TeeriMuddler

Kommenttimattivehvilainen - 18.03.2004

Tuommosen kehittelin tuossa äskettäin. Käyttökokemuksia ei siis vielä ole, mutta varmasti pääsee veteen tulevana kesänä.

Kommentit

Kommenttimonni - 19.03.2004

Hieno muddleri! Kaikki muu näyttää täydelliseltä, mutta ihmeellinen lovi tossa pään alapuolella. Ei tietenkään vaikuta mitenkään mihinkään, mutta aina löytyy parannettavaa. Pää on hyvin tehty niukaksi, kalastan itse aina melko pienillä muddler päillä, miellyttää silmää enemmän kuin runsas pää! Ton perhon runko on loistava!!!


KommenttiAnonyymi arvostelija - 19.03.2004

Alussiipi saisi olla hieman pidempi. Jos verrataan alkuperäiseen Muddler Minnowiin niin päässä on todella hiomista, vaikka tämä nyt onkin teeri muddler. Samoin omaan simään viisi kierrosta kierrettä sopisi paremmin.
Onkos tuolla jo tullut kaloja?
Niin, ja muistakaa, että alkuiperäiseen Muddler Minnowiin pää on tehty myllykiven muotoiseksi!


KommenttiTeppor - 19.03.2004

Itse teen muddlereihini lähes aina suuremman pään kuin yllä olevassa perhossa. Mutikka pään tarkoitus on mielestäni saada perholle aikaan tietynlainen hakeva uinti (pään takoitus aiheutaa virran vastus ja toimia hieman vaapun turpalevyn tapaan). Mielestäni pieni pää ei saa aikaan riittävää hakevuutta, eli materiaalin kaikkia ominaisuuksia ei tällöin valjasteta käytäntöön. Isompi pää (ISOMPi, ei iso) luo myös hieman pikkukalamaisemman profiilin. Niukka pää menee tietysti syvälle ilman lyijyä perukkeessa, mutta ei ui läheskään yhtä hakevasti ja sitä myöten paras peurapään ominaisuus jää perhosta pois.

Tuolla kuvia perus mutikka päästä: http://www.perhokalastajat.net/?action=artikkelit&id=390

Tuon kokoista päätä sidon ehkä eniten, mutta isompiakin tulee sidottua, suurin piirtein 1/5 on reilummalla päällä kuin tuon linkin muddler minnow:ssa.


Kommenttimattivehvilainen - 19.03.2004

Minä henkilökohtaisesti pidän enemmän noista pienemmistä päistä (tietyissä olosuhteissa iso on kyllä kieltämättä parempi), mielestäni isot päät kelluttavat perhoa liikaa...
Juu, alkuperäisessä Muddler Minnowissahan tuo alussiipi yltää vissiin lähes pyrstön kärkeen(?)..


KommenttiTeppor - 19.03.2004

mattivehviläinen:"Minä henkilökohtaisesti pidän enemmän noista pienemmistä päistä (tietyissä olosuhteissa iso on kyllä kieltämättä parempi), mielestäni isot päät kelluttavat perhoa liikaa..."

Minä tarkoitin lähinnä normaalikokoista muddlerpäätä (tuolla perhokalastajat.net:issä esillä olevien mutikoitten kokoista), en puhut isoista kelluvista Bullhead muddlereista. Ei tuollaisen "keskikokoisen" perurankarvapään pitäisi kelluttaa haitaksi asti, varsinkin jos on leikannut pään oikeaan muotoon, hieman kiilamaiseksi. Jos haluaa perhon syvemmälle, aina voi lisätä painoa perukkeeseen.

Perhon siipeen olisit voinut muuten laittaa ainakin kaksinkertaisen määrän materiaalia, eli huomattavasti leveämmät suikaleet teeren sulkaa. Alus siiven mitasta on niin monta koulukuntaa, että sitä on ehkä turha alkaa senkummemmin kommentoimaan, omasta mielestä tuollainen lyhyempikin alussiipi ajaa kuitenkin asiansa(antaa perholle lisää kantavuutta). Tuolla sulkasiivellä alussiipi olisi tosin saanut kyllä olla vielä pidempi ja tuhdimpi, koska noin pienet kaistaleet teertä eivät mielestäni kanna perhoa riitävästi.


Kommenttiperho1990 - 19.03.2004

Muuten hyvä, mutta tuon kierteen tiheys muuttuu päätä kohti mentäessä, kierre on pään lähellä enemmän "pystyssä". Vai onko näin tarkoituskin olla?


Kommenttimattivehvilainen - 19.03.2004

Tässä sidoksessa kierre on tarkoituksella pään lähellä hieman tiheämpää, mutta käytännössä ei liene merkitystä sen "harvuudella"...
Niin, ja nuo teerenkaistaleet ovat tarkoituksella tuommoiset kapeammat, antavat perhosta sellaisen "siron" kuvan.
Muuten, tuollaisella pienellä päällä varustettua perhoa on huomattavasti mukavampi heitellä kevyillä välineillä (siis jos vertaa isoon), tässä tapauksessa tarkoitan kevyillä välineillä luokkia 1-3...
Mutta, nämä ovat mielipide kysymyksiä, joten sitokoonsa jokainen perhon itselleen mieluisalla päällä ja siivellä... ;)


Kommenttimattivehvilainen - 19.03.2004

Vaihtamalla runko kultaiseksi ja otettaessa siipi naarasteeren pyrstöstä (tai koppelosta), päästään aika lähelle perinteistä Muddler Minnowia.


Tässähän tämä... Tässähän tämä...
naaras 001.jpg (342.4 KT)

KommenttiTeppor - 19.03.2004

mattivehviläinen: "Mutta, nämä ovat mielipide kysymyksiä, joten sitokoonsa jokainen perhon itselleen mieluisalla päällä ja siivellä..."

No sehän nyt on sanomattakin selvää :) Esitin mielipiteeni siitä, miten saat perhosi uimaan paremmin virrassa (kalastus käytössä), eli pään kokoa ja muotoa vaihtelemalla pystyt virittelemään mutikoittesi uintia hakevammaksi ja sopiva siipi ja pystö kantaa perhoa paremmin virrassa ja vaikuttaa siten sen uintiin (liian tuhti saattaa vähentää elävyyttä).

Pikku säätö vinkkejähän nämä vain ovat. Pyrin tuomaan esille yksityiskohtia joiden avulla saat mielestäni perhosta entistä paremman niin kalastus käytössä kuin ulkonäöllisestikin. Sidoshan on noin sidontateknisesti ihan ok perhon näköinen, pientä säätöä ja minäkin voisin huolia sen rasioihini.

Tuossa muddler minnow:issa on jo tapahtunut kehitystä, minun näkökulmastani oikeaan suuntaan. Pää ja siipi näyttävät huomattavasti paremmilta ja uintia perhossa on jo aivan erilailla kuin ylläolevassa teerimuddlerissa. Vielä kun pyrstöön lisäät alle oravaa tai laitat leveämmän kaistaleen teertä alkaa sidos näyttää todella mallikelpoiselta. Tuo perho voisi olla näin nopealla katsauksela vaikka suoraan minun rasioistani.


Kommenttivihjaaja - 19.03.2004

No en nyt ihan ekana lähtis viskomaan kunnon streameria 1-3 luokan välineillä....


Kommenttimattivehvilainen - 19.03.2004

Ei ehkä ekaks, mutta kyllä tuommonen 8 kokonen kevytrakenteinen streameri lentää ihan mallikelpoisestin noillakin välineillä.


Kommentti>0zzy> - 19.03.2004

Täällä näyttäisi olevan porukkaa melko myöhäänkin paikalla ;)


KommenttiMighty - 19.03.2004

Onko nyt myöhä...? ;)

Asiaan, isommalla päällä saavutetaan paremmin "oikeanlainen" silhuetti perholle.


Kommentti>0zzy> - 19.03.2004

No, onhan tuo kello jo kohta puoli 12 ;)...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?