Nuortti (Nuorttijoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: ranger 27.10. 2008, 07:55

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
toma Nuortti (Nuorttijoki) 9.7. 2007, 23:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei.

Elikkäs tarvittaisi vähän informaatiota Nuortista jos joku nyt siellä käynyt olisi. Mitenkä paljon vettä, mainitsettavia kaloja tullut ja mitkä perhot toimineet? Tämän viikonloppuna olis lähtö sinnepäin taas.

hexi Re: Nuortti (Nuorttijoki) 11.7. 2007, 09:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
toma kirjoitti:
> Hei.
>
> Elikkäs tarvittaisi vähän informaatiota Nuortista jos joku nyt siellä
> käynyt olisi. Mitenkä paljon vettä, mainitsettavia kaloja tullut ja
> mitkä perhot toimineet? Tämän viikonloppuna olis lähtö sinnepäin taas.

Ite kävin tos kesä- heinäkuun vaihteessa. Vähän oli porukkaa. Huhuja kuulin isältä ja pojalta, että voittikönkään laavulta oli mennyt 11 hengen porukka ylöspäin.

Aivan surkea reissu oli taas vaihteeksi, kaksi päivää huiskin perhoja menemään, saldona 4 kalaa(jos pieniä ei lasketa). Ikinä ei ole Nuortti jättänyt noin vähälle :(

Tuolloin ei kyllä toiminut mikään perho, mutta mitä nyt olen hevosmiesten tietotoimistosta kuullut niin koppis ja murkku ovat olleet ylivoimasia ykkösiä. Isä kävi juhannuksena ja oli saanut 53cm taimenen kolsankosken niskalta murkulla.

Vettä oli silloin melko vähän, tosin nyt kun on satanut niin ei osaa sanoa.

Ps. Itekkin lähössä kolmen kaverin kans huomenna(12.7) nuorttille. Yksi yö ollaan vaan tosin, mutta jospa olisi vähän parempi anti tällä kertaa :)

ranger Re: Nuortti (Nuorttijoki) 27.10. 2008, 07:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Laitetaanpa tämä viesti tällekin palstalle. Soklin fosfaattikaivosta ollaan jälleen avaamassa. Hanke on edennyt jo YVA-menettelyyn saakka ja kaivos voi saada ympäristöluvan vuoden 2009 lopulla jos asiat edistyvät luvan hakijan näkökulmasta suotuisasti.

Osoitteessa http://www.sokli.fi/ on tarjolla tietoa hankkeesta. Sivustolla on myös kysely jossa, osana YVA-menettelyä, selvitetään hankkeen sosiaalisia vaikutuksia. Käykää ihmiset vastaamassa kyselyyn jotta Oulun yliopiston tutkijat saavat mahdollisimman laajasti kokemuksia ihmisiltä joilla on kokemusta Soklin alueelta.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe