Tenon säännöt entisellään

admin, lisätty 20.03.2004 11.18 #
Tenojoen kalastussopimuksen 7 artiklan mukaisissa lohenkalastusta koskevissa kalastussääntöneuvotteluissa Lapin TE-keskuksen ja Finnmarkin Fylkesmannin välillä ei sovittu muutoksia tämän vuoden Tenon kalastussääntöihin.

Kalastussäännön keskeisimpiä kohtia vuonna 2004 ovat:

  • Lohenkalastus veneellä on mahdollista 21.00 - 14.00 välisenä aikana ilman paikallista soutajaa kaikkina kalastuspäivinä.
  • Alle 16-vuotiaat lapset saavat käyttää heittokohoa kalastaessaan rannalta perholla.
  • Boratbokcan lupakiintiö (35kpl/vrk) säilyi ennallaan norjalaisen osapuolen pitäessä sitä edelleen tarpeellisena. Lupien saannin tasapuolisuuden vuoksi, Boratbokcan myyntipisteessä on atk-pohjainen arvontalista edellisvuosien tapaan, johon jokainen kalastamaan haluava voi ilmoittautua mahdollista arvontaa varten.

Kalastuslupien hinnat ovat seuraavat:

  • Venelupa 35€/vrk
  • rannaltakalastuslupa 20 €/vrk
  • Inarijoen lupa maksaa 10 €/vrk
  • ns. perheenjäsenen lupa 5€/vrk

Lohiloisen estäminen

Lapin TE-keskus kantaa erityistä huolta siitä, että lohiloisen leviäminen Teno- ja Näätämöjokeen estetään. Norjassa on desinfioimispakko kalastuksessa käytettäville välineille. Desinfioinnista on oltava todistus jos kalastaa Norjan rannalta tai on rantautunut soutuvuoroaan odottamaan Norjan puoleiselle rannalle Tenojokea.

Suomen puolella desinfiointipakkoa ei ole, mutta kalastusvälineet suositellaan desinfioitaviksi tai huolehtimaan siitä, että ne ovat kokonaan kuivat. Jokaisessa Suomen puolen Tenojoen kalastusluvanmyyntipisteessä on desinfiointimahdollisuus. Desinfioinnin suorittamisesta saa todistuksen joka hyväksytään myös Norjan puolella. Lapin TE-keskus toivoo, että ensikesän lähes 10 000 lohituristia (n. 30 000 lupavuorokautta) huolehtisivat Euroopan parhaimman lohijoen ainutkertaisesta kalakannasta.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?