Lohenrengas (Perniö) | 22.7.2006 21:03

KommenttiKappari - 22.07.2006

Lähdin Lohenrenkaalle heittämään,kun ei lähikoskissa tähän aikaan ole juuri vettä. Ajattelin myös kalan olevan aktiivista, koska helteet on vähän hellittäneet. Saavuin pelipaikoille noin 14.30 ja suuntasin ensin Kivijärvelle. Kalat pintoivat harvakseltaan ja niitä aloin pienillä nymfeillä yrittämään pinnan tuntumasta.

Huonosti otti kala aluksi. Pari kertaa kävi perhoa hamuamassa, kun sai heitettyä tuikin viereen, mutta eivät tarttuneet. Noin 16.30 huomasin yhden kalan käyvän jatkuvasti pinnassa samassa paikassa. Olin vaihtanut Hare`s ear nymfiin pinturin jälkeen, koska siihen ei napannut. 16.45 sain lepän takaa tarjottua nymfin tuikin eteen. Huomasin siiman liikahtavan varovasti ja vastaiskussa tunsin kalan tarttuvan. Kala oli melko pirteä ja jouduin ottamaan kelan jarrunkin peliin parin pitemmän syöksyn aikana. Ylös nousi 50 cm taimen. Kala oli kauniin värinen, mutta hiukan laiha, vaikka vastaan laittoikin. Punnitus määritti painoksi 1.2 kiloa. Päästin kalan kartuttamaan kiloja.

18.00 jälkeen heittelin Zug bugia ja paikan vaihdon jälkeen ensimmäiseen heittoon räväytti kala kiinni pinnan tuntumasta. Pirteä kala, joka väsyttelyn aikana osoittautui kirjoloheksi. 43 senttinen 970 grammainen päätyi savupönttöön. Mukava reissu ja pääsi taas rentoutumaan työviikon jälkeen. Kalat tuntuivat olevan aktiivisempia ilmojen hieman viilennyttyä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti