PinkkiPantteri

Kommenttijacksoni - 09.09.2007

Tällainen perho tällä kertaa.

Kommentit

KommenttiMambo - 14.09.2007

Kirjolohi tuohon Kalalajit kohtaan vois vielä lisätä, uskon että nekin tälläsestä perhosta tykkää :)


KommenttiJ-P Pohjola - 14.09.2007

Onko tämä siis jokin kätköistä vedetty ottiperho vai mielenhäiriön takia syntynyt räpellys?


Kommenttijacksoni - 15.09.2007

Tämä on juuri mielenhäiriön takia syntynyt räpellys =D


Kommenttiplayer - 15.09.2007

Oli mielenhäiriö tai ei... virkistävä perho.

Tuo kirjolohen lisäys listaan on asiallinen, talvi lähenee ja vaaleille perhoille alkaa taas löytymään käyttöä. Laittaisin tämän tosi toimiin räntäsateessa, silloin siis kun moni perhokalastaja ei edes ajattele lähtevänsä kalaan.

Tekisin tähän siivenkin, eihän se olisi kuin karvaa selkäänkin. Muutenhan asiallisesti sidottu perho ja värit valittu keskenään sopimaan hyvin.

Näistä mielijohteista saattaa löytyä hyvä idea, kun sen laittaa kehittymään.


KommenttiJ-P Pohjola - 16.09.2007 (Muokattu 16.9, 09:22)

Räpellyksen ja todellisen ottiperhon erona on se että räpellyksiä voi sitoa viisi tunnissa, mutta niitä todellisia ottiperhoja ei onnistu sitomaan välttämättä edes viittä kymmenessä vuodessa.

Näillä sivuilla, mutta myös muualla julkaistaan aivan liian heppoisin perustein perhoreseptejä. Aloittelijan on niiden perusteella hyvin vaikea saada selville että millainen hyvä ja toimiva perho kuuluisi olla.

Lainaus:
"Näistä mielijohteista saattaa löytyä hyvä idea, kun sen laittaa kehittymään."

Tämä on totta. Toisaalta julkaistavat perhot pitäisi olla edes hiukan sen kehitystyön toisesta päästä. Jos olen käsittänyt oikein niin sitä varten tälläkin sivustolla on kehitysrasia.

Enkä siis halua haukkua tätä kyseistä perhoa, kyse on yleisestä asiasta.


Kommenttijacksoni - 16.09.2007

Kiitoksia kommenteista. Joo kyllähän se kirjolohikin tätä puraisee, se vain jäi poies...

Räntäsade ja perhokalastus, varmasti saisi kalastella rauhassa ainakin ilman liiallista kalastajien tunkua purolle.

Nämä lohiperhot mitä olen itse sitonut (3 kpl) ovat kaikki olleet juuri näitä mielijohde tyyppisiä.

Yhdyn kyllä myös osittain tuohon J-P:n kommenttiin että "julkaistaan aivan liian heppoisin perustein perhoreseptejä" mutta en rupea siitä sen enempää vatvomaan.

Ja tämän perhon julkaiseminenkin meni varmaan rimaa hipoen ja oli melkoinen yllätys että se pääsi tuohon etusivulle "päivän perhoihin".

Ei muutakun tekemään lisää niitä rapellys perhoja jospa niistä joku vielä joskus... :):)
Kommenttiplayer - 16.09.2007

Asiaa JiiPee, noinhan se on todellisuudessa. Tosin tämä on foorumi jossa mielipiteet perhoista onkin ihan toivottuja sekä sallittuja, joissainhan foorumeissa kritiikkiä perhoille ei anneta eikä ehkä sitoja sitä toivota saavansakaan.

On törrättänyt jo pitenpään silmään sekin että, esimerkiksi Kelson kirjan useamman sadan reseptin joukkosta sidotaan useimmiten muutamaa kymmentä perhoa ja laitetaan niitä katselioiden arvioitavaksi. Kyseisessä opuksessa kun on yksinkertaisia sekä ilmeisen toimivia perhojakin... no eihän ne niin näyttäviä ole.

Olen erään vanhan reseptin (1800-lukulaisen) kimpussa toista kertaa, kun haen siihen sitä vanhaa ja ottavaa hahmoa. Tavallaan sitä sitoessa onkin mielessä monta kertaa käynyt kuinka monta kertaa sekin on ristitty uudelleen tässä reilun sadan vuoden sisään. Tässä perhossa kun on 8 materiaalia mitkä kaikki löytyy lähes jokaisen perhonsitojan laatikosta.


Kommenttijacksoni - 17.09.2007

Nyt näin lyhyesti vastattuna eihän sen ottipelin tarvitse olla juuri se top 1 äänestetyin :D Mutta minun perhoille saa ja pitää antaa kritiikkiä jos sitä on?!Toki myös kehut kelpaa ;) En ottaisi siitä nokkiini jos tämä perhoni haukuttaisiin ihan lyttyyn vaikka se onkin "oikeassa rasiassa".


Kommenttiplayer - 17.09.2007

Perhostasi tulee mieleen vanha katkaperho, jollaisia todellakin sidottiin isoihin kuokkuihin. Niissä ei ollut aina erillistä siipeä.

Tuossa perhossasi on ihan kunnon idea olemassa ja sen ole saanut kuvassa näkymään.


Kommenttijacksoni - 17.09.2007

Kiitoksia vain!


KommenttiJ-P Pohjola - 18.09.2007 (Muokattu 18.9, 09:48)

Minulla tuli taas mieleen Korkeakosken heittolaiturilla käytettävät perhot jotka on sidottu putkeen. Syksymmällä ja erityisesti yöllä pimeässä siellä käytetään juuri tuollaisia lyhytsiipisiä ympärisidottuja putkiperhoja, joissa siipi on sidottu mahdollisimman pystyyn. Usein on myös jotakin fosforoivaa materiaalia joukossa, esim. rungossa. Uitetaan painoa välillä pompotellen pohjassa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?