Tällainen perho tällä kertaa.
Oli mielenhäiriö tai ei... virkistävä perho.
Tuo kirjolohen lisäys listaan on asiallinen, talvi lähenee ja vaaleille perhoille alkaa taas löytymään käyttöä. Laittaisin tämän tosi toimiin räntäsateessa, silloin siis kun moni perhokalastaja ei edes ajattele lähtevänsä kalaan.
Tekisin tähän siivenkin, eihän se olisi kuin karvaa selkäänkin. Muutenhan asiallisesti sidottu perho ja värit valittu keskenään sopimaan hyvin.
Näistä mielijohteista saattaa löytyä hyvä idea, kun sen laittaa kehittymään.
Räpellyksen ja todellisen ottiperhon erona on se että räpellyksiä voi sitoa viisi tunnissa, mutta niitä todellisia ottiperhoja ei onnistu sitomaan välttämättä edes viittä kymmenessä vuodessa.
Näillä sivuilla, mutta myös muualla julkaistaan aivan liian heppoisin perustein perhoreseptejä. Aloittelijan on niiden perusteella hyvin vaikea saada selville että millainen hyvä ja toimiva perho kuuluisi olla.
Lainaus:
"Näistä mielijohteista saattaa löytyä hyvä idea, kun sen laittaa kehittymään."
Tämä on totta. Toisaalta julkaistavat perhot pitäisi olla edes hiukan sen kehitystyön toisesta päästä. Jos olen käsittänyt oikein niin sitä varten tälläkin sivustolla on kehitysrasia.
Enkä siis halua haukkua tätä kyseistä perhoa, kyse on yleisestä asiasta.
Kiitoksia kommenteista. Joo kyllähän se kirjolohikin tätä puraisee, se vain jäi poies...
Räntäsade ja perhokalastus, varmasti saisi kalastella rauhassa ainakin ilman liiallista kalastajien tunkua purolle.
Nämä lohiperhot mitä olen itse sitonut (3 kpl) ovat kaikki olleet juuri näitä mielijohde tyyppisiä.
Yhdyn kyllä myös osittain tuohon J-P:n kommenttiin että "julkaistaan aivan liian heppoisin perustein perhoreseptejä" mutta en rupea siitä sen enempää vatvomaan.
Ja tämän perhon julkaiseminenkin meni varmaan rimaa hipoen ja oli melkoinen yllätys että se pääsi tuohon etusivulle "päivän perhoihin".
Ei muutakun tekemään lisää niitä rapellys perhoja jospa niistä joku vielä joskus...
Asiaa JiiPee, noinhan se on todellisuudessa. Tosin tämä on foorumi jossa mielipiteet perhoista onkin ihan toivottuja sekä sallittuja, joissainhan foorumeissa kritiikkiä perhoille ei anneta eikä ehkä sitoja sitä toivota saavansakaan.
On törrättänyt jo pitenpään silmään sekin että, esimerkiksi Kelson kirjan useamman sadan reseptin joukkosta sidotaan useimmiten muutamaa kymmentä perhoa ja laitetaan niitä katselioiden arvioitavaksi. Kyseisessä opuksessa kun on yksinkertaisia sekä ilmeisen toimivia perhojakin... no eihän ne niin näyttäviä ole.
Olen erään vanhan reseptin (1800-lukulaisen) kimpussa toista kertaa, kun haen siihen sitä vanhaa ja ottavaa hahmoa. Tavallaan sitä sitoessa onkin mielessä monta kertaa käynyt kuinka monta kertaa sekin on ristitty uudelleen tässä reilun sadan vuoden sisään. Tässä perhossa kun on 8 materiaalia mitkä kaikki löytyy lähes jokaisen perhonsitojan laatikosta.
Nyt näin lyhyesti vastattuna eihän sen ottipelin tarvitse olla juuri se top 1 äänestetyin Mutta minun perhoille saa ja pitää antaa kritiikkiä jos sitä on?!Toki myös kehut kelpaa
En ottaisi siitä nokkiini jos tämä perhoni haukuttaisiin ihan lyttyyn vaikka se onkin "oikeassa rasiassa".
Perhostasi tulee mieleen vanha katkaperho, jollaisia todellakin sidottiin isoihin kuokkuihin. Niissä ei ollut aina erillistä siipeä.
Tuossa perhossasi on ihan kunnon idea olemassa ja sen ole saanut kuvassa näkymään.
Minulla tuli taas mieleen Korkeakosken heittolaiturilla käytettävät perhot jotka on sidottu putkeen. Syksymmällä ja erityisesti yöllä pimeässä siellä käytetään juuri tuollaisia lyhytsiipisiä ympärisidottuja putkiperhoja, joissa siipi on sidottu mahdollisimman pystyyn. Usein on myös jotakin fosforoivaa materiaalia joukossa, esim. rungossa. Uitetaan painoa välillä pompotellen pohjassa.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?