Vanhankaupunginkoski (Helsinki) | 5.8.2007 04:00

KommenttiShag1 - 05.08.2007

Ensimmäistä tämän vuoden meritaimenen jahtia olin odottanut jo innolla koko vuoden. Viime vuonna minua ei lykästänyt nousukalan suhteen, mutta uskoin onneni kääntyvän. Lähtö kotoa hiukan myöhässä klo. 6.00 eilisen viron reissun takia, sainpa sentään lähdettyä reissuun :) Laitoin kamani kuntoon meri-infon edessä ja olin valmiina kalastamaan 6.30.

Koskessa oli lisäkseni 5 kalastajaa joten tilaakin oli suhteellisen hyvin. Päätin siirtyä alaspäin ja suoraan labramontulle, perukkeen päähän sidoin valkean putken höystettynä lyijypainolla. Kaloja ei näkynyt ensimmäiseen tuntiin ollenkaan, edes suvannossa ei tuikkeja näkynyt. Tiesin kuitenkin että kalaa oli joessa, joten otin pienen huilin ja mietin taktiikka. Päätin jatkaa kuitenkin samalla perholla vielä pari laskua. Toisella laskulla perhoni juuttui pohjaan ja aloin riuhtomaan sitä irti. Samassa aivan jalkojeni juuressa hyppäsi taimen, n. kaksi kiloinen kirkas kala. Kovasta yrityksestä huolimatta ei kala ottanut perhoon, salakat pomppivat sen sijaan karkuun samalla paikalla luultavasti kyseistä taimenta.

8.15 join kahvit ja vaihdoin perhoa pienempään flashabou garry putkiperhoon, aloitin labramontun yläpäästä lyhyin heitoin kohtaan jossa olin nähnyt n. puolituntia aikaisemmin hyppäävän kalan. muutama heitto kivien taakse, salakat pomppivat karkuun ja kaksi riuhtaisua siiman päässä, vastaisku ja kala käy pinnassa ja sukeltaa uudestaan. Huudan muille kalastajille että nyt tarvitaan isompaa haavia, itselläni kun oli ainoastaan perustaimen haavi mukana. Sanon että nyt on melko iso kala kiinni, vavan mutkasta päätellen. Ensimmäinen vantaanjoen nousukala kiinni ja vielä kookas. Kala juroo kiven takana ja välillä ui muutaman metrin ylöspäin ja riuhtoo perhoa irti, mutta minun onnekseni turhaan. Kala toistaa saman pari kertaa ja alkaa väsyä, nyt näen sen jo. Haavin tuonut mies sanoo että tuohan on iso, noin 4-5 kiloinen taimen! Minua alkaa jännittää mutta kala antautuu ja alan kummastella sen kokoa. Haavin tuonut mies hakee vielä puntarin ja minä mittaan kalan. 71cm ja 4.8kg ei paha ensimmäiseksi meritaimeneksi.

Loppuaika onkin sitten tyhjää, mutta olen todella tyytyväinen reissuun, taidanpa mennä pian uusiksi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti