Harjuksen talviherkku

Kommenttired killer - 24.03.2008

Jostain syystä nimenomaan Kuokkalan harjukset pitävät tästä liitsistä talvella...

Kommentit

KommenttiJ.Juntunen - 31.03.2008

On muuten aika herkku liitsi! Tällästä talvella vaan veteen niin kyllä kalaa nousee!:)
Hieno sidos!


Kommenttijuhahujanen - 31.03.2008

mitenkäs tärpit?
monesti talvella ongelma on, että kalat käyvät vain tukistamassa pyrstöä ja tässäkin sillä on pituutta. Toisaalta kuula loimii niin hyvänä iskupisteenä, että ei ole välttämättä ongelma.
Sidonnassahan ei ole moitteen sijaa.


Kommenttiperhonsitoja90 - 31.03.2008

Juuri samaaa ajattelin, kuin juhahujanen, pyrstö on liian pitkä, voisi olla jopa puolet lyhyempi.Kierre kannattaa sitoa ristiin häkilän kanssa. Kestää näin sidottuna kauemmin. Häkilää olet mennyt leikkaamaan tuosta koukun alapuolelta. Jos leikkaat, leikkaa aivan juuresta, Nyt tuossa on aika rumia siikasenpätkiä näkyvissä...

Mutta hieno on:) Tohon nakertaa;)

Kireitä!

Jaakko


KommenttiLampinen' - 31.03.2008

Jees. Niinkuin perhonsitoja90 jo sanoikin,kierrä kierre toisin päin, ja pyrstö on mielestäni myös liian pitkä talvikalastukseen.

En ihmettele harrin- ja taimenensaantia yhtään,nimittäin sininen ja valkoinen on myös uistimissa hyvä talven väri. Sidontajälki on myös asiallista, kunhan vaan leikkaat tuolta kauluksesta nuo ylimääräiset pois ;)
Hieno on!

Jokke


Kommenttivallu93 - 31.03.2008

Tuota kierteen kierto suuntaa ei kannata mennä muuttamaan koska, kun kiertää kierteen noin päin niin ensimmäinen kierros menee tiukemmalle kuin tavallisesti. Mitä pidempi pyrstö liitsissä on sitä paremmin se elää, mutta tämä on hieman liian pitkä.
Muuten hyvä perho ;)


Kommenttiafven - 31.03.2008

sitä samaa mitä äsken tuli mut on hieno perho!


Kommenttired killer - 31.03.2008

Moron ja kiitos kaikille kommenteista.

Makuasioista ei voi kiistellä ;)

Itselläni on tapana tehdä pitkä ja ohut pyrstö tai lyhyt ja tuuhea. Siikasia en ole leikannut koska karsastan perhon leikkelyä, mielummin nypin/revin ylimääräiset irti, tosin tuossa kuvassa kyllä näyttää nuo siikaset kuin puoliksi katkaistuilta...olisiko taas kuvauksen kiroja.

Pitkään mietin onko häkilä liian tuuhea/pitkä että se haittaisi tartuttamista, mutta joka kala jonka sikäli siiman päässä olen tuntenut olen myös käyttänyt näytillä.


KommenttiImamar - 31.03.2008

Just taas lisää leechejä.Eikö teillä tuu jo korvista erilaiset leechit?Saa niitä harjuksia muillakin!


KommenttiPeltopython - 01.04.2008 (Muokattu 1.4, 07:45)

Hieno liitsihän tää. Jotenkin isänmaalliset värit... Ja jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä, mutta tokkopa liitsejä voi koskaan olla liikaa ;) Toiset tykkää, toiset ei. Pääasia että harjukset tykkää.


KommenttiVision79 - 01.04.2008

Juu, mielenkiintosen näkönen liitsi ja juuri Kuokkalan-ja Herralankoskelle... Ittekin sielä ainanaskin talvella paljon käyvänä niin sidoppa tuo punasena on mielestäni toiminu paremmin harjukselle ja tietenkin unohtamatta sielä muita uiskentelevia kaloja... :) Joo ei niitä liitsejä koskaan liikaa ole ja tehokkaitahan ne ovat sanoo kuka mitä tahansa... Ja sanohan aikanaan yks kaveri ku joku auko päätään liitseistä, että harvoimpa noita jock scotteja näkyy kuoriutuvan.. :)


KommenttiTassu - 01.04.2008

Imamar, ei mulla ainakaan tule liitsit ulos korvista. Juuri tsekkasin klikkaamalla perhorasian etusivua, 11 perhoa, joista tasan yksi on liitsi.

Upea ja maukkaan näköinen perho. Jos vain katselisin, en muuttaisi mitään. Kalastukseen aavistuksen mittaa pois pyrstöstä ja häkilästä. Omassa makuelämyksessä tämä perho kuuluu sarjaan "säväyttää ensisilmäyksellä". Yksinkertainenkin voi olla kaunista.


Kommenttistupe10 - 02.04.2008

Imamar minusta täällä ei ole ollenkaan liikaa liitsejä.Sulla niitä varmaan joka reijästä tulee ulos! ;)


KommenttiKalamiess - 04.04.2008

Hieno liitsi! varmasti talvella harjusten mieleen.
Kireitä;)


Kommenttisohva matto - 08.06.2008 (Muokattu 8.6, 16:26)

toimis varmaan lyhyemmälläkin pyrstöllä.


KommenttiVilleAH - 28.02.2012

Tosi hieno perho :D Mutta mikä koukku tossa on???


KommenttiJontteek - 17.01.2014

Todella todella hieno !!! pakko on sitoa !

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?