Tainionvirta (Hartola) | 7.7.2011 09:45

KommenttiLiukkoRa - 10.07.2011

Jo kauan suunniteltu Tainionvirran reissu päätettiin toteuttaa kauniina mökkipäivänä. Kalastuksen tuli tapahtua ilman kahluuhousuja, sillä kaverini ei omistanut niitä.

Aloitimme kalastuksen aamu kymenen maissa ykkös alueen järven puoleiselta puusillalta. Sillalta näkyi selvästi, että kyseisellä paikalla oli paljon alamittaista taimenta. Mukana oli kyllä myös muutama kunnon köriläs. Teimme leirimme kalastuslaiturin päähän. Aloitin kalastuksen isolla tummalla salakkestreamerilla. Ensimmäisellä heitolla kala kiinni. Jäi pelkäksi tärpiksi.

Kalan tärpistä sisuuntuneena jatkoin kalastusta juuri kyseisellä perholla, sillä ei voinut olla sattumaa että heti tärppää. Perhoon ei enää kontakteja tullut. Syynä saattoi olla että taimenet olivat kuumana päivänä syvällä, ja painoittamaton tuuhea perho kulki liian pinnassa.

No sitten vaan perhoa vaihtamaan. Sidoin siiman päähän koon 18 Klinkhamerin. Perho oli ollut aiempien matkojen luottoperho. Ei maistunut taimenille klinkki. Taas vaihtamaan. Soitin tiistaina Tainiolla käyneelle kaverille, ja kysyin että oliko saalista tullut. Kaksi taimenta, vihreällä pupalla.

Vaihdoin perhon sitten vihreään pupaan, ja aloin sillä taimenia houkutella. Siima jäi kaarelle montun kohdalle. Ajattelin että kala on kiinni! Nykäisin vastaiskuksi. Ehei, kivessä perho eikä suinkaan kalassa. Kalastelin vielä jonkin aikaa perholla, saaliina muutama satunnainen tärppi pikku tammukoilta, mutta ei isompaa kiinni.

Pidimme evästauon pitkän tärpittömän jakson jälkeen. Lähdimme taktisesti ylävirtaan päin harjuspaikoille. Satunnaisia pintakäyntejä eläviin kohteisiin, mutta ei perhoihin. Palasimme sillalle jatkamaan taimenten kalastusta.

Kokeilimme jos taimenet ottaisivat paremmin virppa välineisiin. Kala kiinni ensimmäisellä heitolla. Irti pääsi, mutta ilmeisesti vain iso ahven kyseessä. Enään ei tärppejä ilmennyt, eikä mitään muutakaan kontaktia. Parhaimmaksi havainnoksi ilmeni iso kirjolohi joka hyppi sillan vieressä, mutta ei maistunut kirrelle mikään.

Lopetimme kalastusreissumme iloisissa tunnelmissa. Kaverini oli ollut ensimmäistä kertaa koskella, ja oli nähnyt isoja taimenia perhoa näykkimässä. Ilma oli turhan kuuma ja vesi lämmin, mutta se vain lisäsi haasteta.

Kommentit

Kommenttitarza - 10.07.2011

On kyllä hieno paikka! : )


Kommentti^^Perhostelija^^ - 10.07.2011

Vesi tosi vähissä:o Miten oliko paljon porukkaa kalassa? Oliko muilla tapahtumia? Kävittekö muilla kun, 1 koskella? Itse viime kesänä kävin 1,3,4 kosket ja 4 karkuutin hyvän kokoisen kalan!


KommenttiLiukkoRa - 10.07.2011

Ei itse asiassa ketään muita meidän lisäksi kalassa. Ei käyty muualla, sillä tultiin kaverin vanhempien kyydillä, jotka itse menivät golfaamaan. Se 4 alue on mielestäni paras.


Kommenttitah - 16.07.2011

Millä mittasit sieltä puusillalta ne alamittaset, vai oletko "teräsmies".


KommenttiLiukkoRa - 01.01.2012

Taimenet olivat siis aivan selvästi silmällä arvioiden noin 30cm luokkaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti