Peuran yö (lievä muunnos)

#2/0

Kommenttisiian kalastaja - 24.11.2006

Alkuperäisessä rungon etuosa on viininpunaista mohairia ja vyö on piikokkia, eikä siivessä ole kultafasaania.

Kommentit

Kommenttiborsse - 29.11.2006

Taattua siian kalastajan laatua. Sidontatyön jälki on siistiä kun näyttelyperhossa. Silti tässä on kalastamisen maku. Pikku muutokset ei tee pahaa, kultafasaanin käyttö siivessä sattaa tehdä lisää eloisuutta siipeen ja esim. joittenkin vanhojen soutajien mielestä tenon perhoon pitää lisätä enemmän ruskeata mitä ylemmäs tenoa noustaan. Peuran yö on nimestään huolimatta parempi antamaan kalaa päivällä kuin yöllä. Ei ole yksi tai kaksi kalaa mitä Bogdanoffin Iona (Mauno Bogdanoffin isä) tällä perholla aikanaan tenosta nosti.


Kommenttiplayer - 29.11.2006

Näinhän se on niinkuin borsse totesi..taattua laatua. Tälläinhän perhoja pitäisi sitoa.. laadulla ja omalla tyylillä. Noilla suosituilla jenkkisivuilla näkee eri sitojien perhoja jotka on toistensa näköisiä.. materiaaleista riippumatta.
Nuo borssen kommentit perhojen toimivuudesta on hieno asia ja hyvä lisä. Se olisi hienoa jos löytyisi lisää kokeneemman sukupolven kalastajia perhorasiaan lisäämään esillä oleviin perhoihin liittyviä kokemuksia.


Kommenttisoininen - 30.11.2006

On kyllä hieno. Taitaa tuo viidakkokukko olla ihan #1. laatua tai jopa pro grade? Sidonta jälki ihan uskomaton! Paljonko pyytäisit tuollaisesta tai jostain muusta tauluversiona? En nyt kyllä vielä ostaisi mutta olisi se hieno koriste seinälle kun sen on ammattimies tehnyt.


Kommenttisiian kalastaja - 30.11.2006

Kiitos!

Pitkälti siitä syystä päädyinkin sitomaan kyseisen perhon, kun kuulemma on kova peli Tenolla ja perho on vieläpä perinteinen suomalainen lohiperho, mikä näyttää hyvältä kalamiehen silmään, joten päätyy varmemmin siiman päähän jokivarressa. Ainakin itsellä siistimmin sidottu perinteinenperho on suuremmassa vaarassa joutua siimaan kuin joku vähän rempseämmin väännetty karvasiipi esimerkiksi.

Laadukastahan tuo viidakkokukko on. Ostin nuo tuolta Mistpoolista sellaisissa viisi paria sisältävissä pusseissa. Kyseiseen perhoon sidoin nuo resuisimmat...

Kyllähän noita on myyntiinkin aina joitain tullut sidottua, kun on ollut ylimääräistä aikaa. Hinnasta sen verran, että se riippuu perhon sidonnan haasteellisuudesta/vaikeudesta ja siinä käytetyistä materiaaleista, että jokaisen perhon hinta pitää erikseen tuumata ja ainahan saa tinkiä(eriasia on, onko sillä vaikutusta hintaan).


Kommenttiborsse - 30.11.2006

Joo nykyäänhän näitä ottipelejä esitellään netissä ja rannallakin näytetään perhot ja puukalat joilla on kala saatu, hyvä niin, ennen oli toisin. Ottipelit vaihdettiin jo matkalla rantaan toisiksi, ettei vaan kukaan niitä nähnyt, tiedot pidettiin visusti salassa. Manu sanoi aikanaan että saamamiestäkin saatettiin pitää teltassa pari päivää piilossa, takakautta kuljetettiin huussiin pussi päässä ettei kukaan tunnistaisi ja tulisi uteliaaksi. Perinnetieto jota minä edustan ei varmaankaan ole absoluuttista totuutta,enkä siihen pyrikään ottaa ja jättää kukin tahollaan. Jos tietäisimme mihin kala kulloinkin ottaa ja millä pelillä saa aina kalan kun soutuun lähtee, kalastus tulisi yksitoikkoiseksi ja se olisi parempi lopettaa, suunnittelu mietintä, pieni tinkaus rannassa tekevät tästä touhusta mielenkiintoista. Mutta se on varmaa että peuran yöhön lohi ottaa varmimmin heinäkuun puolenvälin jälkeen.


Kommenttisiian kalastaja - 30.11.2006

Borsse puhuu asiaa!


Kommenttiplayer - 01.12.2006

Just joo..Olenkin ihmetellyt sitä kummaa telttatouhua koskien läheisyydessä.. Nyt tuli selitys niille K-kaupan paperikasseillekin. Kotkassa oli tapana muiluttaa kalansaajaa "mäyräkoiran kuoret" päässään kavereiden keskellä Transitin takakontiin.. sieltä se päästettiin ulos vasta kolmen päivän kalareissun jälkeen. Silloikin, yli 300km:n päässä Kotkasta, kalansaaja pyrittiin tuomaan sisään vaivihkaan ennen kuin lehdenjakaja aloitti kierroksensa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?