Harjuspompero (Kehitysperho)

Kommenttieemail - 09.05.2012

Harjuksille pienempään koukkuun sidottu pompero.

Kommentit

Kommenttiylähylly - 12.05.2012

Peuratyöskentely ihan nättiä, mutta mitä ihmettä tuossa päässä on tapahtunut..? Harjukselle koko saisi olla vielä reippaasti pienempi ja enemmän sikarin mallinen... Kuitenkin kutiaa siihen malliin että kirjolohelle ja taimenelle oikein tarjottuna voisi toimia... Itse en sitoisi mitään ''päätä'' bomberiin, vaan päättelisin perhon peurankarvojen sekaan.


KommenttiAma T Ööri - 12.05.2012 (Muokattu 12.5, 21:49)

Tämä on jo niin hyvä että aika helppo parannella.

Tosiaan sikarin mallia runkoon ja koukkukoko reilusti pienemmäksi jos aikoo harjukselle tarjota.

Pienempään koukkukokoon sopisi pyrstöksi ja siiveksi varmaankin lumikenkäjänis aivan kuten "the usual" perhossa.

Tuolla päällä ei liene suurempaa merkitystä että onko sitä vai ei, tosin ärsykkeeksi voisi pään lakata vaikka punaiseksi.


KommenttiTimhoe - 12.05.2012

Sen verran pitää nimestä natsittaa, että mitään tekemistähän tällä ei Pomperon kanssa ole, ei mene edes muunnoksestakaan. Koko on isolle harrille hyvä, ja tämä sama koko toimii ihan täysiään myös lohelle.

Sidonnallisesti samaa kuin aiemmillakin, eli runkoon enemmän sikariprofiilia + ite sitoisin tämä vielä tiiviimmäksi. Enemmän peuraa ja tiukemmaksi leikattuna, olisi vähän napakamman oloinen. Ei mitenkään huono sidos kuitenkaan.


Kommenttieemail - 12.05.2012

Laitanpa huomenna kuvan #12 kokoseen koukkuun sidottuna ja enempi sikarin mallisena. Lumikenkäjänistä en omista joten vasikasta sidon siiven ja pyrstön seuraavaankin.
Timhoe, mikä tämän nimi pitäisi olla jos ei pompero tai bomber?


KommenttiAma T Ööri - 12.05.2012

Harripimpero?


KommenttiE-98 - 12.05.2012

Kyllä tuon ihan Bomberiksi voi nimittää. Pomperon kelluvuus perustuu tiheään häkilään ja runko on usein polypropyleenia dubbaamalla. Bomberissa taas kelluvuus perustuu peurankarvaan, ja häkilän ei tarvi olla niin tuuhea. Myös oikean mallinen runko vaikuttaa kelluvuuteen ja siihen miten päin perho kelluu.


Kommenttieemail - 12.05.2012 (Muokattu 12.5, 23:59)

Mä oon luullu että Pompero ja Bomber on sama asia:) Kiitti tiedosta E-98!


Kommenttijpk - 13.05.2012

Nyt kannattaa tutustua vaikkapa netin avulla perhoihin,sillä kyseessä on todella eri perhot. Pompero on Suomalaisen Heikki Anttosen kehittelemä (varmaan Bomber perhosta) lohipintaperho. Molemmissa siipi on vasikkaa kuten pyrstökin mutta ratkaiseva ero on rungossa. Bomber on peurankarvasta muddler tekniikalla tehty kuten sinun perhosi ja pomperossa se on dubattua ja saapasrasvalla kyllästettyä polypropyleeniä. Häkilä on myös pomperossa hieman tiheämpi. Mutta joo,se perhon nimestä... Koita pakata tuo peura kynsien avulla tiukkaan aina jokaisen lisäyksen jälkeen ja leikkaamisessa auttaa karvojen nopea höyryttäminen ennen leikkaamista...nostaa kivasti karvat pystyyn ja teke niistä hieman "jäykemmän" mikä helpottaa leikkausta. Partaterällä on hyvä leikata,mut saksetkin toki käyvät. Ei muuta kun uutta yritystä peliin! ;)


Kommenttieemail - 13.05.2012

Mä höyrytin tämän ja sitten toisen tänään sidotun #12 koukkuun sidotun. Saksilla olen muotoillut molemmat.


KommenttiTimhoe - 13.05.2012

Tässä kerkisikin jo muut asiaa valaista enemmän. Yksi suuri ero vielä Pomperon ja Bomberin välillä on siinä, että Pompero kelluu häkilänsä ja Bomber runkonsa varassa. Pomperon häkilä on tiheydeltään moninkertainen Bomberin vastaavaan verrattuna. Siivessä vielä sellainen asia, että Pomperon siipi on aika tiheä, viuhkaan leikattu vasikankarvanipun tyvipää. Ei siis latva, vaan nimenomaisesti tyvi. Mutta tämä tästä, homma varmaan selkeä nyt.


Kommenttieemail - 13.05.2012

Uusi versio Bomberista #12. En laittanut vielä häkilää että voin vielä muotoilla perhoa. Onko parantunut?


Kommenttitiedostopörriäinen - 13.05.2012

Onkohan minun järkee kommentoia, kun näistä on kokemusta yhden bomberin verran?:D

No jospa kuitenkki yritän;

Muoto on minusta oikein hyvä, mutt tasoittele vielä huolellisemmin nuo peurat. Onko tätä höyrytetty?


Kommenttieemail - 13.05.2012

On höyrytetty. Mä oon leikammu tota myöhemmin tasasemmaksi, kuvasta huomaa hyvin epätasaisuudet rungossa.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?