Vain kuvallisia päiväkirjamerkintöjä

admin, lisätty 03.01.2005 23.11 #
Tästä lähtien päiväkirjaan hyväksytään vain kuvallisia merkintöjä. Kuvalliset merkinnät ovat usein paljon kiinnostavampia ja antavat paremmin tietoa kalapaikan olosuhteista. Lisäksi ehkä näin merkintöjen uskottavuus paranee hieman myös. Vanhat kuvattomat merkinnät saavat Perhorasiassa edelleen olla, niitä ei lähdetä erikseen poistamaan.


Kommentit

Kommenttispider - 03.01.2005

Hyvä idea.Tulee päiväkirjasta "elävämpi".


KommenttiNiksaa - 04.01.2005

Hyvä päivitys tulee ainakin itte raahattua sitten kameraa mukana enemmän


KommenttiDustin - 04.01.2005

Mun mielestä ihan syrjintää!! Laita nyt sitte saaliskertomus jostain paikasta, ku en omista edes kameraa!! Tottakai siitä elävämpi tulee, mut mitäs jos ettii jostain tuntemattomammasta joesta tietoo tältä sivulta, eikä saa edes minkäänlaisia saaliskertomuksia tulokseks, ku siellä käyneillä ei oo kameraa?? Tää oli kyllä todella huono uudistus!!


KommenttiKalamies - 04.01.2005

Kyllä tuo minunki mielestä on hyvä idea tykkään lukea enemmän niitä päiväkirjan merkintöjä jossa on kuvia.eikä se ole yhtää syrjintää jos ei omista kameraa niin ei laita päiväkirjaakaan ennen kun on saanu kameran ja pystyy ottamaan kuvia.:)


KommenttiJermoni - 04.01.2005

Erittäin huono päivitys minun mielestä. Jos joku ei halua tarkemmin paljastaa kalapaikkaansa, tai ei omista kameraa, niin ei voi kirjoittaa päiväkirjaan mitään. Ei se haittaa jos ei oo kuvia, jos on hyvin kerrottu päivän tapahtumista (ei tyyliin "Nakkasin liitsin monttuun ja tuli kirre."), tokihan kuvat on hyviä ja niitä on useissa saalisilmoituksissa, mutta ei ne sentään pakollisia saa olla! Suositeltavia kylläkin. Tähänkin mieluummin luokittelusysteemi, tai sitten admin vaan kattoo että semmoset hyvin kerrotut kuvattomatkin päiväkirjamerkinnät pääsee tänne. Ei siis tuollaiset edellämainitun esimerkin kaltaiset enää pääsisi päiväkirjaan. Epäilyttävät saalisilmoitukset voi laittaa syrjään, jos on esim. laitettu että 7.5kg taimen, ilman kuvaa ja tarkempaa kertomusta. Jos sitä ei kokonaan poisteta, niin ainakin sen voi lähettää lisääjälle takaisin paranneltavaksi.


Kommenttijuuso_h - 04.01.2005

Olen samaa mietä Jermonin kanssa siitä, että tähänkin voisi pistää pientä luokittelua. Itsellänikin kamera on mutta se jää usein autoon tai kotiin ja kun päästelee niitä kaloja takaisin niin ei siitä saaliista saa ainakaan niin helposti kuvia. Toisaalta silloin voi kuvailla vaikkapa maisemia tai vedenkorkeudesta viitteitä antavia kuvia ;) Kyllä kuvalliset ilmoitukset ovat moninverroin mukavampia lukea, mutta niin tämä on vähän kaksipiippuinen juttu :(


KommenttiJD87 - 04.01.2005 (Muokattu 4.1, 14:22)

Kuvallisia ilmoituksia on huomattavasti mukavampi lukea. En edes aina jaksa lukea ilmoitusta, jossa on kirjoitettu vain muutama rivi, eikä yhtään kuvaa. Ei se syrjintää ole, jos ei kuvattomia ilmoituksia julkaista. Jos on niin kova halu lisätä päiväkirjaan merkintä, niin ostaa kameran. Kaikki kamerallisetkin on joutunut sen hommaamaa eli ei kameran omistajat sinäänsä missään erityis asemassa ole.


"Jos joku ei halua tarkemmin paljastaa kalapaikkaansa"

Jos ei paikkaa tarkemmin halua paljastaa, niin voi olla kokonaan lisäämättä. Mukava lukea merkintää, kun paikaksi on ilmoitettu "joku joki pohjoiseta tai kuka ties vaikka lampi". Turhia semmoset pönötys ilmoitukset, missä kerrotaan suurista ja mahtavista saaliista, mutta paikkaa ei viitsitä mainita, Jos joku muu vaikka tulee "meidän vesille" kalaan.
Kommenttiadmin - 04.01.2005

Ei niistä kaloista tarvitse kuvia ottaa, voi ottaa kuvan vaikka vaan koskesta. Kamera alkaa kuitenkin olemaan niin monella, että uskoisin että ei ne kuvattomat kovin suurta huomiota kuitenkaan saa.

Syrjinnästä tuskin on kyse, ei tässä kuitenkaan mistään peruspalvelusta ole kyse :).


Kommenttiehdotus - 04.01.2005

No mikäänhän ei estä ottamasta juttuja varten pari "materiaalikuvaa". Jos tosissanne haluatte kiertää tämän asian niin laitatte pari kuvaa itsestänne kalassa joella. Ei se nyt niin tarkkaa ole onko kuva juuri ko. paikasta vai muusta. Kuvia on aina kiva fiilistellä ja kuten sanottu ne elävöittävät raporttia kummasti. Onneksi perhorasia.com:lla on näemmä runsaasti levytilaa :)

Muutenkin ihan kiva jos tuntee tyypin kasvoilta niin voi morjestaa jos tapaa.


KommenttiDustin - 04.01.2005

Tässä käy niin, että vain ne, jotka ovat todella kiinnostuneita asiasta ja omistavat kameran, ovat ainoita jotka saavat jakaa kokemuksiaan muille. Mutta entäs ne, jotka nyt vaan sattuvat vierailemaan tällä sivustolla ja EHKÄ sattuisivat kiinnostumaan tästä sivustosta ja haluaisivat VAIN jakaa kokemuksensa muille, eivät sitä pysty tekemään, jos heillä ei ole tapahtumasta kuvia, ja näin ollen kiinnostus saattaa raueta.
Tämä nyt on vain yksi aika kaukaa haettu esimerkki, enkä aio sen enempää tehdä kärpäsestä härkästä.. Mutta siltikin mielestäni todella huono uudistus!
Alkaa haiskahtaa hieman siltä, että tässä luodaan jonkinlaista pientä kuppikuntaa, johon eivät muut saa osallistua kuin ne, jotka asiasta ovat todella kiinnostuneita ja harrastavat sitä 24H/vrk...;)


KommenttiFlySam - 04.01.2005

Salaisia pikku kalapaikkojaanhan voi aina paljastella tuolla kalapaikkojen puolella ja alla on kyllä riittävästi myös tilaa kommenteille, joten olkaatte huoleti...


KommenttiMNi - 04.01.2005

Eihän tässä ketään olla ulkopuolelle sulkemassa. Koetamme kehittää saittia entistä paremmaksi. Aina joku voi kokea uudistukset huonoksi, sehän on selvää ja hyvä että mielipiteet tuodaan myös julki.

Perusteet uudistukselle on ollut siis:

1. Kuvalliset merkinnät ovat mielenkiintoisempia ja niitä ihmiset jaksavat lukea. Kuvattomia lukee vain harva.

2. Huijausmerkintöjä on vaikeampi tehdä (tosin eipä niitä montaa ole ollutkaan kaiketi)


Jos vain kuvattomat hyväksytään, niin ehkä niitä tulee sitten enemmän (absoluuttisesti). Uskoisin että moni kuvattoman lisännyt ei ole vain jaksanut laittaa mukaan kuvaa, vaikka sellainen olisi ollut olemassa.

Jos tämä kokonaisuutena huonoksi koetaan, niin helpostihan takaisin voidaan palata, jos tarvetta on.


KommenttiJurppa - 04.01.2005

Mun mielestä ihan hyvä juttu. Niinkun tuolla joku ehti jo sanoa kuvattomia lukee vain harva(itsekkän en aina jaksa), se on vaan tosiasia. Silti kamerattomalle tää on ikävempi juttu. Voisi kai toteuttaa tämän

"Tähänkin mieluummin luokittelusysteemi, tai sitten admin vaan kattoo että semmoset hyvin kerrotut kuvattomatkin päiväkirjamerkinnät pääsee tänne. Ei siis tuollaiset edellämainitun esimerkin kaltaiset enää pääsisi päiväkirjaan. Epäilyttävät saalisilmoitukset voi laittaa syrjään, jos on esim. laitettu että 7.5kg taimen, ilman kuvaa ja tarkempaa kertomusta. Jos sitä ei kokonaan poisteta, niin ainakin sen voi lähettää lisääjälle takaisin paranneltavaksi. "

Olisko mitään ideaa?


Kommenttiihmelaama - 05.01.2005

Lisäsin "kalapaikkaan" kuvia, ilman päiväkirjamerkintää... nyt minut varmaan hirtetään :O


Kommenttijoku vaan - 01.02.2005

Kerta käyttö kamera ei maksa paljon vaikkakin kuvan laatu saattaa olla huono.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?