Kitkajoen yläosa

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: HKurtti 3.10. 2003, 15:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
HKurtti Kitkajoen yläosa 30.9. 2003, 16:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyselisin niiltä, jotka ovat kalastaneet välillä käylänkoski- kiveskoski. Onko tullut saalista, entä mistä päin? Ja millä perhoilla?

ihmelaama Re: Kitkajoen yläosa 1.10. 2003, 09:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
HKurtti kirjoitti:
> Kyselisin niiltä, jotka ovat kalastaneet välillä käylänkoski-
> kiveskoski. Onko tullut saalista, entä mistä päin? Ja millä
> perhoilla?

Saalista on tullut, minulle enemmän Käylän-, kuin Kiveskoskelta. Perhot ovat olleet mustia tai vihreitä (striimereitä / pupia / larvoja).

=)

Kalastuskokemukseni ko. koskilla rajoittuu vain TOUKOKUULLE (koskapa Kitkajoen yläosa "aukeaa" kalastukselle pari viikkoa aiemmin, kuin loppuosa jokea), eli kovin on subjektiivinen näkemys minulla paikasta.

Kiveskoskella, ankarista yrityksistä (2 käyntikertaa) huolimatta, en ole taimenta onnistunut siimani päähän saamaan. Harjuksia kyllä. tiedän toki, että siellä niitä taimenia uiskentelee, ei vain ole minun kohdalle sattunut...

Käylänkoski on puolestaan yhden minun kalastajaurani KOHOKOHDAN päänäyttämö, sillä sattuipa kerran näin: Ensimmäinen reissu sille keväälle, siimat vaparenkaiden läpi ja perho siimaan. Tassuttelin joen rantaan ja rullasin siiman ensimmäistä kertaa jokeen, perho ei ehtinyt edes puoleenväliin jokea, kun PAM!

Taimen oli kirkas, hopeakylkinen, kuuskytäsenttinen ja yli 2 kilon =D

Ihan "kiva" näin ensimmäisen heiton kalaksi, voipi sanua kai, että perho oli kohdillaan...

harjukset asuttavat mielellään sitä sivuvirtaa, joka koukkaa siitä Käylän kalanviljelylaitoksen pihalta. Sieltä minä olen saanut suurimmat harjukseni ko. paikalta.

Lisäksi käymisen arvoinen paikka Kitkajoen yläosalla on SAARIKOSKI ja hieman alavirran suunnasta löytyvä Harjakoski. Monimuotoista virtaa kaikkeen kalastusmakuun on tarjolla.

ihmelaama,
KITKAton elämä on teeskentelyä.

ihmelaama Re: Kitkajoen yläosa 1.10. 2003, 09:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Huomioitavaa kuitenkin on, että Kitkajoki on rauhoitettu (kauttaaltaan) talvikuukausiksi alkaen 10.9.2003 ja loppuen alaosaltaan 1.6.2004

Yläosa (mm. mainitut Kives-, Käylänkoski) avautuvat kalastukselle jälleen joskus toukokuun puolenvälin hujakoilla, tarkkaa päivämäärää ei ole vielä tiedossa...

-i.-


HKurtti Re: Kitkajoen yläosa 1.10. 2003, 18:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käym käylänkoskella aina n. 5 kertaa kesässä, koska meillä on mökki kitkajärven rannalla ja tulee siellä välillä käytyä. 1 n. kilon painoisen taimenen olen alkukesästä onnistunut saamaan ja lisäksi ainakin 5 mittataimenen karkuutusta + 1 perukkeen katkeaminen. Itse sain kalani pienellä streamerilla. Millä perholla sait taimenesi ja mistä kohtaa? Itsekkään en ole kiveskoskesta taimenta onnistunut saamaan, vain pieniä harjuksia. Ainakin sillasta alas päin sileäpintaisella ala suoralla pitäisi olla mahdollisuuksia jopa kilon harjuksiin.

HKurtti Re: Kitkajoen yläosa 1.10. 2003, 18:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja vielä saarikoskesta ja muista lähellä olevista: itse en pidä alueesta sen takia, koska siinä on yksinkertaisesti liikaa kalastettavaa! Ei tiedä että mistä alottaisi, millä ja miten. Ja taimen istutuksetkin tehdään 25kpl erissä hmm taisi ollu 4-6 kertaa kesässä saarikoskeen. Eli mitallisia taimeniakin on varmaan aika harvassa, ainakaan ei ihan joka kiven takana.

ihmelaama Re: Kitkajoen yläosa 3.10. 2003, 14:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
HKurtti kirjoitti:
> Ei tiedä että mistä alottaisi, millä ja miten. Ja
> taimen istutuksetkin tehdään 25kpl erissä hmm taisi ollu 4-6 kertaa
> kesässä saarikoskeen. Eli mitallisia taimeniakin on varmaan aika
> harvassa, ainakaan ei ihan joka kiven takana.

heheh, ei ihan joka kiven takana ei... =)

liekkö semmoista jokivettä olemassakaan, missä joka kiven takana luurais kiloinen taimen?! Ja toisaalta, tarviiko niitä joka kiven takana ollakkaan? Mukavaaha se ois, jos edes YHDEN kiven takana (kalareissulla) olisi se taimen...

Taimeneni otti siitä Käylänkosken niskalta, mustaan hopeakierteiseen striimeriin... taisi siinä olla vähän punaista (tai oranssia) kurkussa. Ihan peruskamaa siis.

Ja niistä kivistä ja niiden takusista vielä, mukavahan se on itse löytää kalojen paikat, pikkuisen tutkimusmatkailijan asennetta matkaan vaan, etsivä löytää.

-i.-

ps. suurimmat taimeneni Saarikosken tietämillä olen saanut pullansyönnin/kahvinjuonnin "oheistuotteena" siitä kosken alta löytyvän laavun rannasta =D ...vasemmalla kädellä heitellen ja kaverilleni uutta vapaa ja siima yhdistelmää esitellen.




HKurtti Re: Kitkajoen yläosa 3.10. 2003, 15:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sen laavun ,joka on suoraan siitä parkkipaikalta rantaan? Vielä saarikoskesta ja muista lähellä olevista: mielestäni siellä on liian paljon potentiaalisia kalan paikkoja, ettei tiedä mistä alottaisi, eikä malta kalastaa tarpeeksi tarkasti. Itse sain käylänkosken taimeneni ennen kuin heittolaituri alkaa, eli laavun kohdasta jokeen ja virran reunasta otti. Lisäksi perukkeen olen katkottanu laiturilta heittäessäni virtojen yhtymä kohtaan (kerran oli n. 10 sek siinä mitta taimen kiinni) eli siitä kannattaa koittaa. Lisäksi toisen rannan puolelle muodostuu virran reunalle pieniä taskuja joista olen saanut monta hyvää tärppiä. Niska ei toistaiseksi ole antanut kalaakaan, heukia lukuun ottamatta.

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe