Vanhankaupunginkoski (Helsinki) | 5.8.2007 04:00

KommenttiShag1 - 05.08.2007

Ensimmäistä tämän vuoden meritaimenen jahtia olin odottanut jo innolla koko vuoden. Viime vuonna minua ei lykästänyt nousukalan suhteen, mutta uskoin onneni kääntyvän. Lähtö kotoa hiukan myöhässä klo. 6.00 eilisen viron reissun takia, sainpa sentään lähdettyä reissuun :) Laitoin kamani kuntoon meri-infon edessä ja olin valmiina kalastamaan 6.30.

Koskessa oli lisäkseni 5 kalastajaa joten tilaakin oli suhteellisen hyvin. Päätin siirtyä alaspäin ja suoraan labramontulle, perukkeen päähän sidoin valkean putken höystettynä lyijypainolla. Kaloja ei näkynyt ensimmäiseen tuntiin ollenkaan, edes suvannossa ei tuikkeja näkynyt. Tiesin kuitenkin että kalaa oli joessa, joten otin pienen huilin ja mietin taktiikka. Päätin jatkaa kuitenkin samalla perholla vielä pari laskua. Toisella laskulla perhoni juuttui pohjaan ja aloin riuhtomaan sitä irti. Samassa aivan jalkojeni juuressa hyppäsi taimen, n. kaksi kiloinen kirkas kala. Kovasta yrityksestä huolimatta ei kala ottanut perhoon, salakat pomppivat sen sijaan karkuun samalla paikalla luultavasti kyseistä taimenta.

8.15 join kahvit ja vaihdoin perhoa pienempään flashabou garry putkiperhoon, aloitin labramontun yläpäästä lyhyin heitoin kohtaan jossa olin nähnyt n. puolituntia aikaisemmin hyppäävän kalan. muutama heitto kivien taakse, salakat pomppivat karkuun ja kaksi riuhtaisua siiman päässä, vastaisku ja kala käy pinnassa ja sukeltaa uudestaan. Huudan muille kalastajille että nyt tarvitaan isompaa haavia, itselläni kun oli ainoastaan perustaimen haavi mukana. Sanon että nyt on melko iso kala kiinni, vavan mutkasta päätellen. Ensimmäinen vantaanjoen nousukala kiinni ja vielä kookas. Kala juroo kiven takana ja välillä ui muutaman metrin ylöspäin ja riuhtoo perhoa irti, mutta minun onnekseni turhaan. Kala toistaa saman pari kertaa ja alkaa väsyä, nyt näen sen jo. Haavin tuonut mies sanoo että tuohan on iso, noin 4-5 kiloinen taimen! Minua alkaa jännittää mutta kala antautuu ja alan kummastella sen kokoa. Haavin tuonut mies hakee vielä puntarin ja minä mittaan kalan. 71cm ja 4.8kg ei paha ensimmäiseksi meritaimeneksi.

Loppuaika onkin sitten tyhjää, mutta olen todella tyytyväinen reissuun, taidanpa mennä pian uusiksi.

Kommentit

KommenttiJuippi.92 - 08.08.2007

onnee hienosta kalasta:)pääsikö takasin ja mihin otti:)


Kommentti[Titti] - 08.08.2007

taitaa olla catch and grill :) Ja Juippi.92 lueppa teksti nii ehkä pääset jyvälle jututtsa!!(?)


KOmee kala! Olisin itsekkin otaanut ;)


KommenttiWalastaja - 08.08.2007 (Muokattu 8.8, 17:25)

Oiskohan mitään jos juippi lukis tarinan ja kattois kuvaa??? Kurkku viilleetty mitä ilmeisismmin auki ja kala nurmikolla, voi olla ettei päässy takasin. Perukkeen päässä oli flashabou garry, ottikohan siihen? Onnea Shag1lle hienosta fisusta.

EDit: Titti kerkis eka :D


Kommenttionnen onkija - 08.08.2007

Hieno kala!Saisko ottiperhosta tarkempaa kuvaa :) ?


Kommenttipapa91 - 08.08.2007

Ihan kiva kala onkos sieltä paljon kalaa nytten tullu?


KommenttiShag1 - 08.08.2007

joo flashabou garry muunnos putkessa oli ottiperhona. toi perhon kuvaaminen ei oo mun parhaita puolia, mutta siis perus flashabou garry mutta putkeen sidottuna ja tietenki kartiopää. :)


KommenttiShag1 - 08.08.2007

niin ja ruoaksi lähti. Aluksi en meinannut viitsiä ottaa, mutta en vain pystynyt laskemaan takaisin kun ensimmäiseni oli. :/ Olen tehnyt jo lupauksen, että seuraava nousukala jonka saan ylös menee jatkamaan sukuaan. :)


KommenttiPerhoukko - 08.08.2007

Onnittelut komeasta kalasta!

Sen verran haluaisin sanoa että Vantaanjoesta ei noita taimenia kannata ottaa ruoaksi, maistuvat mudalle ja ovat miljoona kertaa arvokkaampia joessa jatkamassa ja lisäämässä Suomen ennestäänkin harvoja meritaimenkantoja.

Kirjolohi on parempi kala ruokapöydässä :)

PS. En halua aloittaa C&R vääntöä, kunhan vain totean.


Kommenttiloop-92 - 09.08.2007

hieno on fisu!! sain kanssa tollasen mutta vaan 3kilosen


KommenttiHebbuu - 09.08.2007

Mainion näköinen kala ;)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 09.08.2007

Onnittelut ekasta mertsarista,ja vielä noin komeasta!


KommenttiShag1 - 09.08.2007

ei muute maistunu mudalle, ei ollu kauaa joessa. Ei se mudanmaku heti tartu niihin, kyllä kirreisäkin sitä mudanmakua löytyy välillä. Mutta C&R aion harrastaa meritaimen kalastuksessa, se on varma.


KommenttiTane - 09.08.2007

Onhan se komia:) Onneksi olokoon kalasta:)


KommenttiNikosso - 09.08.2007 (Muokattu 9.8, 23:39)

miten porukka niitä vkk:n kaloja oikee tekee ku saavat ne mudalle maistuu, ylipäätänsä ihan hyviä ovat olleet aina


KommenttiJan-- - 10.08.2007

Hieno on, onneksi olkoon.


Kommenttitsipide - 10.08.2007

Kerrankin hieno tarina... Mukavaa lukea hyvin kirjoitettuja raportteja kun voi kuvitella itsensä kalastamaan. Hyvän kokonen tane joo, onnee vaan!


Kommenttionnen onkija - 11.08.2007 (Muokattu 11.8, 00:19)

Itsekkin olen hurmaantunut mertsareihin,vaikka yhtään en ole saanur,vielä... :) Aion kalastaa lohta ja mertasia vain c&r myös sillä minusta on tärkeämpää että kala jatkaa joessa kutua eikä olisi kastikkeena lautasella... :D jos syödä haluaa niin kaupan kylmäaltaasa saa tuoretta.


KommenttiZorbas - 11.08.2007

Onnen onkija: "...jos syödä haluaa niin kaupan kylmäaltaasa saa tuoretta."

No saattaa hyvällä tuurilla saada ;)

Eipä nyt turhaan moralisoida. Sääntöjen puitteissa kaveri toiminut. Jos ei säännöt ole mieleen, niin oikea suunta kritiikille on kalastussäännöistä vastaava taho.

Todella komea taimen!


Kommenttiakimoto - 12.08.2007

Hyvin kirjotettu ja komia kala, onnea.


KommenttiShag1 - 13.08.2007

Itselläni ei ole mitään vastaa c&r touhuja, itsekin suosin kyseistä muotoa, mutta kala maistuu kuitenkin ja mikään kassikala kylmäaltaassa ei vastaa luonnonkalan makua HUOM!(oma mielipiteeni). Tulen myös päästämään kalaa pois, mutta tulen myös ottamaan osan, kutsutaan valikoivaksi kalastukseksi, tässä tapauksessa en sitä kyllä käyttänyt, ensimmäinen on aina ensimmäinen ja sitä piti vähän maistaa :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti