Hossajoki (Suomussalmi) | 23.7.2009 12:17

KommenttiHelsinki FlyFisher - 23.07.2009

11-19.7 Oltiin Hossan suunnalla kalassa. Oltiin jo ennen Hossaan tuloa kalasteltu viikko Kairijoella sekä viikko Kuusingilla. Pääosin harjusta tuli, mutta mahtui sinne pari taimentakin sekaan.

11.7
Saavuttiin Iikosken mökille ja heti piti kalaan lähteä. Vesi oli todella vähissä. Illan saldoksi jäi yksi taimenen karkuutus ja kaksi n. 300-400g ahventa.

12.7

Ei mitään havaintoja kaloista.

13.7

Taas suunta Leveänoskelle ja vihdoin ja viimein päästiin syömään taimenta. Pikkubroidi veti Leveänkosken lähiympäristöstä n. 1kg taimenen ja isä sai 39cm harjuksen, joka päästettiin takasin.

14.7

Kalastettiin Kuikankoskea. Ei mitään havaintoja kaloista. Loppuillasta/aamusta siirryttiin Leveänkoskelle, mutta ei oikein tullu mitään, kun koski oli ihan täynnä kalastajia. Niin sitten päätettiin mennä Niskakoskelle. Harrit kävi ahkerasti syömässä pinnalta ja pikkubroidi sai pari 30cm harria jotka päästettiin takas.

15.7

Vuokrattiin vene Umpi-Valkeiselle ja kalastettiin vaihteeksi lammella. Kaloja hyppi joka puolella mut ei vaan tarttunut.

16.7

Näytti että reissusta tulisi täysi katastroofi kun kaloja ei näkynyt, niin päätettiin tehostaa kalastusta eli mentiin jo aamulla kalaan ja sitten vielä illalla. Ja niinpä heti aamusta sain n. 1kg taimenen ja illalla faija sai ihan kunnon kokosen kalan jota joutu väsytttelemään ihan kunnolla. Lopulta 1,8kg taimen saatiin rannalle ja siihen oli hyvä päättää se päivä.

17.7

Aamupäivän kalastus Leveänkoskella tuotti taas tulosta. Pikkubroidi repäsi eka 50cm taimenen ja sitten mä sain 48 cm taimenen. Mentiin vielä yöllä kalaan mutta ei tullu mitään. Aina illalla oli porukaa ihan pirusti mutta päivällä sai kalastaa rauhassa ja kalaa tuli paremmin.

18.7

Taas päivä avattii Leveänkoskella. Aamulla ei tullu mitään, mutta illal sitten vaihteeksi kaloja rupesi näkymään. Ekaksi sain 45 cm taimenen ja sitten oli vähän aikaa hiljasta. Sitten iskällä oli taas vapa ihan kaarella. Pienen väsytyksen jälkee 1,9kg 52cm läski taimen makasi rannalla.

19.7

Ehdittiin aamusta heittää pari tuntia Leveänkoskella ja ehdin saada 42cm taimenen.

Ihan mukava reissu oli vaikka vettä oli tosi vähän ja muita kalastajia tosi paljon.

Kommentit

KommenttiIke - 23.07.2009

Ei hyvää päivää tuon toiseksi ylimmässä kuvassa olevan kalan rasvaevää! Onnea kovasti kaloista!


KommenttiMeikäpoika - 23.07.2009

No ei se ihan kirppu oo tossa MustaSurmassakaan:)
Komeita kaloja ja onnee niistä!


Kommenttistupe10 - 24.07.2009

Onnea hyvästä reissusta!Mitkä perhot tepsi taimenille?On aika iso rasvaevä tolla toisiks ylimmällä ja ylimmällä.:)


Kommenttihossanjoki - 26.07.2009

Onnea juu kaloista:)
Mukava reissuhan tuo on ollut;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti