The Chatterer

KommenttiLarvan lassuttaja - 14.01.2009

Joo elikkäs Trahernea kehiin :) Ensimmäinen Chatterer, jonka olen sitonut. Ei sujunut täysin ongelmitta, enkä oikein onnistunut oikean muodon saavuttamisessa, mutta sain kuin sainkin perhon lopulta sidottua ja siivestä tuli yllättäen kohtalaisen hyvä. Tämä oli vähän tällänen "Topping-wing"- harjoitusperho.

Kommentit

KommenttiAleksiEnqvist - 21.01.2009

Todella komea perho! Pystykkö kertomaan kuinka tuo höyhenrunko tehdään? Onko posketoikeata cotingaa mistä hankit ja paljon maksoi? Spey clavessa joutuu pulittaa reilut sata rahaa 5:stä parista. Jos on nostan hattua. Perhoon ei näemmä tule kierrettä? Perhossa ei ole moitteen sijaa;)


Kommenttijopeli - 21.01.2009

Hyytävän tyylikäs. Aika mestari olet.


KommenttiLarvan lassuttaja - 21.01.2009

Runko tehdään siten, että ensin kierretään tuo silkki aika pitkälle asti, noin 1/4 - 1/3 rungon pituudesta. Sen jälkeen viedään lanka hieman silkin kiinnityskohdasta eteenpäin (n. 2mm) ja aletaan kiinnittämään kuningaskalastajan höyheniä yksitellen rungolle jokapuolelle. Yhteen kerrokseen tulee noin 10-15 höyhentä. Kun höyhenet on kiinnitetty, vedetään ne sormilla sumppuun ja kierretään sidontalankaa niiden päälle aina silkin päätöskohtaan asti. Tämä laskee höyhenet kiinni runkoon ja jos joku höyhen harottaa jonnekkin muualle ku pitäis ni sen pitäis tällä keinolla suoristua ja myötäillä runkoa. Itse tein perhoon muistaakseni 8 kerrosta. Jokainen kerros aina samalla tyylillä. Vaikein homma perhossa on tuo siiven teko. Ne toppingit kun ovat niin v.....maisia asetella päällekkäin, mutta jos niin ei tee, niin siipi näyttää suoraan sanoen perseeltä :D Posket ja kuvassa olevat höyhenet ovat aitoa Cotinga cotingaa Spey Clavesta ja maksoin tosiaan 10 höyhenestä sen 120 euroa :D En ite tykkää niin kauheasti käyttää noita jäljitelmähömpötyksiä ku ne ei vaan yksinkertaisesti näytä miltään... Ja haluan että perhoni, joita laitan tänne, erottuisivat massasta. Ellei sidonnallisesti, niin edes materiaaleiltaan :)


Kommenttikezu2 - 21.01.2009

Aikamoinen taideteos! Toi runko hivelee silmää.


KommenttiAleksiEnqvist - 21.01.2009

Kuinkas moneen perhoon tota cotingaa laitat ei ole varmaan edes jokatoisessa? Kyllä perhosi muutenkin erottuvat joukosta mutta kyllä erikoiset (lue: kalliit) materiaalit auttavat kummasti


KommenttiLarvan lassuttaja - 21.01.2009

No tuo cotingan käyttö vähän riippuu siitä että mitä perhoa sitoo. Jos alan oikein tosissani tekemään jotain perhoa ni kyl mä haluan että se on mahdollisimman autenttinen se lopputulos. Ja mulla ittellä tuo cotinga niin kuin myös intianvariksetkin ovat vähän niin kuin kierrätyskamaa. Eli jos lopputulos ei miellytä tai muuten vaan kyllästyy katselemaan vanhaa luomusta, ni ei muuta ku mattopuukko käteen ja alkaa varovasti purkaan perhoa niin että saa ne höyhenet ehjänä talteen :) Noita "susiperhoja" kun tahtoo kerääntyä aika kasa tohon pyödän reunalle, ni ei oikeen viitti heti viiden perhon jälkeen ostaa uutta satsia cotingaa, ja sitoa niistä taas seuraavia roskaperhoja :D Kierrätys kunniaan :)


Kommenttiokami22 - 21.01.2009

Kaunis ja virheetön sidos!! hyvä:)


KommenttiJuho_123 - 22.01.2009

Kuva ei kyllä tee oikeutta näin hienolle ja kalliille perholle!

Tosi hyvää sidontaa pakko sanoa, että myös rohkeaa.. Itse ainakaan tohtisi tonnia perhoon pistää.. :D

Siipikin asettunut tosi hienosti, ja pää on sopusuhtainen perhon olemukseen.

Hienoa! Näitä lissää!

-Juho-


KommenttiLarvan lassuttaja - 22.01.2009

No eihän tossa perhossa ny muu maksa ku nuo posket. Parikymppiä tulee poskien hinnaks ja mulla ittel meni puolitoista nahkaa kuningaskalastajaa tohon runkoon. Voi kun saiskin kunnon läjän chattererin höyheniä ja sais sitoo tän perhon autenttisena ni kusisin hunajaa seuraavat 80 vuotta :)


Kommenttiperhonsitoja90 - 22.01.2009

Sidonnallisesti täydellisyyttä hipova perho.

Kurkkuhäkilän tekisin pitemmäksi. Toki tuon pituinen häkilä on tässä perhossa kultaisen leikkauksen mukainen, mutta kuitenkin... Jos pyrstö olisi hiukan hiukan pystymmässä, niin silloin saisi pitemmän kurkkuhäkilän. Ihan vain jo muhkean rungonkin vastapainoksi.Mutta, nämä ovat vain minun mielipiteitäni.:)


Jaakko


KommenttiAleksiEnqvist - 23.01.2009

Mahtais olla hintaa autenttisella perholla:D Ja alussiipeen intian varikset vielä;)


KommenttiLarvan lassuttaja - 23.01.2009

Juu :) Tarttis varmaan hommata perholle henkivakuutus :D


Kommenttiplayer - 24.01.2009

Joopa joo.. mitään muuta kuin toteutamaan unelmaa ja kun perho on valmis, kunnon vakuutusyhtiöön ottamaan sille taide-esine vakuutus. Perho kannattaa laittaa pankkiholvin turviin, kun vakuutukset ei korvaa kumminkaan tauluperhon haalistumista UV-säteilyssä. Kohtahan joitain Halosen taulujakin saa edullisemmin kuin yhden uhanalaisen, CITES-listalaisen chattererin nahan.

Tuo ei ole Trahernen reseptituotannon helmiä perhona, mutta puhdas makuasia sekin. Muutenkn herra Traherne taisi olla outolintu perhojen kehittäjänä. Hän käytti siihen aikaan kaikkea harvinaista resepteissään. Olisikohan Traherne:n sotilasuralla jotakin merkitystä materiaalien suhteen, olisihan hän helposti voinut tilata eksoottisia materiaaleja ympäri maailmaa palvelevilta upseeritovereilta. Mutta kun hän oli G.M. Kelson:in ystävä ja maine kasvoi Kelson:in esitellessä hänen perhojaan erilaisissa näyttelyissä, niin ei hän tainnut monen kalastajan mieliin jäädä hyvien kalastusperhojen kehittäjänä.

Seuraavaksi perhoksi ehdotan että sidot Ondine:n aidolla tavaralla.


Kommenttimikko_stenberg - 26.01.2009 (Muokattu 26.1, 13:58)

Todella upea perho Jonilta!!! Yksi parhaista, jota olen nähnyt. Erityisesti siipi on erinomainen. Voin kuvitella, kuinka hienosti tuollainen eläväsiipinen sinikeltainen perho näkyy ja ui vedessä.

playerille - miksi ostaa se yksi ja ainut CITES listalla oleva Chatterer, kun voi hankkia 5 muuta lajia joita ei ole millään CITESin listoista? ;)


KommenttiLarvan lassuttaja - 26.01.2009

Ai Mikkokin palloilee täällä :) Mä ajattelin ite kans et jos tekis ihan piruuttaan kalastuskäyttöön muutaman topping-siipisen perhon. Sellaisia kun ei löydy rasiasta. Tuollainen turkoosina hohtava höyhenrunko saattais saada lohen ottamaan, kun ei näitä chatterer-perhoja ainakaan täällä päin löydy kenenkään rasiasta, niin vois ens syksynä tarjota jotain muuta niitten ainaisten kettuperhojen sijaan :)


Kommenttiluonto-eno - 27.01.2009

Näihin tauluperhoihin olen ottanut yleensä sen linjan,että "miepä en virka mittää;)".Tein joskus niitä ja mukavaa puuhaa se on.Täällä on myös monia paaaaljon taitavampia sitojia ja annakin heidän arvioida perhoja omilla kriteereillään.Sydäntä lähellä ovat kuitenkin selkeästi kalastuskäyttöön kehitellyt tuotteet ja niihin joskus rääkäisen jotain kommenttia.Tämä perho on jostain syystä tehnyt vaikutuksen jonnekin pääkopan syvimpiin kerrostumiin;).Noiden monien crestien virittely tuo mieleen Prince-perhon.Tiedän,että niiden temppuilu paikoilleen noin nätisti ei ole ihan "peace of cake".Rungon väri on silmiin uppoava,ehkäpä uneliaimmankin lohen olisi raoteltava luomiaan tuon edessä...Hieno perho,kertakaikkiaan.Olisikohan käyttöalue alkukaudesta tai jossain kirkasvetisillä norjalaisjoilla?Tosin sininen on välillä Tenollakin ollut muotiväri porukkamme saamamiehillä.Niputta samat eväät lohikoukulle,saattaisi olla aineksia vaikka mihin.Tätä älä ota henkilökohtaisesti,on vain oma makuasia:en jostain syystä tykkää närhestä perhoissa.En tiedä mistä johtuu,mutta Kälviän tukaani vai miksi sitä kutsuvatkaan puuttuu kaikista perhoistani.Oletko muuten käännellyt kuningaskalastajan höyheniä erilaisissa valaistuksissa,nimenomaan luonnonvalossa?Vaihtelee tosi erikoisesti sävyjään!Se olisi mielenkiintoista tietää,miten lohi sen näkee.Eräässä luonto-ohjelmassa esiteltiin lintujen näkemiä värejä.Tekijät esittelivät infrapunalampun-tai mikä lie-avulla,että esim.kuningaskalastaja näkyykin partnerin silmään enimmäkseen keltaisena!


KommenttiLarvan lassuttaja - 28.01.2009

Juu tuo turkoosin sininen väri saattais kyllä olla kalastusperhossa tappavan tehokas. Oonhan mä käännellyt tuota perhoa vähän joka suuntaan, ja tuo kuningaskalastaja vaihtaakin väriään täys sinisen ja turkoosin sinisen välillä. Kuningaskalastajassa on vaan kuulemma se heikko puoli, että vettyessään sen kirkkaus ja väri häviää. Todellisuudesta en tiedä. Aion kuitenkin sitoa ainakin yhden testiperhon kalastukseen, ja koitan että mitä höyhenille tapahtuu, kun heitän sen tuonne kauniin maitokahvin väriseen kokemäenjokeen :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?