Vihertävä tenolainen

Kommenttiborsse - 21.12.2007

Tässä olisi tällainen Mar Logge tyyliin sidottu vihertävä, matalaan veteen. Manulta sain tuollaista tumman vihreää silkkiä ja johonkin sitä oli laitettava, niin tällaisen suunnittelin. Ei tämä huippuperhoksi ainakaan vielä osoittautunut, mutta joitakin tapahtumia kuitenkin.

Kommentit

Kommenttiperhostelija93 - 24.12.2007

Vaikka minulla ei vielä ole kokemusta tällaisilla perhoilla kalastamisesta, niin kyllä luulen että se vielä joskus koristaa lohen suupieltä!


KommenttiJuho_K - 24.12.2007 (Muokattu 24.12, 20:49)

Komea perho. Luulis alkavan tapahtumia olemaan kun vain jaksaa kiskoa veneen perässä, onhan tämä aika lähellä vihreää Mar Lodgea. Varmaa sidontaa. Ja hyvää joulua sinne Vilttorinteelle.


Kommenttiplayer - 24.12.2007

Jo vain on Joulu aattoon sopiva perho, rungossa kuusen vihreää ja hopeiset somisteet päälle.

Tässä taitaa olla vavanvispaajallekin oiva peli siiman päähän. Yrityisen hieno asia laittaa vyö riikinkukkoa, sopii enemmän kuin hyvin.


Kommenttiborsse - 24.12.2007

Viime kesänä eräänä aamuna kova soutumies Jussi tuli rantaan ja totesi heränneensä yöllä klo. 4 ja saaneen päähänsä (oliko unessa nähnyt) että perhossa pitää olla hopeaa ja vihreää. Jussi oli sitonut siinä aamuyöstä ottiperhon ja jatkoi nukkumista. Seitsemän aikaan mies ajoi rantaan ja laittoi yöllä sitomansa pelin siiman jatkeeksi, eikä aikaakaan kun mies väsytti lohijalkaa, joka kuitenkin loppuvaiheissa päätti irrottautua koukuista. Jussi näytti minulle perhonsa ja aikani haeskeltua rasioita ei sieltä samanmoista löytynyt, mutta muistin että vaunussa oli tämä sitomani malli. Päivällä käytyäni vaunulla tankkaamassa, otin perhon matkaan ja ei kun joelle. Välittömästi lähdön jälkeen rannanpuoleinen pitkä teleskooppivapa taipui lupaavasti ja samassa rulla aloitti iloisen räminän. Iso kojamo? ryntäsi suoraan norjanpuolelle matalan karikon yli, suuren kalan selkä ja pyrstö näkyi kun kala paineli matalassa ja veti rullalta hetkessä 200 metriä siimaa, hypäten norjan rannassa korkealle ilmaan kun olisi yrittänyt jokirinnettä ylös, ja samassa rullanääni loppui, eli kala irti. Kiva oli kokemus, mutta olisi sitä pitempäänkin iloista rullan pärinää kuunnellut. Että sellainen tapahtuma, eikä harmittanut yhtään?


KommenttiTheemu - 24.12.2007

Tää on kyllä oikein silmää miellyvä perho. Varmasti pelittää. Taattua borsse laatua. Hyvät joulut vaan borssellekkin.


KommenttiGlenButerol - 24.12.2007 (Muokattu 24.12, 22:43)

Melko perusmateriaaleilla saa kyllä komeita perhoja kun vain on kokemusta ja uskaltaa kokeilla=) Tuollaiseen taitaa itselläkin löytyä materiaaleja lukuunottamatta tuota helmikanaa. Borsse,, kuvan minkä laitoit tuohon ikäänkuin joulukortiksi.. Onko se vene siinä kuinka leveä? Kun näytti omaan silmään leveältä, kalakin oli komia=)


Kommenttiborsse - 24.12.2007

Vene on Ounasjoki mallinen A.Salmen veneveistämössä (Rovaniemen sinetänsalmessa) Omilla kätösillä, venemestarin kanssa valmistettu, pit. 5,80 laitakork. 0,36 leveys leveimmillään 1,28, todellinen joen helmi. Airot omatekoiset erikoisairot.
Kala 7,8kg Borssejoen suusta perhona kuusiniemen oliivi, Juho-K:lle malliksi pyydetty eräänä heinäkuun aamuna.
Ja ei kun GlenButerol tekemään tällaista, muuttele hiukan hälkilää, mutta älä pane kirkkan vihreää, harmaa saattaisi käydä hyvinkin.


Kommenttiluonto-eno - 25.12.2007

Taas en lisäisi tai ottaisi mitään pois,jouduin kesken Jouluhössötyksen tekemään jemmaan samanlaisen ja muunnoksen,johon laitoin pakotetusta hopeasta rungon taka-ja etupalkit.Kierteen viereen tein toisen oranssista silkistä ja pää vihreäksi.Saa nähdä,mitä kesäkuun jätit pitävät,sillä arvelin sinun suunnitelleen tätä tarjottavaksi jo kesäkuun alusta lohien menussa.(Siis sitten kun tunturi alkaa vihertää,ehkä joku tippa vettäkin voi olla tipahtelemassa?)Hieno malli joka pelkällä olemuksellaan vakuuttaa olevansa toimiva:).


Kommenttimörkö - 25.12.2007

Minullekin tuli sellainen olo kun katselin tätä että:"pakko sitoo tommoinen".:D Ja sen sitten tein ja jotenkin tuntu siltä nii jätin nuo sarvet pois ja kurkkuhäkilän laitoin harmaasta kukosta ,jonka jo sanoit. Sen ajattelin lisätä ja tulee se sitten oikean rasian puolelle tai kehitys rasiaan niin borssen kommenttia odottelisin...niin sitten kun se tänne joskus ilmestyy.


Kommenttiborsse - 25.12.2007

Tein tuossa mallin Luonto-enolle, jota voisi kuvitella kokeiltavan juuri siihen aikaan kun lehti alkaa tulla puuhun, mutta vesi on vielä sameaa ja korkealla. Tämän alkuperäisen kalastusaika alkaa tuossa juhannusviikolla, kun lehti on jo hieman isompi ja ensimmäiset tulvat ovat menneet, eikä tuntureitten sulamisvedet ole vielä tulleet tenoon, siis aika matalaa. Malli on nopeasti kyhätty ja kuvauskaan ei ole kummoinen.


Kommenttiplayer - 25.12.2007

Vaikka olet tämän alkujaan lohen pään menoksi miettinyt, arvelen tämän olevan oiva taimenperhokin. Taimenelle namuksi kun kurkkuhäkilän alle laittaa lyhyitä punaisen kukon sikasia, lähinnä sivuille näkymään kuitenkin, sekä siipeä hiukan lisää, sidonta tavaksi käy Oululais-tyyli. Tuon hopeisen rungon takia taimen ottaa tähän keskellä yötäkin, ja koukun laadun kanssa ei kannata kursailla. Se kosken isomus on aktiivinen yöllä ja sen olen karvaasti saanut kokea..

Tuo keltainen jatke näyttää hyvälle, se tasapainotti värejä, mutta nyt lisäisin pyrstön päälle jotakin. Mielessä käväisi tumman vihreät kukon sikaset, jolloin palattaisiin vähän takaisin alkuperäiseenkin.


Kommenttiporoisäntä - 04.06.2009

TEKAISIN TUOLLAISEN TALVELLA -08, MUUTETTUNA KARVASIIPISEKSI, KAKSHAARA NELONEN KOUKKU ORKLALLA SITTEN KESÄLLÄ JYSÄHTI, 8,5 KILOINEN JA EIKUN YLÖS, JOTEN AIKA TOIMIVA PERHO

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?