TV2: Erätulilla 18.11.

admin, lisätty 16.11.2005 06.02 #
Perjantaina 18.11. tulee TV 2:lta klo 19.30 alkaen Erätulilla. Tämän kertaisen jakson nimi on Perhositojan peesissä ja jänispaistin jäljillä. Lauri Syrjänen on tuttu nimi kaikille perhokalastukseen perehtyneille. Mies tunnetaan mestarisitojana, taitavana kalastajana ja hauskana tarinankertojana - ei siis ole ihme, että Syrjänen on monien nuortenkin perhokalastajien esikuva. Huippukalastajan mietteitä kuullaan tämän perjantain Erätulilla-ohjelmassa.

Jänis on yksi suosituimmista riistaeläimistä. Ylihärmäläiset Peltosen veljekset ovat todellisia jänisjahdin konkareita. Aikamoisia jäniksen metsästäjiä ovat myös heidän koiransa, joita veljekset kouluttavat vainuamaan pitkäkorvia. Peltoset eivät panttaa metsästystietämystään, vaan haluavat siirtää taitojaan nuorelle polvelle.

Hylkeiden metsästys vaatii erikoisosaamista. Tämä on yksi syy siihen, että vain harvoilla on mahdollisuus hylkeenpyyntiin. Harrastus on pienen porukan hommaa myös siksi, että kaatolupia myönnetään vuosittain vain joitakin satoja. Hyljekanta kuitenkin kasvaa koko ajan, mikä ei miellytä aivan kaikkia. Kalastajat ovat näreissään hylkeiden aiheuttamista vahingoista ja toivovat, että hylkeenpyynnin lisäämisestä alettaisiin keskustella nykyistä vilkkaammin.

Ohjelma uusitaan lauantaina 19.11. kello 15.10.

Lähde: Yle


Kommentit

Kommenttijäpä k - 18.11.2005

olipa ilo katsoa ammattilaista(Lauri Syrjänen),ei mies turhia hötkyile..,näin se olla pitäs.
Näin jänis miehenä ja ajo koira miehenä,vähän koski käteen toi jänis mehtuu pätkä,liekö tilanne tehty,vai miks kaverit heti kaadolta hakee jäniksen pois. Ite henkilö kohtaisesti maltan odottaa hetken,kunnes koira käy kaadolla tutkimassa tilanteen,josta tapani mukaan kytken koiran kiinni. Ei siksi,etteikö koirani pelais ja ymmärtäisi,että kaato on tapahtunut,vaan se on opittua tapaa Huippu ajokas miehiltä nuoruudessa. Että näin..!


Kommenttimattivehvilainen - 18.11.2005

Juu, itsekin ajokoirametsästäjänä ihmettelin tuota jäniksen pois kantamista...Harvoin kuitenkaan ko. ohjelmassa näytetään ammuntatilanteita, kuten tässä jaksossa (vähän feikin oloisia tosin), siitä plussaa...


KommenttiSamiKeskinen - 19.11.2005 (Muokattu 19.11, 20:06)

No meilläpä on on ollu beagle jo 8 vuotta ja aina kun ollaan ammuttu sille jänis niin ei se oo tietävinäänkään siitä vaikka kuinka yrittää antaa jänön verta niin ei sitten mitään.Tässä taidettiin antaa koiralle maistiaiset vasta suolistus tilanteessa koska koiraa ei näkyny kaadolla kun sehän on yleensä monta minuttia jäljessä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?