Nukarinkoski (Nurmijärvi) | 12.8.2011 21:00

Kommenttikaslastajan_alku - 12.08.2011

Periaatteellinen reissu päätettiin tehdä taas kaverin kanssa Nukarillekoskelle pitkästä aikaan. 17.00 Automatka kyliltä koskelle tekee 15 km. Koskella eikun kamat kasaan ja kalaan. Rutiinin omaista kalastusta harrastimme tällä kertaa Laavusuvannossa. Laavusuvantoon oli huhujen mukaan tiistaina laitettu kalaa, mutta epäuskottavaksi tekee sen että emme sen pahemmin nähneet kaloja.

20.00

Mutta johan minulla tapahtui. Laavusuvanno ruohotupsun edessä on särkkä ja sen takana pitkä oikeneva montu kohti alavirtaa. Tupsun oikealta puolelta ruoho rajan viivasta perhon pintaan lässähdksen jälkeen kala ylhäällä. Vanha istari ja kaikki evät syötyinä ja väritys paljon haaleampi kuin vastaistutetulla.


20.30

Kaverilla ja minulla oli jo lähtö mielessä niin kaverini heitti läpällä kokeilemaansa pinkkiä perhoa. Johan perho vajosi pohjaan, eikun rupesi jarru laulamaan! 45 cm headrunnien ja syöksyjen jälkee ylhäällä juuri ja juuri siima poikkesi haavituksen jälkeen. 0.25mm siima nimittäin. Kyllä ne tuhoavat siimat aika äkkiä.

Kelpo reissu tälläkin kertaa.

Kommentit

KommenttiM_a_k_e - 14.08.2011

Jopas paksuilla siimoilla kalastatte :D itel yleensä 4x tai 5x päässä eikä kirret niitä yleensä poikki ole saanu jossei ite ryssi sitä jotenkin..


KommenttiMrJanusca - 14.08.2011

Niin itte ny sanon ,että ku iten tuon kalan sain niin.Sanompahan vaan että Mullaki oli 5x siimat! :D


KommenttiPerhoEpeli - 14.08.2011

paksut ovat siimat jopa isompia lohia on tuollasilla siimoilla nostettu ylös. Ton kokosia kirrejä olen nostellut 0,14-0,18 siimoilla kymmenia ja kertaakaan ei ole mennyt siimat poikki.


Kommenttistupe10 - 14.08.2011

Ihan hyvä se on pitää vantaanjoella 0.25 tapseja.Sieltä voi kolahtaa isompikin kala.

0.20-0.25 on ihan hyvä paksuus kirjolohen kalastuksessa.

-Tuomas


Kommenttikauha-apina - 15.08.2011

Kyllä nyt oon stupen kanssa samoilla linjoilla että varautuminen kannattaa jos on mahdollista saada isojakin siiman päähän .
Mutta tietysti perhon mukaan kannattaa valita ohuempaa tahi paksumpaa kärkeä .


Kommenttikoskisjukka - 15.08.2011

Kärkisiima valitaan käytettävän perhon ja odotettavissa olean kalansaaliin (lue myös kosken koko) mukaan. Perhon täytyy elää siiman päässä. Siiman paksuus ei saa haitata, varsinkaan kiinteällä solmulla, perhon uintia.

Esim. 7# vapa, niin käytän pienemmillä koskilla steemereillä onkiessa 0.20 kärkeä. Taasen pintureissa 0.178 kärkeä. Lapissa käytän pääsääntöisesti ko. perhoissa 0.20 / 0.24. Tenolla yhden käden kepillä Harjusta 0.28 (lenkkisolmu). Olen käyttänyt kolmisen vuotta perukesiimoina vain fluorigarbon-siimaa, koska kulutuskestävyys on aivan toista luokkaa kun monifiili-siimoilla. Niin ja en käytä kartiosiimaa vaan solmin perukkeet itse.

4-5# kepeillä ja pienemmillä perhoilla onkiessa kärjen paksuus ohenee asteella. 3-4# taas asteella tai jopa kahdella.

Kärjen paksuuteen vaikuttavat oleellisesti myös
oma "käsiala" kalan väsytyksessä ja kosken kivisyys ja muut esteet sekä siiman laatu.


Kommenttiknockabout - 15.08.2011

Olosuhteet ratkaisevat.

Kivettömillä kalkkivirroilla olen onkinut 50+ kaloja 0,10-millisellä kärjellä. Näinkin ohut piuha kestää paljon, vaikka kalat sukeltavat usein väsytyksen aikana erittäin tuuheaan pohjakasvillisuuteen.

Vastaavasti isoilla ja kivisillä Keski-Suomen reittikoskilla en suostu isompaa perhoa alle 0,25-milliseen solmimaan. Kovassa virrassa sekään ei aina riitä, kun parempi taimen vetelee pitkin pohjia.

Kannattaa aina käyttää paksuinta mahdollista perukekärkeä, jonka perho ja olosuhteet sallivat.

Liian ohuilla perukkeilla leikkiminen ei saisi olla itsetarkoitus, jo tehokkaan väsytyksenkin puolesta.


KommenttiKalaopas - 16.08.2011

omasta mielestäni vantaanjoen koskissa, näin yleisesti ottaen kannattaa käyttää 0,20-0,25 koska silloin kalaa pystyy käskyttämään tarpeen vaatiessa. Itse käyttelen kainuun koskilla, 0,20 kärkeä, ja vain muutamaan otteeseen siima on mennyt poikki, mutta komeita kaloja ja onnea saamamiehille


Kommentti0971 - 18.08.2011

Katos vaan nukarillakin elämää>mikäs se suurin vonkale on sitten mikä sieltä on nostettu ja milloin? Entä tänä vuonna>ne yli 5kg kalathan kiinnostais kovasti;).


Kommenttikaslastajan_alku - 19.08.2011

Ne isot kalat ovat tulleet lähinnä kuuluisasta "meritaimenpoolista". Huhu kirkkaasta 60+ mertsarista olen kuullut, että on tullut padon portaasta.

Maantiesillan alta 53 cm luonnonkantanen oranssiin leechiin.

Vanhaa kirre istukasta noin lähemmäs 2,5 kiloa omalla kohdalla Harrikoskelta keväällä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti