Vaarin hopeakierre

KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 26.04.2006

Vaari kun katseli minun varhaisempia perhoja, hän tapasi aina sanoa- "Muuten ihan hyvä, mutta siivessä on liikaa karvaa ja sido ens kerralla kierre semmosesta oikein jäykästä ja leviästä hopiasta että kestää." Tässäkin on vielä hänen makuunsa todennäköisesti liikaa siipimateriaalia, mutta vähentäkööt sitten siellä rannalla...

Kommentit

KommenttiTatuu - 30.04.2006

Mielenkiintoisesti sidottu nuo junkkelit. Miten vaikuttaa uintiin? Minkä kokoisiin koukkuihin pyöräyttelet näitä perhojasi?

On kyllä nätti - tämäkin.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 30.04.2006

Värähtelee komiasti nuo kukot tuossa sivuilla. Ei voi mahtitaimena taaskaan vastustaa... :)
Yleensä sidon kukot ylemmäs ja reilusti erilleen rungosta. Tämä "lapa"ratkaisu ei kuitenkaan käännä perhon uintia selälleen, vaikka näin voisi olettaa. Toimii vähän niinkuin vahvennettuna kurkkuhäkilänä.

Perho on sidottu Mustadin 3/0 koukkuun kuten muutkin tänne lähiaikoina lissäämäni perhot.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 30.04.2006 (Muokattu 30.4, 21:02)

Niin ja yksi pointti näissä lavoissa on se, että perho ui matalemmalla ts. lähempänä pintaa, jolloin tämän tyylisillä perhoilla on helppoa kalastaa matalien pankkien laitoja tartuttamatta perhoja pohjakiviin... Mutta eihän sitä tällaisia asioita näin vapputepinöissä muista;)
Tämänkin perhon pään olisi vielä kertaalleen voinut lakata, mutta ei se kala sitä huomaa, ajattelin että te ehkä huomaattekin... :)


Kommenttiplayer - 02.05.2006

Joo..heti pisti silmään toi pää..
Mutta tämäkin.. jälleen selvän ottipelin elementit. Vaariko sinut on sitomaan opettanut?

Näissä perhoissasi on sellaista "lapintaikaa", mitä ei nykyperhoissa juurikaan ole. Kyllähän tässäkin perhossa on sellainen "wanhan mestarin" maku. Jotenkin mielikuvan kautta tuoksahti tervattu jokivene.. Minun silmään ne näyttää enemmän kuin hyvälle.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 02.05.2006

Juupase juu. Vaarihan se opetti ne perusteet, mutta aika itseoppinut olen. Kaikki oppi on tullut harjoittelun kautta ja netistä olen myös tietoa imenyt. Joskus karvamunaiässä kävin yhdellä perhonsidontakurssilla, jossa sidottiin montana. JES!

Aika paljon olenkin imenyt vaikutteita "wanhojen mestareiden" tyylistä ja tämäntyylisillä perhoilla monet muutkin edelleen Juutuaa soutavat.

Vaari itseasiassa osallistui Inarissa järjestetylle veneentekokurssille joten tervaustalkoot olisi edessä kunhan ilmat lämpenee...


Kommenttiplayer - 02.05.2006

Vai että karvamunaiässä.. nyt on pakko kysyy ai missä iässä? Vaarisi on ainakin hoitanut hommansa enemmän kuin hyvin.. Minä olen kerran nähnyt kun messuilla sidottiin Red Tag..muu onkin opittu itse, vahinko ja kokeilu kautta, tietty kirjat/lehdet/netti. Ei mikään ihme että koukun varressa ei ole tarpeeksi mittaa ja päässä on aina vikaa, no, onnex o makeet värit.
Nyt muuten ei ollut perhon helassa sitä "nöösipoikia ärsyttävää rakoakaan". =)


Kommentti"smoltti" - 03.05.2006

Tää on siisti! Tälläsistä mä tykkään, perusperho(ei mitään ylimäärästä) ja hyvät värit.


Kommenttiplayer - 04.05.2006

Tässä jäi kaivelemaan,
perhosi on ilmeisesti lähes kaikki soutuperhoja, siksi kai niissä on etelän pojan silmään ohuet siivet?
Onko siiven ohuuden tarkoitus saada perho uppoamaan syvemmälle?
Kiinnostaa myös minkälaisilla välineillä veneen lisäksi juutualla perhoa soudetaan? Tenolla kai samanlaiset?
Etelässä ei lohensuotuun juuri muita merkittäviä paikkoja ole kuin Kymijoki ja siellä ilmeisesti yleensä käytetään vaappua.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 04.05.2006 (Muokattu 4.5, 13:26)

No sillon ku alko kasseihin karvat kasvamaan :) Oikeammin sanottuna: Karvamunaikään tullessani...

Aikalailla soutuperhoja sidon, koska taimenta lähinnä soutamalla tavoittelen. Toisinaan toki viskon pieniä tenonmallisia lohiperhojakin. Harjusta sitten heittelen ankkuroidusta veneestä kahluuhousumiesten ulottumattomista...

Ohut siipi on läpikuultava, ja valo heijastuu siitä paremmin, kuin paksusta esim. kettusiivestä. Lisäksi muutamat harjatut irtosiikaset elävät ja pääsevät värähtelemään paljon vapaammin. Ei se sellainen karvatuppo kovin kauniisti ui.

Aika paljon Juutuaa kalastetaan myös pienillä kelluvilla vaapuilla. Tenon puukaloihin erona on se, että Juutualla ei puukalojen väritys ole niin paljoa ärsykehakuinen, lohi kun ei ota syödäkseen vaan reagoi ärsykkeeseen toisin kuin taimen.

Ja kyllähän se erehdyksen kautta oppiminen on tehokas tapa oppia joskin aikaa vievä. Mutta mihinpäs tässä kiire;)


Kommenttiplayer - 04.05.2006

Smoltti.. ei mikään perusperho..vaan TAIMENPERHO, mikä kelpaa lohellekin. Juu..
Siis ne välineet.. perhovälineetkö? Jos niin minkälaiset siimat? Jos koneonki, niin miten perho upotetaan?


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 05.05.2006

Koska perhoa soudetaan vain noin 5-9m. pitkällä siimalla kelpaa aivan hyvin myös normi monofiilisiima. Ainakin mitä itse olen tutkinut ei monetkaan käytä perhovapoja/siimoja vaan ihan normi uisteluvapoja, joissa on joku .45 siima tms. siihen sitten perho kiinni ja menoksi. Ei perhoa tarvi liiemmin upottaa kun tietää mistä onkii. Ne jotka pyrkii todella syviin monttuihin uittaa uistinta tai puukalaa.


Kommenttiplayer - 05.05.2006

Kiitos vaan. Täytyy kokeilla perhonsoutua joku kerta tuolla Kymijoella ainaisen viskelyn ohella. Jäi joskus askarruttamaan kun katselin Tenolla lohensoutajia, kun näytti hyrräkelat lepäävän veneissä.
Muuten tuosta ketunkarvatuppo jutussa olet oikeassa. Tosin virrassa kettuperhoon osa liikeestä tulee perhosiimasta, mutta jos kettusiipi on sidottu oikein löytyy perhosta itsestäänkin liikettä.
Itse suosin karvasiipiä enemmänkin hinnan ja sidonta helppouden lisäksi näkyvyyden takia, nämä etelän joet kun on aika sameita.
Kyllähän karvasta saa hurjan herkkää siipeä aikaan, se temppelikoira on käsittämättömän pehmeää karvaa. Jos homma perustuu väriin, gemssin karva on siinä erinomaista (ainakin noi Spey Claven gemssin).
No..puolusteluahan se on, kun sidontataidot ei riitä, mutta ainoita oikeita perhoja nuo sulkasiipisetkin minulle on.


Kommentti"smoltti" - 10.05.2006

Playerilla välähti!!! juu...
Sitä siinä tarkoitettiinkin!! Taimenperhokin on PERUSPERHO!! No se siitä...


Kommenttiplayer - 10.05.2006

joo.. välähtelee harvoin.. tämä perho on tyyliltään niitä mistä suomalainen perhonsidonta on tullut kuuluksi.


Kommenttiplayer - 16.05.2006

Miten olisi jos lisäisit tuohon uuteen Vaihe vaiheittain -paikkaan jonkin hienon soutuperhosi?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?