pintaperho häkilöistä

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Dustin 26.7. 2004, 09:54

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Dustin pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 07:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aina "kaikki" toitottavat siitä, että pitäisi käyttää tänne lisättävissä pintaperhoissa kunnon pintaperho häkilää. Mielestäni kylläkin paremmin kelluttaa kun laittaa hieman huonompi laatuisen (=joustavamman, pehmeän) huomattavasti liian pitkän häkilän, jonka siikaset sitten taipuvat/taivutetaan perhon mahan alle. Pinta-ala kasvaa ja häkilä kelluuttaa kuin laskuvarjohäkilä. Itselläni näissä normaali häkiläisissä perhoissa (esim nalle puh, adams) perho "uppoaa" heti kastuessaan (siikaset menee heti pintakalvon läpi) niin, että rungon alapuoli koskettaa vettä. Eikä siitä mene kuin hetki, kun runko imaisee vettä (jos ei "voitele" rasvalla) ja hups vaan perhosta tuli sukellusvene! Laatu häkilää olen kokeillut: en muista merkkiä mutta hopea laatua se on ja maksaa n. 35 e puoli niskaa!

Mitä ootte ite mieltä? Pistäkäähän kommenttia tulemaan!

Harri_83 Re: pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 10:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ite tykkään paljon laskuvarjohäkiläisistä pintureista enkä itseasiassa omista yhtään 1 luokan niskaa/satulaa eikä ole ollut tarvettakaan. Silver ja bronze luokan satulatkin ovat ihan laatutavaraa ainut ero vaan on että niitä sulkia on vaan vähemmän siinä niskassa/satulassa!

>0zzy> Re: pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 11:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Laatu häkilää olen kokeillut: en
> muista merkkiä mutta hopea laatua se on ja maksaa n. 35 e puoli
> niskaa!
>
> Mitä ootte ite mieltä? Pistäkäähän kommenttia tulemaan!
___________

Luulisin, että tuo 35€ puolikas niska on whitingin. On sillä ihan hyviä niskoja (en ole varma, mutta luulisi olevan satuloitakin...).
Ja metzin satuloilla on ainakin mielestäni varsin hyvä hinta/laatu suhde ;)

Dustin Re: pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 11:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitäs ootte mieltä tosta häkilä hommasta?? Eli kun puhutaan että "hyvin kelluvassa" perhossa, kuten nalle puh (ei mielestäni kellu edes hyvin), pitää olla laatuhäkilää piikki suorana LÄVISTÄMÄSSÄ pintakalvon! Kun mielestäni hieman pehmeämpi ja huomattavasti pidempi rasiassa taakse päin perhon "mahan" kohdalta kääntynyt häkilä kelluttaa kymmenen kertaa paremmin kuin edellä mainittu!!

>0zzy> Re: pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 13:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo olen itsekin huomannut, että vähän taittunut häkilä pintureissa kelluttaa paremmin kuin aivan suorassa olevat siikaset. Varsinkin jos ne siikaset ovat melko lailla "teräviä" tai miten sen nyt sanois... No kuitenki

fishushtaja Re: pintaperho häkilöistä 22.7. 2004, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Huonoin puoli noissa vitosen niskoissa on se että ne "imee" vettä eli katuessa siikaset tarttuvat toisiinsa ja perhot goes down. Sitten taas laatuniskoissa siikaset ovat jäykkiä eivätkä takerru toisiinsa. Jos tämä teidän teorianne pitäisi paikkansa, niin miksi kukaan ostaisi "pinturiniskoja"? Kyllä se nyt on vaan niin että pintureihin laadukkaat niskat/satulat soveltuvat paremmin. Itse en edes jaksa sitoa mitään mustia pintureita, kun en omista mustaa pinturiniskaa/satulaa. Se ei ole kovinkaan kivaa/viisasta olla koko ajan piiskaamassa ja kuivaamassa perhoa, vai? Laskuvarjohäkilöihin nämä halpisniskat soveltuvat suht hyvin, koska niissä tulee enemmän kelluttavaa alaa. Olisiko kellään laittaa kuvaa tuollaisesta perhosta jossa häkilän siikaset on käännetty?

Dustin Re: pintaperho häkilöistä 26.7. 2004, 09:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yritän saada kuvan tuollasesta pitkä häkiläisestä pintaperhosta! Voi kyllä mennä parikin viikkoa ennen kun saan kameran isältä lainaksi...

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe