Golden Shiner

KommenttiLeva - 23.10.2008

Klassinen Streameri, joka on myös tehokas. Ehdottamasti klassisista suosikkimallini jota tulee uitettua pinnassa vauhdikkaasti. Tässä on mielestäni sellainen luomus, josta voi sanoa sanat: -Kaunis ja kalastava.

Kommentit

Kommenttizugbug - 28.10.2008 (Muokattu 28.10, 10:48)

No nyt alkaa olla kohillaan!
Vertaa; http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=13516#606712


KommenttiEki - 28.10.2008

Aikas kisasen näkönen :D Näitä lisää.


Kommenttivikkeli - 28.10.2008

Vähän kun tuota päätä pienemmäks ni hyvä tulloo ;) Mittasuhteista voisin sanoa G.Stevensin tyylisissä perhoissa:

1.pyrstö 1.5 kertaa koukun kita.
2.underbelly ja siipi pyrtön kärkeen.
3.kurkku 1.5 koukun kita

Noilla kun laittaa, ni näyttää kaikki osat sopusuhtaiselta.


KommenttiLeva - 28.10.2008

Klassisia sidottu ja uitettu nyt jonkun aikaa, ja harjoitukset jatkuvat edelleen.

Kisasen??? Kalastuskäyttöön sidottu ilman turhia kikkailuja. Jos kisaperhoihin vertaa niin virheitä löyttyy ja paljon.

Mittojen pitäisi suunnilleen noin olla. Paitsi, että Siipi tulee aina sidottua pikkaisen alusssiipeä pidemmäksi. Ja pakko todeta, että ei sotketa Oatmanin perhoja Rouva Stevensin luomuksiin. Mielestäni kumminkin kyseessä vähän 2 eri maailmaa ja toteutus ideaa.


KommenttiEki - 29.10.2008

heh... Täkäläinen sanonta :D . Hieno se on :D Tuleeko paljon heiteltyä näitä klassisempia streamereita?


Kommenttimullomään - 30.10.2008

Leva otti esiin hiton hyvän pointin, joka itseänikin on harmittanut viime aikoina. Kaikki tuntuvat nykyään vetävän yhtäläisyysmerkin klassisen streamerin ja Carrie Stevensin väliin.

On myös syytä huomata, että CS-mittasuhteet ovat selvimmillään rouvan superpitkissä VETOPERHOISSA. Lyhyemmissä koukuissa Stevensin perhot olivat lähempänä perusstreamertyyliä - kuten Edsonin, Oatmanin, Quimbyn ja Welchin sutturoita.

Mielestäni tämä "Shaineri" on hyvin onnistunut. Malli on muuten ollut aivan parhaasta päästä aurikoisina päivinä kirkasvetisillä koskilla Keski-Suomessa.

Klassikkostreamereita olen sitonut kalastukseen reilut 25 vuotta. Kiva niillä on kalastaa, vaikka en osaa sanoa ovatko ne sen ottavampia kuin modernimmat sötökset. Hyviä kuitenkin. Varsinkin bucktail-tyypin perhoja tulee käytettyä tosi paljon (Gov. Aiken, Mickey, Hell-Diver jne.)


KommenttiLeva - 31.10.2008

Eki, kyllä näitä tulee ihan oikeasti uitettuakin, eikä vain pidettyä rasiassa "fiilistely" mielessä. Ihan ottavia ja tehokkaita perhoja nämä ovat. Joko poikkivirtaan uitettuna tai kunnon haipakkaa veden pinnassa vetäen ollut itsellä toimivia.

Mullomääniin nähden omat tiedot ja kokemukset näistä, kuten kyllä muistakin perhoista ovat hyvin vaatimattomat. Mutta, jotain sentään itsekin oivaltanut näistä.

Höyhensiipisiä löytyy enemmän omasta askistani,mutta sentään joitakin perinteisen hengen buctail sötöksiä. Harmi vaan, etten itse ole vielä löytänyt kovinkaan montaa ns. "hyvää" häntää noihin bucktail perhoihin.

Mittasuhteissa samoilla linjoilla. Koukuissakin ollut pikkaisen miettimistä. Jotkin mallit muuten hyviä, mutta kalastus käytössä liian raskaita ja vahvalankaisia. Ja nuo pidempä vartiset koukut sitten taas sopivat ennemmin tuonne soutuperho osastoon. 6x mielestäni ollut hyvä kompromissi näissä heittoperhoissa. Esim. mustadin koukut ollut hyviä ja sitten nuo Partridgen "Carrie Stevens" koukut.

Ja sitten vielä yksi huomio noista Klassista Stevens perhoista puhuttaessa. Sellasen huomion tein yhdessä vaiheessa, että jos siipeä ei kasaa pakettina niin perhon hahmo muuttuu vedessä ja matskut sekoittuu keskenään. Tämä oli ainakin itselle sellainen ahaa elämys jokin aika sitten, kun katselin "joopajoon" perhoja joella. Saattaapi tuo liimaaminen estää jonkin verran siiven kiertymistäkin koukun ympärille.

Toinen pieni ongelma noissa höyhensiipisissä on löytää kunnon satulaa. Muutamia hyviä löytynyt kunhan väriskaala olisi parempi.

Mutta, kuten sanottu: Harjoittelu ja kokeilut jatkuvat edelleen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?