Kassnäss | 29.4.2006 08:00

Kommenttisieni - 03.05.2006

kausi alkoi siellä missä se viime vuonna loppuikin eli Kassnässistä. Sää oli todella upea vaikka tuulinen, joka sai siimani sotkuun useita kertoja ja vei erittäin ärsyttävästi kalastusaikaa. Mutta silti perho pesi tällä kertaa koneongen, jonka käyttäjä eli isäni ei tosin paljoakaan panosta kalastukseen. Reissun suurimmat hauet olivat 3,5 ja 3,3kg, joista pienempi tuli vaapulla. Itse sain kaikki 5 kalaa kuparisella tinselillä.

Kommentit

KommenttiSalmo trutta - 03.05.2006

Tuolla tulee orpo olo jos ei tiä missä kala vois olla... Hyvä ku päästit viherpaidan takas elementtiinsä, oon nähny monta ihmistä jotka ottavat ison hauen ylös, tappavat sen ja laittavat kompostiin jne. syynä paha maku.


Kommenttisieni - 03.05.2006 (Muokattu 3.5, 22:29)

jooh kaikki kalat laskettiin takaisin. kun ei meillä kotona muutenkaan tykätä syödä kalaa. Ja tuo kuva on kun käytiin pyörähtämässä oikeen tuolla ulkona että tuossa kameran takana oli saaria melkoisesti.


Kommenttiihmettelijä - 04.05.2006

Minua on jäänyt mietityttämäään tämä hauen C&R kalastus, kun noita haukia tuolla ihan kalastus ohjelmissakin pidetäään aika kovin ottein tuollla veneessä (kuvataan ja punnitaan ja irroitetaan uistin). Niiin onko hauki jotenkin kestävempi kala, että se kestäää paremmin käsittelyä, kun taimenen c&r kalastus on sellaista hyvin varovaista, että ei edes kalaa nosteta vedestä ilmaan.


Kommenttiihmettelijä - 04.05.2006

Minua on jäänyt mietityttämäään tämä hauen C&R kalastus, kun noita haukia tuolla ihan kalastus ohjelmissakin pidetäään aika kovin ottein tuollla veneessä (kuvataan ja punnitaan ja irroitetaan uistin). Niiin onko hauki jotenkin kestävempi kala, että se kestäää paremmin käsittelyä, kun taimenen c&r kalastus on sellaista hyvin varovaista, että ei edes kalaa nosteta vedestä ilmaan.


KommenttiSalmo trutta - 04.05.2006

Joo tota noin, hauen leukaperät on luuta ja nahkaa se osa mihin koukut takertuu yleensä joten senku roikkuu palaset mukana niin kyl se selviää... No ei nyt ihan, mutta kyllä sen leuat kestää monta kertaa paremmin kun taimenen. Taimenellahan on kudosta enemmän leuassa.
Mitä taas tulee loppu osaan kalaa niin en ole ihan varma, ehkä raju käsittely johtuu siitä hauki on tavanomainen ja muka "rahvas" saalis. Taimen taas kuuluu kalojen "aateliin";)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 04.05.2006

Jep,samaa mieltä Salmo Trutan kans,noi isommat maastopukuiset lohet kannattaa päästää takaisin kasvaan,varsinkin jos eivät ole vielä kuteneet,säilyy toi maastopukuisten lohien populaatio,niille kun ei ole suotu kuturauhoitusta(onko tarpeenkaan?).


KommenttiDustin - 04.05.2006

Salmo trutalle:
kudosta se on luukudoskin!;)

Niin ja tosi on, että hauen nahka on paksumpi, kestävämpi ja vähemmän herkkä bakteereille kuin taimenen. Sen pystyy toteamaan jo, kun ottaa hauesta kiinni ja huomaa sen paksun limakerroksen.

Se on muuten aika jännä juttu, että taimen on todella herkkä kaikenmaailman bakteereille, vaikka elääkin kauheissa kuohuissa, joissa sen luulisi itseään kolhivan kiven reunoihin! Ja sitten taas hauki, joka elää seisovassa vedessä, jossa ei näitä törmäys sattumia tapahdu ollenkaan, omaa niin paksun limakerroksen, että puol kiloo häviää kalan painosta kun sen suomustaa!;)


KommenttiSalmo trutta - 04.05.2006

Joo no pehmytkudosta tossa tarkoitin, anteeksi vähän puutteellisesta lausunnosta , niin ja kiitos korjauksesta:)
Nyt on meikäläisen kotipaikan lähellä kaislikossa aikamoinen loiske ja läiske ku ne siellä kutee, vois mennä vähän viskomaan punasta marabou kasaa, C&R mielessä tietenkin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?