Nukarinkoski (Nurmijärvi) | 22.5.2010 20:00

KommenttiVision89 - 23.05.2010

Lähdettiin kaverin kanssa kolmen hujakoilla katsomaan, että oliskos Nukarilla elämää. Itselleni kausilupa Nukarin Seolta ja kaverille päivän laaki.

Jossain neljän maissa saavuttiin urheilukentän parkkikselle. Kamat kasaan ja saalisinfoo ja kuulumisia vaihdettiin kalastuksenvalvojan kanssa. Kauden avaukseen lähdettiin talven jälkeisen kuumotuksen saattelemana.

Ensin esittelin kaverille vähän koskea. Ja pienen selostuksen jälkeen alotettiin kalastaminen "kalaportaiden" yläpuoliselta alueelta, joka viime kesänä osoittautui varmaksi paikaksi. Nyt kuitenkin haravoitiin liitseillä ja pupilla koko laavusuvannon jälkeinen osuus aina kävelysillalle asti tuloksetta.

Sade alkoi ja siinä sivussa vähän salamoi ja ukkosti, joten nyt kysyttiin mukavasti luonnetta ja huuomria päivän läpiviemiseksi. Istuttiin laavulle odottelemaan rankimman sadeosuuden ajaksi ja lopulta tunnin jälkeen päästiin kuin päästiinkin vispaamaan perhoa.

Käveltiin maantiesillalle ja mietittiin kalastustaktiikkaa, jonka jälkeen pätettiin aloittaa maantiesillan alta kalastus ja haravointi aina koulusuvannolle asti. Laitoin siiman päähän mustan liitsin ja tokalla heitolla sillan alta nappasi pikku taimen. Koukku pois huulesta ja nopsaan takaisin kasvamaan. Kolmeheittoa keskivirtaan ja pam! N. 900g Kirre kiinni ja haaviin saakka. Muutaman tuloksettoman heiton jälkeen alaspäin haravoimaan. Mitään ei kuitenkaan saatu alapuolelta ja laavusuvantokin tuntui kaivolta. Siispä lähdettiin maantiesillan yläpuolelle ja jostain maantiesillan ja lemmensillan väliseltä alueelta löydettiin mukava spotti jossa näyttäytyi pari kalaakin.

Vaihdoin perhoksi pinkin liitsin ja heittelin hetkenaikaa mutta perhoni ei vaan tuntunut maistuvan. Ajattelin pitää huilitauon ja kaveri käveli parikymmentä metriä ylävirtaan. Kun sain kamat puunjuurelle niin metrin päässä nenäni edessä mulautti kala ja säikäytti oikein :D äikkiä vapa käteen ja kun heitin pinkin liitsin edes sinne päin ni tärähti ja tällä kertaa aika mukavasti! Monivaiheinen vartin kestänyt väsytys päättyi kalan antautumiseen ja haaviin. Kirjolohihan se, 54cm ja 1,5kg. Positiivinen ylläri.

Kaveri kiroili ja huusi kun tärpit hänen osaltaan oli jääneet tärpeiksi. Pyysin hänet paikalle josta olin heitellyt aiemmin ja näytin paikat joissa kalat olivat näyttäytyneet aiemmin. Eka heitto kaverilta pensaiden alle ja kirrehän se sieltä pamahti. Nopea väsytys ja haaviin. Siinähän se sitten oli ja päätettiin lopettaa kalastus siihen...olihan kello jo yhdeksän ja lauantai-ilta ;)


Mukava ja värikäs ykkösreissu Nukarille. Tästä on hyvä jatkaa!


Kommentit

Kommenttihossanjoki - 23.05.2010

Onnea, mukava reissu pojilla ollut!


KommenttiVision89 - 24.05.2010

Kiitoksia! Sateesta ja ukkosesta huolimatta helmee! :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti