Vilppulankoski (Vilppula) | 25.7.2009 07:23

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 26.07.2009

Lauantain kalaretki suuntautui taas mihinkäs muualle kuin Vilppulaan.Saavuin pelimestoille aamupäivällä puoli kymmenen aikoihin,kahluuvarustus niskaan ja eikun larvasteleen.
Ensimmäinen tapahtuma tuli kiviriutan yläpäässä missä niska murtuu koskeksi,kirjo kiinni muutaman sekunnin larvassa mutta hyppäsi itsensä irti.
Muutamaa minuuttia myöhemmin muutama metri alaspäin larvaan haksahti taimen,nippa nappa mitallinen,pääsi takaisin jatkamaan uimistaan koskessa.
Jatkoin larvastelua alaspäin koskea ja kohdassa josta vesi ryöpsähtää toisesta uomasta kiviriutan yli nappasi kirjo taas larvaan.Muutama sekunti vääntöä ja taas irti! Siinä rupes jo rauhallistakin miestä harmittaan kun kirjot karkailee...
Sitten olikin rauhallista kosken puolella joten päätin vaihtaa siiman päähän ahven-zonkerin ja kalastella rauhallisemmin virtaavan uoman ylhäältä alas.Ja heti ylhäällä tuli tärppi ja tällä kertaa kirjo pysyi kiinni asti.Nätti vajaa kilon painoinen ruokakala.
Laskettelin alaspäin ja kymmenkunta metriä ennen niskaa tärähti ahven-zonkeriin taas kirjo.Luulin ensin isommaksi kun otti oikein mukavan spurtin suoraan vastarannalle kiviriutan kylkeen.Junnausta ja sit hyppy ilmaan jolloin totesin että n.1,5kg kirrehän se siellä.Hetki vääntöö ja sain kalan melkein haavittua kun se irtosi.
Näiden tapahtumien lisäksi koskessa oli tuommoisia 35-38cm taimenia joita yhytin kolme kappaletta,jotka luonnollisesti päästin takaisin kasvamaan.
Huonomminkin olisi voinut lauantaipäivän viettää.

Kommentit

Kommenttiwannabesitoja96 - 26.07.2009

Onnea kaloista!!! Olisiko kuvia kaloista?


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 26.07.2009

Ei ole kuvia kaloista.Taimen oli c&r,joten siitä en mitään kuvia ala ottaan,mahd.nopeasti takaisin uimaan,enkä myöskään jaksa jokaista kirjolohta alkaa kuvaamaan. :)


Kommenttiwannabesitoja96 - 27.07.2009

No joo... eihän niistä kaikista kaloista tarvi kuvaa ottaa kun kerran niin pieniä on, ja on täällä perhorasiassa niistä kirreistä ihan tarpeexi kuvia.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 27.07.2009 (Muokattu 27.7, 16:09)

:)


KommenttiWoodsman - 27.07.2009

Ei kai sulla oo larvakoukuissa jotain feelua ku ei kiinni pysy? ;)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 28.07.2009

Kyllä on kalat normaalisti pysyneet paremmin kiinni,nyt ei tainnut vaan olla mun päivä :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti