Karvaa jalokaloille (Kehitysperho)

KommenttiAma T Ööri - 11.12.2011

Laitankin 2 yhdellä kertaa.

Toisessa meni kierre ihan ketuilleen ja toisessa taas pää ihan hirveä.

Kertokaapas vinkkejä eli kritiikkiä mittasuhteista ja oikeasta karvan määrästä.

Kommentit

Kommenttijpk - 20.12.2011

No mun mielestä tälläistä ei kannattas edes julkaista koska resepti on enemmän kuin vajaa!?? Tämä ei nyt auta aloittelevia sitojia kyllä ollenkaan.... Perhojen arvioinnin jätän yhtä vajaaksi kuin resepti on jätetty,olethan itsekin jo virheitä tuohon listannut...


KommenttiTimhoe - 20.12.2011

Ja taas päästään siihen kysymykseen, et miksi edes laitetaan julkaistavaksi sellasia perhoja, joiden jo lähtökohtaisesti tiedetään olevan huonoja/puutteellisia/virheellisiä. Täältä kun palautetta kuitenkin haetaan niin siihen pitäisi pyrkiä, et jokainen ladattu perho on sidottu kaikella osaamisella ja tiedolla. Sitten tietäisi jokainen perhoja katsova kommentoida, et missä sitä parannettavaa ihan todellisuudessa on.

Ajatushan noissa on sinällään ihan kohillaan - hela/jatke/pyrstö/vyö/runko/kierre/häkilä/siipi. Nyt vaan tuo varsinainen sidonta kaipaa sitä lisätarkkuutta. Paha sanoa sen tarkemmin, kun ei tiedä mitä sitoja ei osaa tai mitä sitoja ei ole viitsinyt.


Kommenttitommie - 20.12.2011

Onkos "pojilla" ollut jotenkin huono aamu?
Joo,reseptiin tarkkuutta,mutta ei kait siitä pidä noin suurta hernettä sieraimiin vetää.
"Kertokaapas vinkkejä eli kritiikkiä mittasuhteista ja oikeasta karvan määrästä."
Toi tais olla pointti mitä lisääjä halusi tietää,eli Lohiperhon mittasuhteista,ilmeisesti oli jo tiedostanut sidonnalliset virheet.
Oikeanpuoleinen perhohan on selkeesti jonkin sortin väännös Villen villapaidasta,ilmeisen onnistunutkin,koska sen tunnistaa oitis.
Runko on epätasainen,jonka johdosta kierrekkin on karannut.Jatketta lyhentäisin hiukan,ja samalla pyrstöä taasen pidentäisin.Siipi on turhan pitkä heittomalliin,eli mikäli rannalta kalastukseen tehty,niin lyhyemmäksi,jottei ole koukunmutkassa alvariinsa.Siipien materiaalista olisin äkkiseltään erimieltä,nimittäin omaan silmään näyttäis oravalta eikä ketulta?Jos on oravaa niin oikeanpuoleisessa on passelisti määrältään,vaseeman puoleisesta ottaisin noin puolet pois.Jos kettua,niinn kumpaankin lisää tavaraa.Villapaidan kurkkuhäkilä on turhan pitkä siitä ainakin puolet pois.
Ei muutakun uutta koukkua penkkinn ja harjoitusta jatkamaan! :)


KommenttiTimhoe - 20.12.2011

Ei oo palkokasveja tänä aamuna täällä päin Suomee näkyny. Mielestäni vaan perusteltu toteamus siitä, et kun tehdään jotain niin sitten kanssa tehdään kunnolla. Ei tarvitsisi kommentoijien arvuutella esim. siiven materiaaleja. Toki kukin tyylillään, kaikille avoin sivustohan tämä on.


Kommenttikoala - 20.12.2011

Jos tollaseen haluu vastauksia niin sitävarten on foorumit johon johon laittaa kuvan ja kysymyksen niin saa myös vastauksen?!!! ymmärtänyt tän sivun tarkoituksen siinä että tänne lisätään valmiita perhoja joista muut voivat ottaa mallia, mukana myös tarkat ohjeet.


KommenttiAma T Ööri - 20.12.2011 (Muokattu 20.12, 15:12)

Näköjään ajatuskatkos tullut perhoja lisättäessä, mistähän tuon ketun repäisin??.

-Siivet molemmissa oravan häntää.
-Helat molemmissa hopealankaa.
-Perät silkkiä, violetti ja vaaleanpunainen.
-Vyö yksihaaraisessa riikinkukko.
-Pyrstö kaksihaaraisessa Crest.
-Dubbing yksihaarassa musta antron ja kaksihaarassa villalanka.
-Kierre yksihaarassa oranssi silkki, kaksihaarassa punainen silkki ja hopealanka.
-Kaksihaarassa sarvet Macaw.

Kaksihaaraista yritin tosiaan Villen villapaidan reseptin mukaan tehdä.

No eniwei, kuten sanottua oikeat mittasuhteet ja materiaalien oikea määrä askarruttaa, siksi en vaivautunut reseptiä laittamaan.

Tommielle kiitokset syväluotaavasta analyysistä.

"Timhoe kirjoitti: Paha sanoa sen tarkemmin, kun ei tiedä mitä sitoja ei osaa tai mitä sitoja ei ole viitsinyt"
Tämä sitoja ei vielä paljoa osaa kun on aivan sidontauran alkutaipaleella, yritän parhaani mukaan imitoida perhorasiassa nähtyä ja sidontafilmeissä opetettua.
Joten kaikki vinkit on tervetulleita, jopa vi****ilut otan ilolla vastaan.

@koala: Mikä tuommoinen sivusto mahtaisi olla?
Yritin nimittäin syksyllä hakea sivua johon voisi aloitteleva lisätä perhoja ja sitäkautta saada opastusta sidontaan.
En löytänyt muuta sivustoa kuin tämän.


KommenttiTimhoe - 20.12.2011

Jees homma. Mun sanomisia ei kannata kenenkään henkeensä vetää, sillä vaikken mikään joojoo-tyyppi olekaan, niin asiallisesti koetan mielipiteeni tuoda esille.

Mutta niin. Sitä kun on alkutaipaleella sidontahommissa, niin oppimista on ihan yhtä lailla kuin pidemmälläkin olevilla. Näkökulma vaan voi vähän muuttua. Kuten tuossa omassa ekassa viestissä sanoin, niin perusajatushan näissä on kunnossa. Löytyy helat, vyöt, kierteet yms. asiat, joiden pohjalle sidonta rakentuu. Mittasuhteet on jo mainittu - niiden hahmottaminen parantuu vain ja ainoastaan ajan mittaan, eli sitomalla lisää. Se suurin juttu mikä kannattaa tehdä, on sitoa yksi (lohi)perho, niin hyvin kuin sen ikinä osaa. Käytät vaikka viikon siihen Green Buttin sitomiseen. Niin kauan sidot helaa, että se on tasainen. Silkkiä pyörität perään niin kauan, et se on sileä ja kartioituu hyvin. Samalla lailla pyrstö, vyö, kierre, runko, häkilät ja siipi. Lopuksi otat ja lakkaat pään hyvin ja viimeistelet perhon. Sijoitat sen malliperhon sitten penkin ääreen, ja joka kerta kun rupeat tekemään uutta lohiperhoa, otat ja katot sitä vanhaa mallikappaletta, ja muistelet miten olet siihen tasoon yltänyt. Etkä kelpuuta sitä huonompaa penkistä jatkossakaan.

Sillä sanoin tuossa aiemmin, et paha sanoa mitä sitoja osaa ja mitä ei vaan viitsi, sillä esim. tuo vähän seilaava kierre ei kerro siitä, etteikö sen kiertämistä osaa, vaan pikemminkin siitä, ettei sitä ole huolellisesti kierretty. Joku levysiiven naittaminen ja oikein sitominen on oikeasti sellainen asia, et siitä voi sanoa monikin et ei osaa tehdä, minä mukaanlukien, mutta nuo perushommat kuten tasainen kierre/runko/karvasiipi, on enemmän huolellisuuteen ja tarkkuuteen liittyviä juttuja.

Sulla on hyvät pohjat sidontaan, nyt vaan lisää treeniä ja tarkkuutta spigotin kanssa surraamiseen, ja kenties muutama cl viskiä lasiin. Helpottaa huomattavasti.


KommenttiAma T Ööri - 20.12.2011

Hyviä pointteja Timhoe.
Eli toistoa, toistoa ja edelleen toistoa.

Mitenkäs muuten tuo kierteen tekeminen?
Koin nimittäin ahaa elämyksen uuden rotaatiopenkkini kanssa eilen kun tein kierrettä, sehän tulee melkein itsestään kun pyörittää penkkiä.

Entäs villalanka rungon tekeminen, miten siitä saa tasaisen?

Ptääkin ottaa hieman single malttia sidontakaverksi kunhan joulun pyhät koittaa...


KommenttiTimhoe - 20.12.2011

Tyylejä lienee vähintään yhtä monta kuin on sitojiakin. Tiedän joidenkin tekevän silkkirungot spigotin kanssa, eli rulla spigottiin kiinni ja pyöritellään silki rungolle aivan kuin sidontalanka konsanaan. Ite kierrän aivan kaikki käsin, silkit, kierteet yms. Penkkiä en siinä juuri kääntele, vaan katson runkoa suoraan sivusta kääntäessäni kierrettä. Siinä aika nopsaan silmä jo osaa sanoa, et meneekö kierrokset tasan vai ei. Mutta tässäkin hommassa, kukin tyylillään.

Rungon tasaisuuden osalta sanosin sen, et kaiken pohjana on tasainen pohja rungolle. Kaikki runkomateriaalit, ehken nyt pyrstö ja vyö pois lukien, tulee kiinnitettyä koko rungon pituudelle. Tällöin sinne ei jää mitään erikoisia kuoppia tai kumpareita, jotka sitten paistaavat läpi kun varsinaista runkoa tehään. Korostuu erityisesti silkkirunkoja tehdessä. Ite en villalankaa käytä, vaan löysin kotipuolesta tähän hommaan sopivaa merkkauslankaa. Sen suurin etu on se, et se lanka on aika litteää. Punoshan se siis on, muttei läheskään yhtä paksua kuin villalanka. Löytyy tekstiilikaupoista useissa eri sävyissä, yhestä paketista sitoo pirusti.

Yleensäkin lohiperhoissa korostuu mielestäni, siis mielestäni, rungon pohjustaminen enemmän kuin monessa muussa lajissa. Epätasainen/puutteellinen pohjustus näkyy vaikeutena tasaista runkoa sitoessa, ja epätasainen runko taasen tekee kierteen tasaisesta kiertämisestä turhan vaikeaa. Mie pohjustan vielä silkkirunkoja varten kaikkien kiinnitysten jälkeen joko valkealla sidontalangalla, tai sitten valkealla puolitetulla silkillä. Mustia runkoja tehdessä saatan joskus pyöritellä jotain jämäsilkin paloja pohjalle. Tämä siis kun itelleni kalastusperhoja teen.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?