Klinkhamer Special

KommenttiLeva - 21.10.2008

Kuoriutuvaa vesiperhosta jäljittelvä pinturi, joka on yksi mieli pintureistani harjukselle ja taimenelle. Perho on ollut toimiva eri väreissä, koissa 10-16.

Kommentit

KommenttiImamar - 22.10.2008

HIeno perho. Itse kuulun koulukuntaan joka käyttää kierteitä rungossa oli perho mikä tahansa. Se tuo lisää kestävyyttä huomattavasti. Hyvä langan värin valinta. I like it. Itse käytän melkein pääasiassa, myös valkoista lankaa. Tilanteen tarviessa, valitettavasti jotain muutakin.


Kommentti/hk - 22.10.2008

Tässäpä kaikin puolin aivan loistava klinkki ja värikin täydellinen alku- ja keskikesälle. Omassa käytössäni lähes ainoa perhomalli mihin olen saanut pintakalvosta kuoriutuvia vesiperhosia syövät harjukset nousemaan, toinen yhtä hyvin toimiva on ollut Nyblomin Caddis pienehkönä.


KommenttiEki - 22.10.2008

Ihan hyvän näköinen perho.
Jos ajatellaan täysin kalastusta, niin riikinkukko kannattaa jättää kylmästi pois, ihan sidonnan nopeuttamisen takija. Katkakoukutkin kannatta korvata laajakitaisilla pinturikoukuilla kellunnan parantamiseksi.

PS. Musta on ainoa oikea väri ;) (mielipide)


KommenttiLeva - 22.10.2008

Itse en ole klinkeissäni käyttänyt kierrettä, koska mielestäni dubbaus langan väliin ajaa hyvin asiansa kestävyyden parantamisena.

Värikin on yksi suosikkejani. Parhaiten ovat toimineet vihreän/kellertävän sävyt. Oranssia klinkkiä mustalla häkilällä kannattaa myös kokeilla sumarikaloille. Nyblomin caddis on kyllä hyvä yleissidos rasiaan, siinä sidos joka varmasti kelluu ja kalastaa. Etenkin pienet koot ollut toimivia. Sellaisenkin voisi näytille laittaa jossain vaiheessa.

Eki, olen kanssasi samaa mieltä, että riikinkukko on ehkä pikkaisen hitaampi matsku verrattuna dubbaukseen, mutta en kyllä sitä klinkeistä pois jättäisi. Riikinkukko antaa mielestäni "herkullisen" vaikutuksen ja on riittävän kestävä ratkaisu langan ympärille kierrettynä. Koukkuna olen käyttänyt Kamasanin B100, jotka ovat omassa käytössä olleet hyviä koukkuja klinkkeihin.


KommenttiKalaHullu - 22.10.2008 (Muokattu 22.10, 21:12)

Hyvin tehty klinkku. Millai sen okein saa sinne tyveen lopetettua? Itse olen muutaman kerran koittanut ,mutta huonolla menestyksellä. Joten päättelen sen samanlaisesti kuin muutkin perhot.
Ei siihen mitään isoa päätä tule ,mikä kaloja häiritsisi.
Eikä itse sitojaa.


KommenttiJamesbondi - 22.10.2008 (Muokattu 22.10, 21:19)

Hahaha johan on kiire jos ei jouda riikinkukkoa käyttään :D Perho on kyllä oikein mallikas. Klinkhamer Klinkhamerina ja muunnokset muunnoksina.


KommenttiLeva - 23.10.2008

Mielestäni tuo siiven juurelle päätettävä tapa on todella hyvä. Loppujen lopuksi, kun asiaa harjoittelee jonkun verran saa päätöksistä erittäin siistejä ja kestäviä.

Elikkä sen jälkeen, kun olet kietonut langan siiven tyvelle muutamia kierroksia, niin kierrät häkilän siiven juurelle asti. Tämän jälkeen vedät ylimääräistä häkilän ruotia alaspäin ja lukitsen sen siiven juurelle muutamilla tiukoilla kierroksilla. Sitten vaan muutamat päätössolmut perään ja samalla varot jättämästä häkilän siikasia langan alle. Viimeistä solmua tehtäessä voit vielä kostuttaa langan lakalla kestävyyden parantamiseksi. Siistin lopputuloksen saamiseksi auttaa, kun käyttää ohutta lankaa esim. itsellä on käytössä nykyisin sheerin 14/0. Kannattaa myös välttää "turhia" varmuuden vuoksi kierroksia.

Loppujen lopuksi aivan sama kummalla tavalla perhon päättelee. Itse koen vaan tämän tavan paremmaksi.

Voisi muuten olla kokeilemisen arvoinen tuo täysin musta klinkki pienessä koossa...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?