Iijoki (Taivalkoski) | 16.6.2006 20:33

KommenttiTzerno - 16.06.2006

13.6
Ensimmäistä kertaa tuli käytyä Iijoella ja tarkemmin sanottuna Taivalkosken koskikalastusalueella. Heti kun saavuimme joelle laitoin kamat kasaan ja suoraa päätä suunnistin koskelle. Noin puolen tunnin kalastelun jälkeen siiman jatkeena juroi taimen. Pienestä koostaan(41cm) huolimatta varsin pirteä kaveri. Saimme myös muutaman mitallisen harjuksen savustettavaksi. Taimen nappasi yhdellä fläsällä varustettuun hässäkkään :) ja hartsat otti uppoperhoihin.

14.6
Jälleen suunnistimme Iijoelle, mutta tällä kertaa alemmas kuin edellisenä päivänä. Noin kymmenen minuutin heittelyn jälkeen taimen(43cm)puraisi jälleen hässäkkään. Saaliiksi saatiin myös pari harjusta, jotka niin ikään ottivat samaiseen perhoon.

15.6
Lämmin päivä heti aamusta ja jälleen kerran ajattelin isän kanssa lähteä perhostelemaan. Kun saavuimme joelle, päätimme kahvitellessa, että kalastetaan tänään vain larvoilla. No molemmille larvat päihin ja yhdet sivuperukkeisiin ja ei muutaku kalaan. Ensimmäisen puolen tunnin aikana saimme n. kymmenen harjusta, mukana myös alamittaisia, jotka tottakai laskimme takaisin kasvamaan. Itse sain kuminauhalarvalla juuri isoimman eli 43cm hartsan.

Takana siis erittäin mukavat kolme kalapäivää Iijoella. Paikka oli hyvä ja kalaakin joessa on mukavasti. Suosittelen pistäytymään, jos siellä päin sattuu pyörähtämään :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti