muutosta perhorasiaani

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Onnizk 9.8. 2004, 17:19

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
jokken muutosta perhorasiaani 4.9. 2002, 10:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse en ole juuri muilla kalastellut, kuin streamerillla. haluaisinkin nyt kokeilla joitain muita. olen usein kullut kehuttavan larvoja ym. mutta olen vasta aloitteleva perhokalastaja, eli en osaa sitoa.. jos joku tietää esim. jonkun yleis-larvan, mikä toimii lähes aina! niin olisin kiitollinen. jos vaikka täältä löytyy sopiva. sellainen, mikä on helppo sitoa eikä vaadi erikoisia materiaaleja.

saqqa Re: muutosta perhorasiaani 4.9. 2002, 10:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
10-16 koukku tavallinen tai joku toukka malli. vihreä runko ja päähän jotain ruskeeta. runkoon voi kokeilla muitakin värejä (ruskea, musta, oranssi...). itse olen eniten kalastanut vihreillä mutta kyllä muutki toivoo... pohjan tuntumassa uitettuina on toiminut varsin hyvin mutta pinnassa huonommin

MNi
[Ylläpito]
Re: muutosta perhorasiaani 4.9. 2002, 11:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokeilepa vaikka tätä: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=378

Tuosta voi hyvin jättää jalat pois ja vaikka vähän nyppiä thoraxia, niin siitä tulee vähän jalan näköistä, jos niitä haluaa. Kalastaa varmasti hyvin. Pieni painotus voi auttaa kovassa virrassa uppoamista. Paino joko perhoon tai erillisenä siimaan. Liiallista perhon painottamista kannattaa välttää.

Itse pyrin siihen, että kalan tarttuvuus ja pysyvyys koukussa olisi mahdollisimman hyvä, joten kannattaa katsoa, että koukun kitaa ei tuki runko- tai painotusmatskulla.

Larvat on aika helppoja tehdä ja kannattaa tehdä niitä vaikka 10-20 kpl kerralla, niin itsekin huomaa miten jo siinä ajassa kehittyy.

--
MNi

(Url korjattu, admin 5.1.2004 12:24)

Loop Re: muutosta perhorasiaani 5.9. 2002, 19:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Larvat toimivat tietyissä tilanteissa erittäin hyvin oikein uitettuina.
Helppo ja kalastava larva syntyy vaikkapa näin:
Koukku: 12-14 käyrävartinen
Painotus: lyijy- tai kuparilankaa rungon alle kierrettynä koko rungon matkalle.
Kierre: Ohut siima tai tinseli tai keltainen silkki
Runko: Oliivinväristä dubbingia tai villalankaa. Harjataan.
Rintakehä: Riikinkukon silmähöyhenen siikasia kierrettynä.

Jos et todellakaan ole käyttänyt juuri muita kuin streamereita, niin kannattaa kokeilla ehdottomasti myös pintaperhoja. Minä itse olen saanut varmasti eniten lohikaloja pintaperhoilla, kuten myös ensimmäisen perhotaimeneni. Hyviä pintaperhoja harjukselle ja taimenelle ovat esim. Klinkhämer special ja Nalle Puh. Reseptit löytyvät varmasti perhonsidontaa käsittelevästä kirjallisuudesta tai netistä. Jos haluat lisätietoja perhonsidonnasta/kalastuksesta, niin laitappa mailia osoitteeseeni: miksa99@jippii.fi

TomTom Re: muutosta perhorasiaani 8.9. 2002, 18:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki edelliset hyviä versioita. Lisänä voi sitoa koukkuun pyrstön kohdalle n. 2-3 mm leveän ohuen, muutaman kymmenosamillin paksuisen, muutaman sentin pituisen, larvan väriin sopivan, eli hieman runkoa tummemman lateksi tai muovikalvon. Kun runko on sidottu, tämä lateksi käännetään perhon selän päälle rungon suuntaiseksi, ja kiinnitetään edestä perhon pään eteen. Sitten kierteenä oleva materiaali kierretään koko helahoidon päälle, jolloin se tuo esille rungosta ja selästä selvän larvan vartalon nivelikkyyden. Lopuksi sidontaneulalla nypitään sivuilta kierteen väleistä lateksin reunojen vierestä runkomateriaalia, kuvaavat larvan kiduksia, jotka ovat koko vartalon mitalla molemmilla puolilla. Sama rintakehän kohdalta voimakkaammin nypittynä, kuvaavat larvan jalkoja.

Uittamisessa olisi pyrittävä mahdollisimman pohjaan ja vapaaseen liikkeeseen, viistämistä vältettävä. Eittämättä tehokkain "perholaji" lukuunottamatta merilohta.

TomTom Re: muutosta perhorasiaani 8.9. 2002, 18:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
PS

Käykää katsomassa Tsekkiläisen perhokalastajan, 2-kertainen perhokalastuksen maailmanmestari, sivut http://www.siman.cz/
ja sieltä lehti Czech Champion Nymphs.

Onnizk Re: muutosta perhorasiaani 9.8. 2004, 17:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Teeppäs sellanen perho, jonka runko on oranssi ja pää on sidontalankaa. sillä nousee harria. Itse olen tehny rungon chenillestä ja hyvin on toiminu! :D

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe