Pitkälänkoski (Karkkila) | 17.8.2005 18:30

KommenttiDustin - 18.08.2005

Aloittelin kalastuksen klo 17.00 laavun takaiselta niskalta. Aluksi en saanut minkäänlaista tärppiä mistään, kunnes löysin mukavan harriparven, josta napsin ylös asti kolme pientä harria. Lisäksi oli kolme kiinni, joista yksi oikea jörrikkä (ei näyttäytynyt).

Lopulta päätin kokeilla paikan vaihtoa niskan takana olevaan koskiosuuteen. Sieltä sain pienellä larvalla särjen, joten ajattelin että jospa se olisi tinselin aika!:) Sain tinselillä tähän mennessä ainoan karkkilan taimenen (35cm) viime keväänä.

Siinä sitä viskoessani kovinpaan kuohuun, noin kolmannella kerralla siima kiristyi ja eikun adrenaliini virtaamaan!:D Hetken ajattelin että kestääköhän perhana 0,16 kärki, kun olin sitten unohtanut vaihtaa sen paksumpaan. Sen verran rajusti taimen poukkoili joessa, yrittäen löytää jotain piilopaikkaa oksien alusista ja kiven takusista, mutta minä pysyin kovana;) ja lopulta haavissa lepäsi väsynyt taistelija! JES! Elämäni ensimmäinen mitta-taimen oli narutettu!

Kommentit

Kommenttiniku - 19.08.2005

Mäkin sain juuri eilen elämäni ensimmäisen mittataimenen Suomesta (Ruotsista olen saanut aiemmin).. Pituutta sillä oli noin 41cm.. Aika erikoisen näköinen taimen, mutta kuitenkin nätti!


Kommenttijulle - 20.08.2005

Joo on jänskän näkönen! Ite saatan huomenna mennä kans pitkälälle.


KommenttiJonde - 20.08.2005

Ethän ottanu tota kalaa ylös?
Sillä mielestäni kaikki nuo karkkilan kalat pitäisi palauttaa takaisin jokeen sillä noinkin komeat kalat ovat siellä harvassa!!


Kommenttihauenkalastaja - 20.08.2005

Eiköhän tuo ole ylös otettu, kun on vielä kaverin ensimmäinen mittataimen. Onnittelut hienosta kalasta.


KommenttiA-A - 20.08.2005 (Muokattu 20.8, 19:20)

Sillä ei ole mitään väliä onko se eka vai sadas. Tosiasia on, että karkkilassa kala on kalliimpi joessa kuin grillissä.


KommenttiTepa - 20.08.2005

Mä en enää jaksa jeesustella takaisin saaliinotosta. Aikanaan valitin siitä paljon, mutta se vaan on niin, että kun kalastussääntöjä noudattaa, voi itse päättää, mitä saaliillaan tekee piste.

Karkkilan taimen on kullanarvoista kamaa kyllä, mutta ei se ole rauhoitettukaan. Joten Dustinia ei kannata piikitellä, vaan Karkkilan kalastuksenhoidosta vastaavia henkilöitä---> Miksi taimen ei ole rauhoitettu? Oma mielipiteeni on, että Karkkila pitäisi olla kokonaan C&R paikka.


Kommentti-3du- - 21.08.2005

Tosi asia on että suomesta löytyy paljon jokia joilla pitäis olla c&r käytäntö. Erikseen on kalastuspaikat jotka on luotu pelkästään istuttamalla kaloja. (huom, näitä todella vähän.) Olen sitä mieltä että kalojen istuttaminen oli suomessa aikoinaan hittijuttu joka "tuhosi" monia paikkoja karkottamalla luonnontaimen kannat huonoon jamaan.
Tarvittaisiin rohkeita kalastuspaikkojen pyörittäjiä jotka uskaltaisivat lopettaa onkikokoisten kalojen istuttamisen ja siirtyä c&r käytäntöön. Seurauksia moisesta olisi mm istutukseen ennen käytetyn rahamäärän voisi sijoittaa kosken kunnostuksiin ym jolla paikka saataisiin viihtyisämmäksi. Toinen asia olisi että luonnontaimen kannat saataisiin vahvistumaan jolloin kalastajat pääsisivät nauttimaan näitten yksilöiden vauhdista siiman päässä ja ennen kaikkea kalat ovat hieno päästää takaisin. Minä henkilökohtaisesti nautin siitä paljon enemmän kuin papin iskuista.
Toki istuta&ongi paikkojakin tarvitaan.
Onneks olkoo molemmille taimenten saajille, mistä niku hassuttelit?


Kommentti41.5 - 21.08.2005

ison näkönen pää tolla kalalla.

offtopicin ja jokisuut pitäis olla pitkän matkaa verkko ja pyydyskiellossa ja järvillä se verkkokalastus vois olla harvempaa, niin eiköhän taimenta enemmän olis.


Kommenttiniku - 21.08.2005

Tuolta rävyltä hassuttelin sen..


KommenttiPäde-Veikko - 21.08.2005

Ylösottamisessa ei ole mitään pahaa, jos noudattaa alueen saaliskiintiöitä, alamittoja ja käyttää saaliin hyväkseen eli meikäläisittäin syö kalan. Taimenkannat, jotka eivät millään perusteella kestä verottamista, tulisi kalastusalueen ja TE-keskuksen päätöksillä rauhoittaa määräajaksi, tehdä riittävät elvytystoimet, jonka jälkeen kiintiöittää pyynti läpi taimenen koko vaellusalueen.

Hieman vielä offtopiccia: Yli 20 asteen vedenlämpötiloilla ylipäätään taimenen tavoittelu urheilukalastusvälineillä on kalakantoja puolustavilta meikäläisiltä vähintäänkin arveluttavaa. Tuollaisissa vedenlämpötiloissa väsytelty taimen on kutakuinkin tuomionsa saanut.

Mutta onnittelut mittataimenesta ! Se kai on ensimmäisenä saatuna meille jokaiselle perhokalastajalle eräs mukavimmista hetkistä.


KommenttiDustin - 21.08.2005 (Muokattu 21.8, 18:06)

Kiitoksia kaikille! Oli se vaan hieno tunne, pakko myöntää!:) Tuo kuva on huono! Kun ei ollut kameraa, niin piti tolla kännykällä kuitenkin jonkinlainen todiste saada.


KommenttiAkke - 21.08.2005

Upea kala, Onneksi olkoon Dustin! Harvoin olen kuullut karkkilasta edes mittataimenia saavan, tai no ainakaan pitkälän koskesta että kyllä sulla kävi hyvä munkki:D! Olin siellä itse viikko sitten ja pari taimenta (n.30cm) toinen pääsi irti. Kirjoja oon kyllä sieltä paljon saanu mutta en taimenta niin että vielä kerran onneksi olkoon!


Kommenttikalastaja919 - 22.08.2005

mistä karkkilan koskesta saisi parhaiten taimenta,kirreä ja harjusta? taimen olisi pää kohde


Kommenttikalastaja919 - 22.08.2005

ainiin vielä hieno kala! onnittelut!


KommenttiAkke - 22.08.2005

no taimenta tulee varmaankin katlakoskesta parhaiten. kirreä tulee kaikkialta hyvin, itse olen saanut pitkälästä sitä eniten, sama pätee harriin


Kommenttikalastaja919 - 27.08.2005

koskas se rauhoitus alko?


Kommenttimygs - 30.08.2005

Eipä tekisi mieli moralisoida, eka kala ym. ..ja tehty on tehtyä.
Mutta.
Karkkilan taimen on kaikki luonnonkudusta syntynyttä, ei istaria. Olisi hyvä olla taimenille hellä, pääästellä pois vaan, ja purkaa papin kanssa sitten paineita niihin hopeamakkaroihin. Niitä riittää ruuaksi asti.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti