

Joo mukavan näköinen suttura. Tai ei oikeastaan mikään suttura, vaan kunnon lohiperho! Minä tykkään tuosta väriyhdistelmästä tässä perhossa ja ennenkaikkea juuri tuosta niukkuudesta. Luulisi pelittävän todella mainiosti lohelle, kun olosuhteet ovat oikeat! Hyvä player!


Kommenttiplayer - 09.04.2008

Kuvan perho on tosiaan Manulle sidottu, sidon tuon omaan käyttöön ihan vähän tukevammalla siivellä. Kymillä testiin se päässee nuhruisena, tihkusateisena päivänä nyt ainakin, toki jos saan sille suositukset muun tyyppiselle kelille täytyy kokeilla niitäkin. Kymillä koukku koko vaihtuu sääntöjen mukaiseen maksimiin, ettei tule sanomista.. Rainbow:ssa ja useissa muissa Manulle menevissä perhoissa koukku koko on ensi kesälle isohko, 2/0 ja 3/0 kokoja oli toiveina. Isompaakin harkitsin aina 5/0 kokoon asti, mutta tuli sidottua nyt niihin mitä varastossa on ja kaupoista löytyy helposti. Olisihan Blind Eye:nä löytynyt, mutta kun ei ole niiden kestävyydestä kokemusta, joten ei niitä ole testi perhoissa nyt kuin yksi mukana.

Tottakai dubbaus pitääkin olla kunnolla auki nypitty, niinhän 1800-lukulaisissa opuksissakin se neuvotaan tehtäväksi.

Kiitokset HC, mukava että suttura miellyttää...


Kommentti-jyke- - 09.04.2008

Herranjumala kun on komea! jotenkin todella mukava värimaailma ja runko on aivan törkeän hieno... sanathan tässä loppuu kesken.


KommenttiJuho_K - 09.04.2008

Vähän levoton värimaailmahan tässä on, ehkä juuri sen takia lohetkin on levottomia tämän nähdessään. Mutta mukava harmonia näissä väreissä. Oikein sievä perho.


KommenttiVision79 - 09.04.2008

Juu täytyy ittekin vähän kommentoida eli perho mun makuun kauniin värinen ja riittävän niukka sidos... En yhtään ihmettele jos siihen joku lohikin nappaa... Mietin vaan, että pitäsköhän sitoa ja kokeilla kuusingilla taimenelle...


KommenttiGlenButerol - 09.04.2008 (Muokattu 9.4, 16:47)

Joo o, kerrassaan hienoa sidontaa ja värien kaunista kombinaatiota. Minun silmään kaikki on kauniisti tässä perhossa. Kierre--eihän tuohon voi millään 5 tahi 4 laittaa, rungossa on 6 eri väriä ja 6 jakaa kauniisti joka värille oman osaston. Se että onko siinä kalalle liikaa, tuskin! -manu ja -player- asian takuulla selvittävät. Hienoa työtä Petri.


Kommenttiborsse - 09.04.2008

Nyt on Mauno halunnut perhon Kuosniemen kärkeen kesäkuun toisesta viikosta juhannukseen. Aamu-aurinko keliin. Melkeinpä pistän kelloajankin, eli lähtö rakennusmestarin rannasta klo. 8.00. Sellaiset on värit nyt perhossa. Eli sininen alkukauteen, kirkkaan punaista, jopa oranssiin vivahtava, eli hieman korkeaan ja sameaan veteen, vihreä/ruskehtava hylje, eli puussa on jo vihertävää lehteä, mutta rantojen pääväri hiekan ruskea, voimakkaat hopeakierteet, siis kylmää vettä pitää olla vielä. Näin uskoisin lukevani manun ajatuksia.

Itse olisin halunnut tämän tehtävän hieman jykevämpään koukkuun, koskapa vesi on korkealla ja haluaisin perhon hieman uppoavan syvemmälle, mutta tässä suhteessa Manulla taitaa olla omat metkut.
Kaiken kaikkiaan toimiva perho.


Kommenttiplayer - 09.04.2008

Noista Manun metkuistaen tiedä... jotakin mestarilta varmaan tällekin juonia löytynee.

Kiitoksia vaan kaikille, resepti tälle perholle on alkujaan hyvä ja Manu sen sidottavaksi halusi.

Jos jostain löytyisi 3/0 Gamakatsu niin siinä olisi sellainen raskaampi koukku tuohon borssen käyttöön. Lyhyempi vartisessa koukussa tuon litteän hopean pitäisi olla kapeampi kun kaikki rungossa pitäisi laittaa lyhyempään tilaan.


Kommenttiperhonsitoja90 - 10.04.2008

On se vaan hieno! Kympin arvoista työtä jälleen Petri!Kaikki on perfecto:)

Jos saa kysyä, niin miten ihmeessä saat tuon dubbauksen niin ilmavaksi?Ja ei tuota kierrettä mielestäni turhan paljon ole, itse asiassa juuri passelisti.

Jaakko


Kommenttiplayer - 10.04.2008 (Muokattu 10.4, 11:54)

Dubbauksesta.
Jotkut tekee sen sidontalankaan suoraan ja kiertavät sen paikoilleen, näissä kalastusperhoissa teen sen sidontalankalenkkiin. Ja nämä nyt toisaankin koskee kalastusperhoja joissa kestävyys on aikas tärkeässä osassa.

Jos en väärin muista, dubbingia oli alkuun ehkä liikaakin lankalenkissä.
1. Tehdään sidontalangasta lenkki dubbausta varten.
2. Sidontalanka siirretään runkohäkilän kiinnitys kohtaan.
3. Koko rungon hylkeet lankalenkkiin, reilut kierrokset dubbaus twisterillä. Siis, dubbaus on suhteellisen tiukkana punoksena takaosasta ja hiukan löysempi ja tuuhempi etuosassa.
4. Lakataan varovasti tahmealla lakalla runko pohjustus. Tässä perhossa lakkasin aluksi vyöstä runkohäkilän kiinnityskohtaan asti. Kierretään dubbaus samalla vetäen karvoja samaan suuntaan "pystyyn". Yleensä tässä kohtaa suoritan saksilla pisimpien karvojen lyhentelyt rungon takaosassa. Täskeää olisi saada dubbaus kierrettyä tahmealle lakkapinnalle.
5. Puolitettu runkohäkilä kiinni ja sidontalanka viedään aiottuun kurkkuhäkilän kiinnityskohtaan ja lakataan loppurunko kuten edellä.
7. Kierretään dubbaus. Kaivellaan saman tien sidontaneulalla nyppimällä dubbaukseen uraa häkilälle ja kierteelle. Tässäkin kohtaa voi saksia hiukan runkoa muotoonsa, lähinnä pisimpiä karvoja pois.
8. Kierretään runkohäkilä ja kierre. Molempien kiertämisen yhteydessä koko ajan nypitään dubbausta ilmavaksi. Yli pyritään saamaan ensin häkilä tiukasti runkoa vasten ja sitten kierre, siten että niiden alle jää mahdollisimman vähän karvaa.
9. Annetaan rungon kuivua rauhassa.
10. Viimeistellään neulalla nyppimällä ja saksimalla varovasti pisimpiä karvoja pois. Lopuksi harjataan runko.

Omaan makuuni on sellainen dubbaus missä rungon päällä on suhteellisen lyhyeksi parturoitu karva.

Siis neulalla nypitään dubbausta auki eri vaiheissa. En näissä kalastusperhoissa enään ole käyttänyt dubbauksen alla juurikaan mitään tinseleitä tai värejä yleensäkään, en rungossa pohjina enkä sidontalangoissa. Aika usein dubbaukset on joko mustassa tai valkoisessa sidontalangassa.

Mahtoiko tästä olla apua Jaakko?


Kommenttiperhonsitoja90 - 10.04.2008

Kyllä oli apua:) Kiitoksia selvistä ohjeista Petri!


Kommenttiluonto-eno - 10.04.2008

On komia!Hyvä että borsse valaisi käyttöä,en millään meinannut keksiä,sillä minulle uusi väripaketti.Kävi mielessä,että nousukalalle ehkä esittelisin ja niitähän silloin korkean veden aikaan pitäisi uiskennella.Mieleen tuli myös ensinäkemällä Lukkarin Amethyst,vaikka se onkin aivan eri peli.Upea perho ja jos Manu sen kelpuuttaa,niin silloin sillä on varmasti muitakin kuin taiteellisia arvoja;)!


Kommenttiplayer - 10.04.2008

Kyllähän Manu sen aika monen sadan reseptin joukosta valitsi. Se on sitä värityskirja-homman satoa josta taannoin mestari mainitsi eräässä yhteydessä.

Kiitoksia vaan eno kehuista.

Tuota siipeä menin tosiaan karsimaan crest-katteen verran, eikä tuo silmähöyheniäkään kaipaa jos helmikanat saa sivuille asettumaan. Siinä mielessä pieni kutina että tämä käy uimassa pitkin kesää.. jollei sitten helteitä pitele.


Kommenttiborsse - 10.04.2008

Tästä kun muunnoksen tekee, missä on hela kuparia, perä viininpunaista, punainen vyö puolta pidemmäksi ja kierre kultaa, niin sitä voisi ajatella elokuussa pysähtyneelle kalalle, silloin siihen pitää tietysti ne viidakkokukotkin laittaa.
Ja kun minä halusin sen raskaamman koukun, niin tulen itse sitomaan tämän Hayabusan 2/0 koukkuun.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?