The Durham Ranger

Kommenttisiian kalastaja - 31.01.2007

Kommentit

Kommenttiplayer - 06.02.2007

Joopa joo..klassismia isolle raudalle. Asetelma kuvassa kuin "kilpailevan sivuston" asetelmakisassa.

Yleisvaikutelma konstruktiivinen, eteerinen silti viipyilevän läheinen huolimatta tekijän modernistisesta otteesta lähestyä aihetta. (jaha.. ??)

Yksinkertaisemmin, hienosti sidottu perho, satsattu työn jälkeen kunnolla. Mitäs Antti opiskelitkaan?

Onneksi perhoa ei todennäköisesti ole sidottu kalastuskäyttöön, vai onko? Taidanpa antaa tarkemman arvioinnin muiden tehtäväksi, vaikkakin pari sitojalle persoonallista asiaa perhossa on.



Kommenttiolof - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 11:32)

En kyllä ymmärrä sitä että perhoa ei tehdä kalastus käyttöön ? Kun kuitenkin kalalle perhot on alumperin tarkoitettu. Sori vaan mutta niitä miljoonan naitoksen show perhoja en arvosta yhtään. Perholla pitää pystyä kalastamaan, sitten se vasta on perho.
Itse perhosta, hieno on. Ei muuta kuin Lohen eteen ja antaa vavan taipua!


Kommenttiplayer - 06.02.2007

olof, tuo "onneksi perhoa ..." viittaa tuohon koukun kokoon.. olkoonkin että Antti on sen verran extreammies että varmaan kokeilee tätä kalastuskäytössä.


Kommenttisiian kalastaja - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 13:27)

Lukiossa tulee vielä tämän kevään ajan pyörittyä, tentistä tenttiin periaatteella. Sitten pitää katella, että mitä sitä isona aikoo tehdä...

Kyseinen perho tuli kehystettyä ja annettua vanhemmille, mutta kyllä on tarkoitus sitoa itselle vastaavanlainen, kalojen pään menoksi.

Noista "showperhoista" sen verran, että ainakin itse olen oppinut hyvin paljon uutta, kun olen sitonut perhoja muutamiin kisoihin. Ja noista opeista on hyötyä nimen omaan niiden kalastusperhojen kanssa. Hyvä "showperho" on kuitenkin mielestäni vain huolellisesti sidottu kalastusperho. Ne perhot mitkä eivät sovellu kalastukseen ollenkaan, ovatkin ennemminkin taidetta(ei paljoakaan tekemistä kalastusperhojen kanssa) ja se on selvää, että taidetta kaikki eivät ymmärrä ollenkaan tai sitten vain heikosti. Nuo on noita kuuluisia makuasioita, joista ei toinna kiistellä. Enhän minäkään mitää runojen päälle ymmärrä...


KommenttiMiika_ - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 13:53)

Ei tosiaan kannata spekuloida sekundäärisillä argumenteilla... :D Itse arvostan show- ja kalastusperhoja lähes yhtä paljon, tosin onhan se kivempi saaha lahjaksi kehystetty klassinen lohiperho kuin kehystetty larva.;) Kaikenkaikkiaan onnistunut rangeri...:D


KommenttiJ-L - 06.02.2007

Antti per..les!! todella UPEA perho...ööhh

en kyllä tidä mitä sanoisin. Petri tuota jo kommentoi kuin hyvää viiniä konsanaan...

todellinen klassikko!


Kommenttiolof - 06.02.2007

Kyllähän siinä siististi sidotussa kalastus perhossa ja jossain show perhossa on vissi ero.


Kommenttiplayer - 06.02.2007

"joo.. Antista tulee isona suutari.. se osaa käsitellä lankaa ja koukkuja." olen kuulut lauseen kerran ruuhkabussissa, jotenkin sopii tähän.


KommenttiAarne_k - 06.02.2007

"Asetelma kuvassa kuin "kilpailevan sivuston" asetelmakisassa."

:D Jaa? mistäs se taoft kilpailee?
Taitaa se olla suunnattu hiukan eri käyttäjäkunnalle. Kilpasitojille nääs... ;)

Kivahan näitä on usealla eri foorumilla luurata. Kovasti siian kalastaja on kehittynyt viime aikoina, mistä lie se taas johtuu. :D Ei tartte sitojan hävetä, on se sen verta komee. ;) :D

Ps. Mainos! => Sopii tänne bittitaivaaseen näitä foorumeita,
tässä tiettävästi uusin "Kilpailija" http://ssf.informe.com/
Ja tässä hiukan vanhempi "kilpailija" http://flyfishing-flytying.net/


KommenttiAarne_k - 06.02.2007

Ja muuten player...

"Asetelma kuvassa kuin "kilpailevan sivuston" asetelmakisassa."


Nyt kait huomaat, ettei sitä foorumia ole turhaan pyöritetty. ;) Näin se homma etenee, jopa kuviin kiinnitetään enemmän huomiota. Jos vain joku järjestää näitä eri aiheisia kisoja...

Ps. Nyt tällä hetkellä on käynnissä todella härskki Lordi sidontakilpailu. ;)


KommenttiJussi_h - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 16:41)

Perhot ovat sen verran kauniita käyttöesineitä, että niitä on lähes yhtä pitkään tehty myös kehystettäväksi ja kokoelmiin, kuin niitä on tehty alkuperäistarkoitustaan varten. No, ainakin 1800- luvulta asti. Tällaiset perhot sidotaan mahdollisimman siististi, usein myös kalliista materiaaleista, usein kestävyyden kustannuksella. Eivätkä perhot ole suinkaan ainoa sellainen esineryhmä, josta ihmiset ovat tehneet sekä käyttö- että näyttöesineitä.

Harvemmin tulee minihameisen nätin tytön nähdessä mieleen, että "en arvosta tota yhtään, se ei lämmitä." Tai jos jollakin öljysheikillä on seinällään oikein viimeisen päälle kullalla ja jalokivillä koristeltu miekka, niin ei ehkä heti tule mieleen että "toi on paska vehe, tolla ei oo hyvä katkoa päitä". Eikö esineen tarkoitukseksi riitä, että se on kaunis? Eikö arvostusta varten riitä, että esineen valmistaminen vaatii todellisia käden taitoja?

Joillakin ihmisillä on pelkästään esteettisiä näkemyksiä, ja joillakin on pelkästään pragmaattisia näkemyksiä. Useimmilla on molempia.

Todella upea ranger, Siikis!


KommenttiAarne_k - 06.02.2007

olof, Älä provosoidu, koska en minäkään. :D Mikäs oli kouluaikoina sun käsitöiden numero? Johtuisko se arvostuksen puute, omien kädentaitojen puutteesta? :D


Kommenttiplayer - 06.02.2007

Aarne, myönnän auliisti selailleeni taoft:n sivustoja samoin kuin arviolta satoja muitakin sivustoja.

Tosin eipä sitä hienoa kisamenestystä asetelmakuvilla saatu. Varmasti sielläkin taholla on perhoja väännetty satoja jotta tavoitteeseen on päästy.

Mukavaa että kisasitojatkin vilkaisevat välillä meidän tavallisten tallaajien aikaansaannoksia, jokuhan saattaa tätä kautta nousta ikäänkuin vaivihkaa "voittajaluokkaan" ja voi kirjoittaa saavutuksensa nimimerkkinsä alle. Itse asiassa toivonkin että tätä perhorasiaa aktiivisesti käyttävissä nuorista sekä myöhemmälläkin ikää sidonnan aloittaneista mahdollisimman moni tulee saavuttamaan menestystä erilaisissa kisoissa.

Ehkä sitäkin enemmänkin toivon että menetystä tulee siellä missä omaa tai kaverin sidosta käyttää sen alkuperäiseen tarkoitukseen. Mikään ei ole sen mukavampaa kuin kirjata saavutuksensa omaan mukana kulkevaan kalastuspäiväkirjaan vaikkapa perhon nimen alle.

Olen siian kalastajan kanssa samaa mieltä, sitomalla klassikoita oppii tekniikoita joita voi hyödyntää kalastusperhoissa. Mutta ikävä kyllä, tai onneksi, lohi maistuu samalle oliko sen suupielessä klassikko tai vaikkapa minun rutunen harrastelijalohirautani.

Tälläisenä harrastetason sitojana aivan varmasti osaa arvostaa teidän huippusitojen kädenjälkeä ja sidoksia. Luottehan te mittapuut mihin seuraavat tulevat huiput kipuaa.


KommenttiAkkis69 - 06.02.2007

Yleisvaikutelma konstruktiivinen, eteerinen silti viipyilevän läheinen huolimatta tekijän modernistisesta otteesta lähestyä aihetta. (jaha.. ??)

On sillä playerillä kommentit...:)

Kaunis on perho!!


Kommenttiplayer - 06.02.2007

Akkis, manu kuvailee tuollain perhoja.. (meni koko aamupäivä tekstinkirjoittamiseen)


Kommenttisiian kalastaja - 06.02.2007

Johan sai perho keskustelua aikaan, ei näköjään tullut turhaan lisättyä tänne.

Kiitosta!


Kommentti-manu- - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 17:32)

(No niin.Mukava kun saa tuon kuvankin suurennettua, pääsee oikein tutkimaan)

Hyvin sidottu, kaikki kohdallaan, ehkä hieman uhmaava siipi. Kurkkunhäkilä suhteettoman määräävä, tarkoitaa selkokielellä ,on liian kasassa. Veikö kauan aikaa tämän teko?
Malttia Sinulla ainakin on ollut, näkyy jäljestä. Taideteoksiahan nämä tällaiset.
Mukavahan näitä on silloin tällöin katsastaa, mutta ei kiitos joka päivä.

Saarna.
Vai huumori perho. Kyllä muistan kuinka kaukana oli show, kun tällaisilla västäräkin kokoisilla pyydettiin lohtakalaa syötäväksi. Valitettavasti meillä ei silloin ollut hienoja kalastusperhoja, mutta syömään päästiin. Eikä tästä ole kuin vajaa 60-vuotta.
Jokaisen aloittelijan ja vanhankin tulisi ainakin kerran elämässään sitoa tällainen perinteinen höyhenkoukku, ja kalastaa myös sillä.
Tämän jälkeen hänellä olisi oikeus löydä rintaansa ja sanoa olevansa Perhonsitoja.
Aamen.

-manu-


KommenttiAarne_k - 06.02.2007

-manu-, Koskas tulee päivitetty versio Lohiperhon valintaoppaasta?
Enää ei löydy niitä iskupisteitä. :D (Opas on puhki selattu);)


Kommenttisiian kalastaja - 06.02.2007

Parina kolmena iltana tuota tuli sidottua, jotta kyllä siinä useita tunteja meni(sidontaan ja haaveiluun). Joo kyllä nämä malttia tällaiset melkolailla vaatii. Sano maltti on valttia.
Hyvä saarna taasen.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 06.02.2007

Todella komea on kyllä Antin Rangeri. Tässä yksilössä on mielestäni juuri sopivan mallinen tuo siipi ollakseen kokonaisista tippeteistä kasattu. Jos pitäisi jollain klassikolla lohta viskoa niskaan, niin kyllä tämä olisi ensimmäisten joukossa.


Kommentti-manu- - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 19:00)

Aarne_k, ei tule päivitettyä läpyskää.
Vai meni puhki. Tee tusilla uudet tähtäyspilkut siihen ehjälle kohtaa,vaikka kuvan viereen. Eikä sillä ole niin nuukaa jos et muista alkuperäisen väriä. Saattaa tulla vaikka herkempikin.
(Ohje: Näin päivität perho-oppaan!)


Kommenttiillu p - 06.02.2007

Anteeksi tietämättömyyteni, mutta miltä tuollainen paketti näyttää vedessä ?


Kommenttiplayer - 06.02.2007

illu p, asia Ok, katso tarkemmin sen perhon kohdalta missä kysyit asiaa.


KommenttiOppipoika - 06.02.2007

Kohteliaasti kysytty illu. Näin sitä pitää tällä foorumilla käyttäytyä. Itsellänikkään ei ole hajua miltä tuo kaunotar vedessä näyttää mutta
sillä tuskin on väliä, koska jos siian kalastaja on päättänyt tehdä tuosta tauluperhon niin silloin se myös se tauluperho on ja pysyy.
Meillä ei ole siihen päätäntävaltaa.


Kommenttiplayer - 06.02.2007

Oma huomattavasti vaatimattomampi kokeilu vaikutti alkuun hyvällä vedessä, kokeilin sitä syksyllä ennen rauhotuksen alkua Tammerkosken niskalla. Tippet sikaset eli omaa elämäänsä, sen jälkeen kun älysin rikkoa niissäkin olevat sikaset ja tummien kohtien "kiinnikkeet". Lopulta kun perho oli lionnut vedessä alkoi tippet ruoto vettymään ja taipumaan. Jotenkin ryhti muuttu. Pyörteilevää virtaa sai vähän Tammerkosken niskalta haeskella, mutta sellaisessa paikassa löytyi sivuliikettä, kovemmassa virrassa perho muistutti Peppi Pitkätossun risaa sukkaa. Tosin en yhtään ihmettelisi jos asiaan perehtynyt sitoja saisi perhon toimimaan kunnollakin. Tapahtumia en saanut perhoon, sen jälkeen vaihdettuun isompaan sikas/karva lohiperhoon kopsahti reilu kilonen taimen, joka pääsi takaisin kasvamaan.

Miksipä siis "Turhan Ranger:n" hylkäisi suoralta kädeltä, onhan siinä kuitenkin ottiperhon väritys, kunhan vaan tarjoaa sitä oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tietty mielellään kunnolla sidottuna, vaikkapa tälläin kuin siian kalastaja on sen tehnyt, vähän pidemmillä silmähöyhenillä ja cresteillä. Samalla voi kokeilla vähän pidemmän tippet-siiven vaikutusta, minkä luulisin vaikuttavan siihen että oloa löytyy miedommissakin pyörteissä.


Kommenttiplayer - 06.02.2007

Manu, en kyllä varmasti kokeile tuollaista vitosen västäräkkiä. Jos meikä tirvasee sen kokoisen linnun lentoon, mikäli saan sen edes liikkeelle, lähtee myös kaikki irtonainen ja mukana oleva kiinteä omaisuus samalle lentoradalle. Eikä sitä voi edes salaa käyttää minun kalastuspaikoilla, kun väki alkaa ihmettelemään mihin kalat lähti sekä mistäs näitä lohia nyt äkkiä rannalle alkoi hyppimään.

Siis, yksinkertaisemmin, Kymillä kielletty koukkukoko.

Siksipä, Antti antoi hienon perhon vanhemmilleen taulussa... siten olenkin vähän pettynyt kun Antti ei ookkaan extreamhenkinen... en tosin ole minäkään.


Kommenttiolof - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 23:21)

Hei Aarne K

Eiköhän se Puu ja metalli käsityöt siinä 10-9 kieppeillä ollut.. Opettajasta riippuen. (pärstä kerroin)
Se ei siitä ole että en osaisi show perhoja sitoa, ajattelen vain aina että miten perho toimii kalastettaessa. Sieltä minun rasiasta voi käydä katsomassa minkälaisia sutteja olen sitonut ja miettiä osaanko sitoa vai en..
Ja sellainen 5/0 on ihan varmasti varsin toimiva kampe...

Kuusamon seudun wanhat jarrut kertoivat että aikoinaan ensimmäiset turistit saivat turhankin hyvin kaloja (Taimeni) talitintin kokoisilla ja värisillä perhoilla..


Kommenttiborsse - 07.02.2007

Erittäin hienosti sidottu perho taulukäyttöön. Tällaisilla on oma sijansa sitomiskulttuurissa, itse kyllä koulutan ja opettelen sitomaan kalastusperhoja sitomalla kalastusperhoja, mutta en kiistä Antin väitettä etteikö opi asioita sitomalla taidetta, tyylinsä kullakin.
Mutta sitokaapa tästä muunnos kalastuskäyttöön, josta jätätte pois tippetin ja tilalle laitatte oranssia oravaa. Tällaisella perholla saatiin Olli-vaarin kanssa viimeinen yhteinen lohemme. Perho makaa tällä hetkellä Rovaniemellä Viirinkankaan hautausmaalla, sinne sen laitoin viimeiseen lepoon Ollin arkun päälle enkä tule samanlaista enään sitomaan.
Olofin perhot näyttävät erittäin kalastavilta ja hyvin sidotuilta kalastusperhoilta, joten todella huono ja provosoiva (ihme ettei olof provosoitunut enemmän) kommentti Aarne_k:lta, tällaisia kommentteja ei tarvitsisi kirjoitella.
Lohiperhon valintaoppaan voi varmaan kohta tilata playeriltä, taitaa siellä salaisessa reseptikirjassa olla jos jonkinmoista ohjetta jo kertynyt, jos ei muuta niin ainakin vanhojen ukkojen jorinoita.


Kommentti-manu- - 07.02.2007

Niinpä.
Eipä taida lentoradalle lehteä vitosenkoukku, vaikka 18 jalan Höörkoortilla, mallia Pentti Nikula, koittas singota. Ei rikota vehkeitä, unohetaan koko juttu ja laitetaan suositukset Perhonsitoja nimitykseen molemmille, playerille sekä siian kalastajalle. Tähänastiset näytöt riittävät.

Jaa, että Kymillä kielletty. Ihan oikein, nostokoukkuhan tuo on.

Sitaskaapa muuten tuommonen Turhan Ranttu pienempään koukkuun. Aiheuttaa levottomuutta lohipopulaatiossa silloin kun aurinko paistelee ylävirran puolelta. Näin annoin erään Espoon Maisterin itselleni kertoa ja hän taas oli kuullut tämän eräältä Altan Maisterilta. Näin toimii meidän HyväVeli järjestelmämme. Eihän sitä yksin kaikkea pysty.

-manu-


Kommentti-manu- - 07.02.2007 (Muokattu 7.2, 00:47)

Samaa viestiä puukkaa.


Kommenttiplayer - 07.02.2007

Oli pakko tutkia olof:n perhot.. järkyttävän hyvännäköisiä kalastusperhoja, mikä parasta siellähän oli käytössä olleita perhoja.. joten ne on tehty kestämäänkin.. suosittelen. (sieltä siirtyy reseptikokoelmaani välittömästi tavaraa)


KommenttiFesko - 07.02.2007

Good and exact work. When you see such work, it would be desirable most that that to make.
Respect.


Kommenttisiian kalastaja - 07.02.2007 (Muokattu 7.2, 12:25)

Itellä ei ole näiden uinnista vielä mitään oma kohtaista kokemusta, mutta jospa sitten kesällä kerkeäisi näitä tippetsiipiäkin uitella. Eiköhän nuo kuitenkin ui ihan kohtuullisesti, kunhan vain perho on sidottu niin kuin pittää. Entisaikaan ainakin ovat lohta näillä saaneet vissiinkin ihan hyvästi, kun on kerta monta reseptiä jäänyt elämään. Itsekkin innostuin sitomaan tämän perhon, kun luvin Matti Kettusen kirjan Pielisjoen lohensoutajat, missä oli myös pieni ote Ala-Koitajoen Kuusamonkosken kalamajan kalapäivä kirjasta: Durham Rangerilla oli joku saanut joskus siinä noin 1920 ihan kunnioitettavan kokoisen järvilohen tuolta.


Kommenttisiian kalastaja - 07.02.2007

Thank you Fesko for your kind words!


Kommenttiolof - 07.02.2007 (Muokattu 7.2, 18:41)

Aimo Hyytiällä oli yksi malli. Muistaakseni hyytiä 1 jossa hän oli yhdistellyt eri saamamiesten mielipiteitä ottavasta perhosta. Ja siinä oli perinteisesti musta silkki runko, 2 tippet höyhentä siivessä lisättynä metallisilmät sinne perhon etu päähän. Malli on toiminut hyvin Tenolla. Mm. muuan Altalainen saanut Miljoonasuvannosta reilusti yli 20 lohen.. Sitojasta ja perhoista oli juttu Perhokalastus lehdessä.
Provosoitua ja provosoitua, nämä on vain perhoja ja tämä on vain foorumi. Ei mun kierroksia kiihdytä sitten yhtään.. Mun puolesta oman mielipiteen saa sanoa suoraan jos haluaa. Foorumista vain riippuen moderaattorit iskee väliin..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?