Nurmijoki (Sonkajärvi) | 27.6.2008 20:16

KommenttiMökkiläinen - 27.06.2008

"Nurmijoki, sieltä saa ja isoa" olen kuullut puhuttavan täkäläisten kalamiesten keskuudessa. Kumminkin itse en ole saanut aikaiseksi sen vertaa että olisin itse paikan päällä käynyt.

Noin puolen päivän tietämillä kaverini tuli ostamaan uistimia meidän liikkeestä ja sanoi että ovat menossa illalla nurmijoelle. Mietin ääneen, että no ja nyt ihan varmasti lähden katsomaan mestat, kun kerran muitakin on menossa. Rutiluksen kautta luvat ja töitten jälkeen kohti nurmijoen koirakoskea.

Paikan päälle saavuttua tutkailin koskea, joka näytti vallan mehukkaalta. Yhdessä kalakavereitten ja emäntien kanssa kokeilimme parhaimmilta näyttävimmät paikat, joista ei yhtä tärppiä huomioimatta ollut mitään raportoitavaa. Makkaran paiston lomassa muuan perhokalastaja kertoi että Aittokoski on käymisen arvoinen paikka varsinkin illalla. Kyselimme hieman ajo-ohjeita ja illan hämärtyessä suuntasimme toyotan nokan kohti aittokoskea.

Aittokosken parkkipaikalla oli pari karavaanaria kaikilla mausteilla ja myös pari muuta autoa. Kuulopuheitten perusteella kuvittelin aittokosken erilaisemmaksi kuin se oli. Aloitin kalastuksen grillikatoksen kohdalta ranta viivaa kopeloiden. vähän matkaa edettyäni vastaan tuli parta suinen ukko joka noitui että kalaa ei koskessa ole, vasta kun tankki auto seuraavan kerran käy. Jätin miehen puheet omaan arvoonsa ja jatkoin kalastusta.

Saavuin paikalle jonka kyseinen parrakas suinen herra juuri jätti ja kiinnitin siiman päähän musta/puna/valko streamerin ja aloin lingota veden alaisen kiven edustaa. Ei aikaakaan kun tunsin repäisyn perhossani ja tanehan siellä potki. Pienen väsyttelyn jälkeen pilkkukylkinen taimen oli haavissa. Pikku laita myötäisissä olevat karavaanarit huusivat onnesta kuin itse olisivat kalan saaneet.

Kalan jälkeen yhdessä tuumin poistuimme rantaviivalta kohti Iisalmen kylää. Nurmijoki on nyt todetusti käymisen arvoinen paikka ja todennäköisesti arvoisat kanssakävijät saatatte nähdä tämän naaman siellä irvistelevän toistamiseen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti