Silver Grey (muunnos)

KommenttiGlenButerol - 27.04.2008

Jälleen klassisen perhon muunnoksia pukkaa.

Kommentit

KommenttiJuho_K - 30.04.2008

Tosi komia silveri. Oravat olis voinu sitoa enemmän eri mittaisena. Mutta kyllä tää on oivan näköinen sidos, tykkään tosi paljon.


Kommenttityhjänpyytäjä - 30.04.2008

Kyllä tämä mielestäni levysiipeä kaipaa.


KommenttiGlenButerol - 30.04.2008

Juho K: Oishan niitä kyllä voinut enemmänkin porrastaa, tuossa on tuo vihreä selvästi pidempi, mutta keltaista on eniten ja se lienee hallitseva väri.. Kiitos.

tyhjänpyytäjä: Saattaapa kaivatakkin, mutta ei taida ihan vielä taidot riittää.. Omasta mielestä onnistunein tänne lisäämistäni perhoista.. Kiitos.


Kommenttihc_flyfisher - 30.04.2008

Ei jumankekkuliheijaa vaan sentään! Huuhhhh! todella minun mieleeni. Erittäin hyvää sidontaa ja aijai jai, kyllä kelpaa katsella sekä vedessä kesällä kastella! ;)


Kommenttiborsse - 30.04.2008

Silver aivan kauden alkuun tarkoitettuna. Silloin kun puut jokivarressa ovat vielä lehdettöminä, silloin ei tarvitse, lue ei saa, olla siivessä vihreää, joka kuuluu sitten tämän perhon siipeen kesäkuun puolenvälin jälkeen. Keltainen on hyvä ja vilahtaahan siellä oranssikin tippetin muodossa, mutta oranssia olisin lisännyt myöskin tuon keltaisen sekaan oravan muodossa.
Levysiipiä tämä ei kaipaa, ei sitä mallardiakaan, sen aika tulee juhannuksen tienoilla, jolloin perho alkaa muotoutua siihen heinäkuun "mattakauteen".
Kultafasaani on hyvä noin, kesän alussa siipi saa olla eläväinen ja sen tuo kf. tekee, kunhan siikaset hyvin harjataan tai hakataan erilleen toisistaan, mielellään jo sidontavaiheessa siikaset harjataan ja sidotaan siten ettei ne muodosta mitään levyä, parhaiten se käy sidottaessa ne yksitellen.
Se mitä tähän hieman kaipailisi olisi viidakkokukot sivuille ja voisi ajatella punaisen macawin sarvia, ne on toimineet alkukauden perhoissa hyvin.

Tuon runkohäkilän sitomisessa ottaisin käyttöön vanhan mallin, eli sen sidonta aloitetaan toisen kierteen kohdalta, mikäli perhossa on vyö, en tiedä onko sillä kalastuksellista vaikutusta, mutta voi olla, jos ajattelee siten että silloin runkohäkilän taaimmaiset siikaset loppuvat juuri tuon vyön eteen. Helposti se onnistuu jälkikäteenkin nyppimällä siikaset pinsetillä pois viimeisen kierteen kohdalta.

Sitten lopuksi pieni kalastuksellinen vinkki aivan alkukauden perhoon, siis tähänkin malliin: Hela kuparia ja toinen kierre ohuesta kuparista tuon hopean viereen.


Kommenttiluonto-eno - 02.05.2008

Borsse vanha Tenon jermu kommentoikin kaiken tarpeellisen ja otinpa siitä onkeeni itsellenikin.Siivessä lienee ollut tarkoituskin hakea tiikeriraidoitusta,joten silloin toteutus on osunut nappiin.Itsekin sidon monet perhot porrastaen,mutta ei se saa olla itse tarkoitus,tehdään kullekin perholle ulkonäkö sen mukaan mitä haetaan.Elävyys ei kärsi yhtään kun siipeä rakentaa useasta pienestä nipusta,kerroksittain.Uittavan karvasiiven teko vaatii huolellisuutta yhtä paljon kuin levysiipikin ja mielestäni ne ovat yhtä vaikeita/helppoja tehdä kunnolla.Sitojan kokemus ratkaisee eniten.Toinen on tietysti asennekin,joku ei pidä esim.karvasiipiperhoja missään arvossa.Jokaiselle on tilaa lohikentillä ainakin minun puolestani ja jos tekijä(kuten tässä tapauksessa)on mietiskellyt suunnitteluvaiheessa käyttöaikaa/paikkaa:Alkukausi?...niin silloin perho on mielestäni hyvä,saipa sillä heti lohta tai ei.Ainakin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja toteutus tässä miellyttää kovasti.Kannattaa kokeilla noita borssen vinkkejä myös,siinä on oikea Lohimies;)!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?