Lakatut varpaankynnet (Kehitysperho)

KommenttiAma T Ööri - 18.11.2011

Omistan jo valmiiksi lohiperhoja aika läjän, nyt kun sidontahommia opettelen niin ajattelinpa kokeilla itsekkin.

Aikani tihrusteltua nettiä ja sidontafilmejä sain inspiraation.

Varmuudenvuoksi kaadoin lakkapurkin varpaille ennen sitomista, siitä nimi perholle.

Yritin parhaani mukaan imitoida jotain lohiperhon suuntaista.

Rakentavaa kritiikkiä kaivataan!

Kommentit

KommenttiAma T Ööri - 22.11.2011 (Muokattu 22.11, 16:53)

Kuten kuvasta näkyy niin opettelussa tällähetkellä rungon, kierteiden ja karvasiipien teko.

Perho on aika karmean näköinen mutta uskoisin että sopivan rankalla kritiikillä jotain opin.

Perhojen pään tekoon en senkummemmin vielä aio keskittyä koska uskon että tuo pään teko kehittyy paremmaksi ajan ja kokemuksen myötä.


Kommenttipygmi - 22.11.2011

Ihan komia toi on ekoiksi perhoiksi. Kun kerran lisäsit perhon sivuille todennäköisesti näet siinä jotakin potenttiaalia, todennäköisesti sidot sen tilaisuuden tullen myös siiman päähän, ja sehän perho parhaiten pyytää mikä vedessä on. Joten usko itseesi ja tekeleisiisi. Ja muista aina ottaa rakentava palaute vastaan sellaisena, kun sen saat, niin siitä parhaiten opit.


KommenttiAma T Ööri - 22.11.2011

@Pygmi
Potentiaalia näen lähinnä värimaailman suhteen lohelle alkukauteen.

Näytille perho lähinnä sentakia että tahdon saada kritiikkiä ja hyviä neuvoja sidontatekniikan ja materiaalien käytön suhteen.


Kommenttiperhostamisen aloittelija - 23.11.2011

Tietoni lohiperhoista on vähäiset, mutta eikö niissä ole yleensä vyö. Jos sellaisen lisäisit niin perho olis täydellinen.


Kommenttiperhonsitoja90 - 24.11.2011

Jos kyseessä on lohiperho, sido perho lohikoukkuun. Kannattaa ostaa vaikka ihan halpoja lohikoukkuja sidontaharjoitteluita varten, kalliimpia ja laadukkaamipia sitten kalastukseen. Yksi asia joka paistaa perhostasi, on mittasuhteet, tai oikestaan niiden puuttuminen. Mittasuhteet ovat tärkeä asia lohiperhojen sidonnassa, jotta sidoksesta saadaan tasapainoinen ja myös omallekin silmälle kaunis. Kaikkia mittasuhtita en tässä nyt jaksa ruveta sepustamaan, jos vain lontoon murre taipuu, niin tuolta löytyvät lohiperhot klassiset mittasuhteet: http://www.mustad.no/action/mso/mso_rules.html#rules

Muutaman vinkin annan seuraavaan perhoon mittasuhteiden sun muitten sidontajuttujen osalta.

-Helan ja perän pituus on perhossasi oikeastaan nyt väärinpäin. Helan kuuluu yleensä olla lyhyt ja perän sitten pidempi. Hela alkaa koukun väkäsen kohdalta, kierretään noin 5 kierrosta. Perä loppuu koukun kärjen kohdalle tai ehkä jopa hieman sitä ennen.
-Niinkuin nimimerkki "perhostamisen aloittelija" jo tuossa mainitsikin, lohiperhoon kuuluu yleensä vyö. Sen voi sitoa mustasta strutsin siikasesta tai dubata villasta tai muusta dubbingista tiukaksi palloksi, kuten esim. Doctor-sarjan perhoissa tehdään.
-Pyrstön pituudesta 1/3 osa pois. Litteän tinselin vaihtaisin kapeampaan, esim. ovaaliin, nyt kierre vie mielestäni liian suuren osan rungon pinta-alasta. Muttamutta, makujuttuja taas. Klassiseen sidokseen tulisi viisi kierrosta kierrettä, mutta kierrosten lukumäärä kalastussidoksissa on oikestaan taas jo makuasia, kierrosten määrä kun riippuu jo koukkutyypistäkin.
-Kurkkuhäkilä sidotaan tavallisemmin ennen siipeä. Häkilä on perhossasi melko olematon, hieman enemmän saisi materiaalia olla. Lisäksi vaihtaisin materiaalin kultafasaanista esim. kanaan tai kukkoon. Toki kultafasaanikin käy, kyseessä on hyvä ja erittäin elävä materiaali, mutta silloin kiertäisin häkilän enkä sitoisi nipuissa. Kierretyllä häkilällä saa muutenkin paremmin profiilia perholle.
-Siipi on sidottu useammassa nipussa, hyvä! Niput on tosin sidottu peräkkäin, eikä päällekkäin, nyt ensimmäisen nipun kiinnityskohta näkyy selvästi. Joten ensi kerrallalla hieman enemmän huolellisuutta siiven kiinnitykseen. Materiaalia siivessä on ihan mukavasti, heikompaan virtaan sidotulle perholle vähentäisin karvamäärää hieman.
-Pää on aika pitkä, itse tekisin luodinmuotoisen lyhyen pään. Pitkiä päitä on tottu näkemään oikeastaan vai klassisissa streamereissa ja joidenkin vanhempien lohigurujen sitomissa soutuun tarkoitetuissa lohiperhoissa. Muutama lakkakerros lisää ei myöskään olisi pahitteeksi.

Värimaailmaltaan perho on hieno, tuohon streamerikoukkuun sidotulla perholla saatat päästä punalihaisen makuun jo lähimmillä taimenkoskilla.


Tämmöisillä ajatuksilla ja ehdotuksilla tällä kertaa. Eikun vaa uutta koukkua penkkiin!


Jaska


KommenttiAma T Ööri - 24.11.2011

Kiitos perhonsitoja90 erittäin selventävästä vastauksesta.

Lohiperhokoukkuja en vielä omista, joten käytin vain suurinta koukkua mitä löysin.

Tuossa Mustadin sivuilla olevassa "Anatomy and Proportions of a Fully Dressed
Salmon Fly." osiossa olikin sopiva muistilista tulostettavaksi harrastehuoneen seinälle.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?