Tuonen Joutsen

KommenttiNuorukainen - 18.02.2007

Kalastusperho Kuusamoon. Kierre on tarkoituksella tehty tiheään ja siipi niukaksi...

Kommentit

KommenttiOppipoika - 02.03.2007

Jaahas. Nuorukainen vauhdissa taas.
Kuvista huomaa heti kuka on sitoja.

Itelläni on eka kerta kun näen tuolla lailla tehdyt kierteet.
No nyt asiaan... Runko on tasainen ja pää sopiva.
Itse vaan olisin tehnyt siivestä ja pyrstöstä tuuheamman, mutta se kai on niitä makuasioita.


KommenttiNuorukainen - 02.03.2007

Kiitos vain Oppipojalle kommentistaan! :D
Tässä olisi hieman tuuheasiipisempi "muunnelma":


KommenttiOppipoika - 02.03.2007

No niin nyt on minun makuuni. Tosin valitettavaa on vain se että tuo ei enää muistuta sitä alkuperäistä Kuusamolaista "Tuonen Joutsenta".

Olet näemmä koko päivän väsännyt noita Kuusamolaisia
taimenperhoja ja niin kannattaakin.
Sarjasidonta on monessa mielessä hyvä juttu, sillä silloin pöydälle ei patoudu kymmeniä eri materiaaleja ja jos ensimmäinen perho ei miellytä niin viimeistään se viides tekelä on hyvä.
Toinen jos yhtäkkiä vaikka noiden isojen taimenperhojen perään väsäisit oikein pienen pinturin niin ei kyllä yksinkertaisesti onnistu.


KommenttiNuorukainen - 02.03.2007

Juu... alotin tekemään noita taimenperhoja ensi kesää varten, kun huomasin niitten pienikokoisinakin kelpaavan jopa legendaarista Red Taggia paremmin harjuksille ja taimenille.
Sekin tuli kokeiltua, että suurten taimenperhojen jälkeen sidoin muutaman sumarinymfin, mutta niistä ei puhuta :D


Kommenttiplayer - 02.03.2007

Tämä on mielenkiintoinen perho. Alemman siiven kun laitat tuollaiseen ylemmän rungolle...
Tähän perhoon olet onnistunut saamaan klassisen taimenperhon olemuksen. Tämä toimii muuallakin kuin Kuusamossa, tulee mieleen monta muutakin paikkaa ja hetkeä sitoa tuo siiman päähän.


Kommenttionnen onkija - 03.03.2007

siisti ja hyvinonnistunut sidos,mittasuheet on kunnossa.ainoa mikä silmään pisti,että oliko liikaa kierteitä,no sehän on makuasia


Kommenttisiian kalastaja - 03.03.2007 (Muokattu 3.3, 08:47)

Samaa mieltä Playerin kanssa siitä, että ylemmän runko + alemman siipi = vielä nätimpi perho.

Mutta siltikin sitoisin siiven hiukan toisin. En missään nimessä tasaisi oravankarva nippuja vaan tekisin aivan päin vastaisen liikkeen, eli niin sanotusti sitoisin siiven "venytetyistä" ohkaisista nipuista niin, että pisin nippu tulee alle ja siitä lyhentäen parit niput päälle. Viimeinen nippu onkin sitten vain sellainen lyhyt "otsatukka". Näin ORAVANkarva siivelle saa mielestäni paremman profiilin. Kartioituva siipi elää paremmin kuin tasamittainen ja harteikkaampi olemus antaa perholle hakevamman uinnin.


Kommenttiplayer - 03.03.2007

Just niin... tuo orava siipi oli minullekin uusi juttu kunnes siitä minuakin valistettiin, siian kalastaja taisi sitä minullekin valottaa.

Ketulla ja esim temppelikoiralla siipi kootaan erilailla. Jos on intoa kokeilla asioita, laitetaan testattavien joukkoon siipi, jossa pisimmät karvat on keskellä.


KommenttiNuorukainen - 03.03.2007

Kiitos vain playerille, siian kalastajalle ja onnen onkijalle kommenteistaan ja korjausvinkeistään :) Pitääkin alkaa "mixaamaan" noita perhoja.


Kommenttiborsse - 03.03.2007

Oravankarvat ehdottomasti nippuina eri pituisina, mutta lyhin alle ja pisin päälle. Jos haluaa, niin voi vielä sitoa lyhyen nipun päällimmäiseksi jotenkin kaulushäkilä tyyliin. Tyyli on sama kuin sidottaisiin levysiipinen perho. Piti oikein käydä katsomassa kaikki tunnetut oravasiipi sitojat läpi, enkä yhdessäkään perhossa nähnyt tätä pisin alle ja lyhin päälle.


KommenttiNuorukainen - 03.03.2007 (Muokattu 3.3, 10:38)

Kiitos borsse vinkistä ;) Ja vielä sen verran tuosta alemmasta perhosta, että siiven oravan alla on hieman ruskeaa kotimaista karhua tippetin ja riikinkukon lisäksi.


Kommentti-jyke- - 03.03.2007

joo... todellakin hyvä, toimii...

onko koukku partidgen single salmon?


Kommenttiillu p - 03.03.2007

Huomasin tässä juuri, että seuraava neuvottelunaihe on oravasiipi ja sen oikea koostumus. Sulaan veteen on vielä aikaa, kylpyammetta ei ole, enkä uittoallasta aio hommata. Siis... sidonko ennen kesää kummalla tekniikalla ? Lyhyt orava alle vai pitkä alle ? Tai ehkäpä pisin väliin? Lyhin päälle on minun mielipiteeni. Se näyttää ainakin hyvältä...


Kommenttiborsse - 03.03.2007

Siinäpä miettimistä muutamaksi kuukaudeksi. No itse olen aina sitonut oravasiiven siten että se pitemee ylöspäin tullessa, ehkäpä se ei ihmisen silmässä näytä hyvältä, mutta on ainakin kalojen silmissä ollut hyvä, koskapa noita on tullut. Joissakin perhoissa, esim Danske flue perhossa sen reseptissä lukee, lyhyt alle pitkä valiin ja lyhyt päälle ja se toimii. Siis se voi olla perhokohtaistakin. Käypä katsomassa perhoboxi. com perhosivuilla, siellä on eri sitojien oravasiipi perhojen kuvia, niin näät miten siellä vanhemmat sitojat niitä tekevät esim Heiskanen. Pane vettä käsienpesualtaaseen ja heiluta perhoa edestakaisin puolelta toiselle, niin näät ainakin miten se heittää karvoja puolelta toiselle, liikkeenhän pitäisi olla molemmille puolille samanlainen.


Kommenttiillu p - 03.03.2007 (Muokattu 3.3, 21:45)

Tutkitaan, kokeillaan, yritetään, vertaillaan, onnistutaan ja erehdytään. Siksi kai perhoilu onkin niin mielenkiintoista.

Mutta uskon ja luotan kyllä ennemmin ammattikalastajien kokemuksiin kuin omaan silmään.


Kommenttisiian kalastaja - 05.03.2007

Itselläkin on rasioissa muutamia oravasiipisiä perhoja, joissa pisimmät karvat ovat päällä ja kyllä nekin ohan tyylikkäästi ovat uineet. Mutta noin pisimmät päälle sitoen saattaa olla hankalampi saada perholle sidottua nättiä profiilia... Ei kun vaan kokeilemaan. Sido vaikka molemmilla tyyleillä ja sitten kesällä testailet ja sitten kun ensi talvena sidot niin sido sellaisia perhoja, mitkä miellyttävät itseäsi ja kaloja eniten.


KommenttiNuorukainen - 05.03.2007

Koukku on TMC7999 :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?