The Jock Scott

KommenttiMiqu - 04.12.2005

Kommentit

Kommenttiepa - 06.12.2005

todella kaunis perho minun makuuni. kun olis itselläkin kärsivällisyyttä ja rahaa näiden lohiperhojen sitomisen opetteluun.. täydellisyyttä hipova!


Kommenttikorpikalle - 06.12.2005

Käsitteletkö nuo crestit jotenki? ei varmaan mulla tuolleen laskeudu hienosti:( todella kaunis perho :)


KommenttiJussi_h - 06.12.2005

No nyt ei löydy niitä pölyhiukkasia ;) Upea sidos!

Onko kalkkuna aitoa vai jäljitelmää? On nimittäin aika hyvännäköistä valkokärkistä, harvemmin tollasta löytyy.


KommenttiMiqu - 06.12.2005

Crestit on höyrytetty, muuta käsittelyä ei yleensä tarvi...
Joskus joutuu vähän suoristamaan neula vatsen taittamalla jos menee liian käyräksi.

Valkokärkinen on ihan aitoa kamaa...


Kommenttiansman - 06.12.2005

Todella komea sidos:)Kyllä silmä lepää!


Kommenttihaukimies - 06.12.2005

hienoa työtä!
Omaan silmään ottaa ainoastaan tuo alusiiven eli kalkkunan pituus. Kalkkunan valkonen osuus saisi alkaa vyön kohdalta-->hieman pitempi alussiipi

Näin perhon alussiiven värit sointuisivat paremmin yhteen ja kokonaisuus olisi vieläkin parempi! Mutta kaiken kaikkiaan, hyvää työtä!


KommenttiPerhoukko - 09.12.2005

Moi, mistä ostat noi sun materiaalit näihin klassisiin? Entä mistä oot hankkinu koukun? Mikä materiaali on taustana ja mistä hankittu? Ja sitten mistä tuo viidakkokukko on?

Perhosta: crestit ovat upeita ja pää mitä mainioin. Runko ja kurkkuhäkilä ehkä hieman pidemmiksi. Ja tuohon koukkuun sopisi mielestäni hieman korkeampi siipi mutta hieno noinkin.


KommenttiMiqu - 10.12.2005 (Muokattu 10.12, 16:51)

Perhoukko, tuolla keskusteluiden puolella oli joitain paikkoja mainittu, näistä tilaan paljon itsekin:
http://www.perhorasia.fi/Forum/Thread.thtml?forumID=2&threadID=21793 8;threadStart=0

Suomessa myös Freditistä ja Arcticflysta on jotain tilaamisen arvosia matskuja classisten sitojalle. Ulkomailla on myös joitain hyviä paikkoja, esim. FeathersMc ja Fishermensfeathers.

Nuo koukut on Jensiltä Tanskasta, samoja on Suomessa Spey Clavessa.
Taustana olevat sulat on koritrappia eli speckled bustardia, (lat.ardeotis kori), ne on myös Jensiltä, erittäin kallista tavaraa mutta parempaa siipimateriaalia saa hakea, pituuttakin siikasilla noissa ks. sulissa on 13cm ja risat!
Ja tuo viidakkokukko on- Prismasta!!! :)

Haukimies, v.k. kalkkuna on tosiaankin liian lyhyttä, pituus ei riittänyt tuon edemmäksi päästä. Häkilät voisi olla myös jonkun millin pidempiä. Siipi on sopivan levyinen vielä etummaisen vyön kohdalla, mutta nuo kalkkunan siikaset on kärjestään vähän ohuempia kuin tyvestä, olisi pitänyt valita siikaset tarkemmin.

Kiitos kommenteista...


KommenttiJussi_h - 14.12.2005

Miqu,

tuossa perhossa on erinomainen pää. Monesti näkee sellaisia korkeita, rumia päitä. Sidotko gutin koukun sivuille?


KommenttiMiqu - 15.12.2005

Kiitos kehuista Jussi! Kuten tiiät nämä blaindarit on yleensä hieman ohennettuja etupäästään koukun alapuolelta. Sidon gutin kiinni siten, että koukun varresta muodostuu suurinpirtein tasainen ja gutin laittamisen jälkeen, eli osittain koukun sivuille ja osittain koukunvarren alapuolelle että se "ohennus" peittyy. Ihan koukun varren kärjestä sidon sen gutin kokonaan sivuille ettei päänalusesta tule paksu. Koska se "ohennus" on kartioituva, siis eteenpäin mentäessä oheneva, pitää gutin siikasia taaksepäin mentäessä pätkiä saksilla sopivista kohdista siten ettei siihen tule mitään kynnystä ja tulee tasainen.
Toivottavasti ymmärsit jotain tuosta sepustuksesta :)


KommenttiJussi_h - 16.12.2005

Ymmärsin kyllä täydellisesti :)

Tuotatuota... itselläni on jonkinlainen identiteettikriisi tuon guttin sitomisen suhteen :D

Toisaalta, kun sitoo guttin reilusti koukun alapuolelle ulottuen sinne missä ohennuskin loppuu, voi tehdä rungolle alustuksen melko kätevästi ulottaen pohjasilkin siihen missä gutti alkaa. Tuolla tekniikalla voi tehdä todella nopeasti hyviä, kartioimaisa alustuksia rungolle. Se on esiteltynä esim. radencchtzzsikhin (mitänkäs se nyt kirjoitetaankaan??) Tying the classic salmon fly...

Toisaalta sitten taas, jos sitoo guttin enemmän sivulle, tulee päästä paljon kauniimpi. Näin sidottu gutti tekee perhon etuosasta hieman leveän, mikä helpottaa siiven kiinnitystä ainakin fullfeather wingeissä. Varsinkin jos siivessä on monia eri osia (esim. Gitana, toppingwingit..) Omasta mielestäni tuolla ei ole levysiiven kiinnityksen kannalta juurikaan väliä. Sivulle kiinnitetty gutti aiheuttaa kuitenkin ongelmia rungon suhteen... tiedän kuitenkin monien mestarisitojien kiinnitävän guttin koukun sivuille.

Blaindareitten kartiointi vaihtelee kyllä aika paljon eri valmistajilla, joten ehkä on ihan järkevääkin miettiä guttin kiinnitys aina koukun mukaan. Esim. joissakin koukuissa etuosa ohenee vain alapuolelta, toisissa taas sekä ylhäältä että alhaalta. Jos itse tekisin koukkuja, ne ohenisivat vain melko lyhyeltä matkalta... koukun sivuilta!


KommenttiMiqu - 17.12.2005

Näistä guteista vielä,
Teen nuo gutti jäljitelmäni monesta pätkästä 0.12-0.15 mm monofiilisiimaa ja tietty auon gutin kierteet koko kiinnitysmatkalta. Näin "alusrungon alunen" ei sivuilta turhan paljoa paksune, kun ne pätkät on niin ohkasia.

Jussi_h kirjoitti:
"Sivulle kiinnitetty gutti aiheuttaa kuitenkin ongelmia rungon suhteen..."

Teen nykyisin rungolle pohjat ohuesta sidontalangasta, en oo huomannu mitään haittaa gutin (osittaisesta) sivuille kiinnittämisesta.

Kun pienen osan gutista sitoo alapuolelle (tai myös yläpuolelle jos koukun muoto sitä vaatii) niin että koukun varresta tulee approx. tasainen pään aluetta lukuunottamatta, siihen on oikein hyvä pyöritellä kartioituva pohjustus sidontalangasta tai pohjasilkistä, ja päästä taas ei tule tule liian korkea/iso/ruma kun gutti on pään kohdalta sivuilla.

Tietysti, niin kuin sanoit, koukun malli pitää ottaa huomioon gutin kanssa pelatessa.
Tuo ehdottamasi ohennusmalli olis kyllä hyvä idea :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?