Raitapaita

Kommenttihartsa - 21.02.2007

Tässä ois Ahventa matkiva "perho", tosin ns. aikas karvaton malli joten onkohan enään perhonsidontaan kuuluvaa touhua. Tosin onhan se kiinni perhopenkissä :D.
Sori, viimeks kun perkasin ahvenia, en huomannut tarkistaa silmien väritystä.
Tais ne kuiteskin olla keltaset joten sikäli tää on ainakin värivammanen.

Kommentit

KommenttiRieskale - 05.03.2007

Niinno itse laskisin jo askarteluksi. itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta tämän kaltaisesta perhosta joten en uskalla kovin arvostella muttA jotakin kuitenkin perhosta perho on erittäin näyttävä ja runko erittäin paljon muistuttaa kalaa zonkerkin näyttää siltä että elää vedessä tuosta rungosta ei sitten tiedä "TAPPAAKO" elävyyden mutta itse antaisin kuitenkin "PERHOLLE" mahdollisuuden päästä kaloja etenkin haukea narraamaan... Mitenhän muuten kestää ns. isojen kalojen kohtelua voi nimittäin olla aika riepaleina muutaman kalan jälkeen. mutta hieno perho ja siitä arvosana 8puol


Kommenttiillu p - 05.03.2007

Vekkulin näköinen. Onko kalastuskokemuksia ?


Kommentti[kapa] - 05.03.2007

Tuli mieleen heti VA:aan pikkukalastreamer malli!!!
Samaa näköä...


Kommenttihartsa - 05.03.2007

Jo vain VA:aan opettama ottipeli tää onkin, en muista kehittikö jopa tän.
Itellä tää ei paljoo jostain syystä oo päässy uimaan (just tää ei viä kertaakaan), mut sen verran on et kaks kirree on ylös tullu. Ihan hyvin kesti ne väsytykset.
Runsaassa pikaliiman käytössä oli varmaan se salaisuus et kesti.
Hauki kalastukseen sitoessa, sitoisin ylimääräisen kierteen vaikka kirkkaasta tai mustasta monofiili siimasta, sillä zonkkeri ei pysyis ja runkokin hajois varmaan samalla tavalla kun jigit.


KommenttiDnm_Dmn - 05.03.2007

kapa sehän on sama ahvenen asuun puettuna! (kai?)

On kyllä hieno ja luultavasti pyytäväkin PERHO. Uskoisin että vedessä tuolla on erittäinkin pikkukalamainen siluetti. Päähän aavistus jotain tummempaa, jos haluaa hienostella.


KommenttiMaSi - 05.03.2007

Veli Autinhan kehittämä perho tämä on. Onko se sitten perho vai joku muu? Itse sanoisin sitä perhoksi (niin myös VA). Ajatellaanpa streamereita. Niillä matkitaan pikkukaloja. Eikä tässä tehdä juuri niin! Voi sen tietysti vaapuksikin kuvitella. Mutta jos sillä kalastetaan perhokalastusvlineillä niin perhohan se on!!!!
Hauen hampaissahan ei juuri muu kestä kuin teräs. Sidonnassa käytetty joustolanka on mielestäni riittävä, jos koko rungon huopakynäkäytön jälkeen "maalaa" pikaliimalla pariin kertaan. Älkää vain korvatko joustolankaa monofilillä. VA:n ensimmäisissä kehitelmissä käytettiin ohuen ohutta monofiliä, mutta se on nyttemmin korvattu joustolangalla.
Tämän (kuvassa olevan) version jälkeen Veli on perhoa kehittänyt edelleenkin kalastavammaksi.
Mitä sitten kalastavuuteen tulee. Nurmijärven Myllykoskella tullut muutamia kirjoja. Mereltä olen saanut meritaimeniakin. Haukia ei ole tullut yhtään, mutta ahvenia senkin edestä.
Perhon sidontaohjeita olen lukenut vuosi pari sitten Perhokalastuslehdestä.


KommenttiPeltopython - 06.03.2007

Mainion näköinen viritys! Tässä on mielestäni juuri väritys onnistunut erityisen hyvin. Valkoiset silmät eivät sitä mitenkään pilaa. Varsin ahvenmainen vaikutelma. Karvaahan tässä on enemmän kuin monessa muussa perhossa, esim. vinyl rib-larvoissa, joten perhohan tämä on ilman muuta, mikäli se nyt karvan määrästä kiinni on. Katselin vastikään Veli Autin dvd:ltä tällaisen sidontaa, ja se näytti melko isotöiseltä...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?