Midge-pupa

KommenttiJussi_h - 30.11.2005

Perus midge pupaan/larvaan ei tarvii kuin koukun, pohjustuksen, monofiilia rungoksi ja jonkunlaisen thoraxin. Tämä on ronkeleita rautuja varten. Hyviä värejä ovat esim. tumma, läpikuultava, ja melko suosittu punainen.

Kommentit

Kommenttisiian kalastaja - 05.12.2005

On kyllä komea perho.
Minkähän kokoista koukkua tässä on käytetty?


Kommenttimikko_stenberg - 05.12.2005

Jaksaako CDC pitää perhon pintakalvossa tai sen lähellä?

Toi extendedrunko on hyvä idea ja varmasti hienosti läpikuultava!


KommenttiTapio_S - 05.12.2005

Voisikos Jussi_h valaista hiukan miten toi jatkoruko tehdään.Kiedotaanko toi body glass monofiilin ympärille.


Kommenttimasi_hast - 05.12.2005

Hienon näköinen midge! Onko perä jäykkä vai joustaako se?


KommenttiJussi_h - 05.12.2005

Siian kalastaja, tässä on koukku 18.

Mikko, kelluu mielestäni ihan hyvin, toki lisäkelluvuus ei olisi pahitteeksi! Tuohon voisi miettiä jonkinlaista foamiratkaisuakin. Ja jotkuthan käyttävät sellaista monofiiliin sidottua irrallista laskuvarjohäkilää, joka pitää itse perhon sopivasti pintakalvon tuntumassa.

Tapio, tässä olen sitonut bodyglassin hopeavireen kiinni, ja ennen kiertämistä värittänyt alusrungon mustalla tussilla. Hopeavire on hyvin ohutta metallilankaa, jota käytän lohiperhoissa. Laitoin sen tuohon alle, että takaruumiin voisi muotoilla sopivan muotoiseksi. Tuota tarkoitusta varten on olemassa valmiitakin jatkoperiä, mutten ole niitä kokeillut.

Masi, perä jää siihen asentoon mihin sen taivuttaa, mutta myös taipuu helposti.

Kiitos kommenteista! Idea on muuten jostain jenkkisivuilta, muistaakseni.


KommenttiTapio_S - 05.12.2005

(Idea on muuten jostain jenkkisivuilta, muistaakseni).oisko täältä(www.mhoutfitters.com/ Flies2.htm.)


KommenttiJussi_h - 08.12.2005

En saanut auki tuota osoitetta.


Kommenttitimppah - 08.12.2005


KommenttiJussi_h - 11.12.2005

Joo kyllä se taisi olla tuo sivu mistä idean sain, tai ainakin sama tai ihan samannäköinen perho oli innoittajana.


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 16.12.2005

Ompa korea pyrstö!:) jos tuolla ei huijata taimenia niin milläs sitten! ;)


Kommenttilapinhullu - 14.02.2006

Upea perho, jonka kelluvuutta ja vähän muotoakin yritin lähteä korjailemaan. Laskuvarjohäkilän sovittaminen perhoon osoittautui odotetun vaikeaksi ilman, että kellunta-asento/profiili siitä kärsisi. Silloin jatkoperän on oltava jonkun verran enemmän koukun varren suuntainen kuin kuvan perhossa. Häkilä puolestaan sidotaan monofiililenkin avulla vinoksi aivan koukun-silmän eteen. Näin häkilänsa varassa roikkuvan perhon koukku pysyy vedessä melkein pysty-suorassa asennossa. Tämä on kyllä helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin kun rungon pitäisi vielä pitää asentonsa. Niin ja vielä thoraxin cdc piti korvata jollakin muulla materiaalilla ennen kuin perho suostui laskeutumaan veden kalvolle oikein. Jok.tap ainakin "laboratorio-olosuhteissa" kelluvuus parani.


KommenttiJussi_h - 18.02.2006

Lapinhullu, kiitos kommentista!

Oman kokemukseni mukaan tuo kelluu juuri oikeassa asennossa, mutta kelluvuus voisi tosiaan olla hieman parempi. Olen kyllä miettinyt foamiratkaisua, ja jatko-laskuvarjohäkilää... Esittämäsi jatko-laskuvarjohäkilä lienee paras ratkaisu kelluvuuden kannalta, säilyttäen kuitenkin oikean asennon.

Niin, ja tuo perähän on sellainen, että sitä voi muokata haluamaansa muotoon. Tuossa on ideana, että perä ei haittaa kalan tarttumista. Ehkä kannattaisi sitoa perho kokonaan toisin päin?


Kommenttilapinhullu - 07.03.2006

Itse pidän laskuvarjohäkilää yksinkertaisesti foamia siistimpänä ratkaisuna ja kelluvuuskin on varmempi. Tarttuvuudesta on perhoa käytännössä kokeilematta vaikea sanoa, mutta en jaksa uskoa, että siitä tulisi jatkoperän muotoa muuttamalla mikään ongelma. Pysyvyys on toinen juttu - johon onkin vaikea vaikuttaa paitsi kalastuspaikan valinnalla. Perho on kuitenkin niin pieni, ettei chenillepupaperhoista tuttua töytäisiyä tapahdu. Sellaiset asiat kuin iskuvoimakin menettävät merkitystään, onhan terävän pienen koukun kärki kapea. Tämä on sitten mutu-tuntumaa, mutta minulla on pienillä, pystyasennossa kelluvilla perhoilla (vrt. perint. midgepupa)tullut tavaksi tehdä vastaisku korostetun hitaasti. Sama idea kuin alavirtaan pintaperhostellessa eli perhon syöttäminen kalalle. Sekin on tietysti kalan otista ja muista muuttujista kiinni, mutta joskus tuntuu toimivan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?