Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: satunnainen matkailija 30.5. 2005, 11:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
15 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
eräs nurmijokikalastaja Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 23.7. 2004, 15:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei kaikki,

Nurmijoesta ei olla paljon keskusteltu, joten ajattelin laittaa yhden avauksen.

Nurmijokikalastajat:
Mikä on suosikki
a) koski
b) perho

Oma vastaukseni:
a) haapakoski
b) vaihtelee vuosittain: viime vuonna kuulapää prince nymph, tänä vuonna hydrolarva.

juuso_h Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 23.7. 2004, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Missä on Nurmijoki??

eräs nurmijokikalastaja Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 23.7. 2004, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
juuso_h kirjoitti:
> Missä on Nurmijoki??

Sonkajärvellä, Iisalmen itäpuolella.

Jari Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 23.7. 2004, 18:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minä itse kävin tiistai iltana ja olin yöllä siellä niin sanoisin että perho.

jannep Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 25.7. 2004, 18:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nurmijoki on todella hieno joki ja ansaitsee ehdottomasti kyllä enemmänkin keskustelua. Itse käyn siellä 1-2 kertaa kaudessa. Harmi vaan, että se on hiukan liian kaukana kotoa. Nurmijoelle tulee lähdettyä yleensä parin kolmen yön reisuulle, koska Mummola sijaitsee siinä lähellä (Koirakoskelta n. 8 km). Ompahan ilmainen lämmin majoitus.

1. Nurmijoella on montakin hyvää koskea, mutta minun suosikkini on
Mäkäränkoski, koska sieltä olen saanut parhaat tapahtumat ja jopa joskus jonkun mitallisen Taimenenkin. Toisekseen siellä on ainakin minun käydessäni ollut vähemmän ryysistä kuin monella muulla Nurmijoen koskella.

2. Salakkastreamerit on toimineet minulla parhaiten, koska olen käynyt yleensä aina alkukesän salakka aikaan, jolloin ei paljoa muuta tule uiteltua. Larvoista kirkkaan vihreällä on tullut parhaiten tapahtumia. Pintureista kaverini on kovasti kehunut Nalle Puhia, jolla on saanut muutamia Taimenia.

En ole kovin montaa reissua heittänyt Nurmijoelle (olisko vasta 4 kertaa), joten en voi puhua kovin syvällä kokemuksen rintaäänellä. (Kokemukset perustuu minun ja kaveriporukan tapahtumiin)

Osaatko Nurmijoenkalastaja sanoa minne päin Nurmijokea kannattaa mennä Elokuun puolivälissä? Silloin saattaa tulla piipahdettua yönseutu Nurmijoella.

eräs nurmijokikalastaja Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 26.7. 2004, 10:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jannep kirjoitti:
> Osaatko Nurmijoenkalastaja sanoa minne päin Nurmijokea kannattaa
> mennä Elokuun puolivälissä? Silloin saattaa tulla piipahdettua
> yönseutu Nurmijoella.

Menestys riippuu varmasti vesitilanteesta. Normaalistihan elokuun puoliväli on matalan veden aikaa, jolloin pienemmän kosket jäävät lähes aina pois laskuista. Syvimpiä monttuja löytyy Aittokoskesta, mutta se on melko hankalasti kalastettava paikka. Hyviä koskia aina ovat Haapakoski ja Päsmäri (minulla ei ole kokemusta Mäkäräkoskesta). Molemmissa on kuitenkin oikeastaan vaan puolenkymmentä paikkaa mistä taimenen tapaa matalalla vedellä.

Kirjoperho Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 27.7. 2004, 02:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eräs nurmijokikalastaja kirjoitti:)
Nurmijoki oi sinne jäi mun sydän! yksi reissu, yksi ylös Taimen 52cm ja toinen todella kaunis Taimen(49cm) takas pitää pistää kuvia pian tänne perhorasiaan ! jos ois auto niin olisin varmaan aika tuttu näky siellä Nurmijoella.

(:"Urheilukalastajaa viehättää näissä vesissä eniten mullonen, joka kasvaa jotenkin suureksi. Puhutaan 6-10 kiloa painavista yksilöistä, mutta kalallahan on ominaisuus kasvaa pyynnin jälkeenkin, vuodesta toiseen. Mulloset täällä ovat lyhyitä ja tanakoita sekä väkeviä ja erittäin vilkkaita. Niillä on runsaasti sitä, jota englantilainen kutsuu nimellä "fighting spirit", taistelumieltä." :)

>0zzy> Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 31.7. 2004, 19:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitkä perhot voisivat toimia tässä elokuun alku- ja keskivaiheilla? En ole ennen käynyt ko. joella, mutta aikeissa olisi käydä joskus lähiaikoina.

opax Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 2.8. 2004, 08:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>0zzy> kirjoitti:
> Mitkä perhot voisivat toimia tässä elokuun alku- ja keskivaiheilla?
> En ole ennen käynyt ko. joella, mutta aikeissa olisi käydä joskus
> lähiaikoina.

Kyllä minä uskon nurmijoella aika vakaasti vesiperhoslarvoihin ja pupiin. Kooltaan tuommoinen 12-14 pitäisi toimia. Olen käyttänyt melko maltillisia värejä (=oliivi/tumma oliivi + musta thorax). Perhot pitää melkein aina saada uimaan aika syvällä Nurmijoella kalastettaessa.

Periaatteessa taimenen pinta-aktiviteetti pitäisi olla lisääntymään päin, mutta ainakaan viimeksi (21.7.) ei käynyt kala pinnassa, vaikka vesiperhosten häämenot olivat illalla todella runssaat.

Yöllä sain jälleen larvalla larvan (kertoo ainakin siitä, että minun larvani ui siellä missä pitikin).


Larvalla voi saada myös larvan. Kuva otettu yöllä salaman kanssa käsivaralta, joten se on hieman suttuinen. Pikkuisen tumma ja liian iso on tämä jäljitelmä. Larvalla voi saada myös larvan. Kuva otettu yöllä salaman kanssa käsivaralta, joten se on hieman suttuinen. Pikkuisen tumma ja liian iso on tämä jäljitelmä.
larvalarva.jpg (33.7 KT)
nurmijokelainen Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 10.11. 2004, 09:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kausilupa tulee yleensä ostettua nurmijoelle. Suosikkikoski on mäkäräkoski etenkin keskikesällä, muulloin tulee haapakoskella vietettyä paljon aikaa. Koirakoskikin on tosi hyvä vaikkakin hiukan aliarvostettu? Alkukaudesta toimii tummat streamerit ja ötökkäaikaan tykkään kalastaa pupilla ja larvoilla.

akub Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 29.11. 2004, 17:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oma suosikkini nurmijoella on paikalliset kalastajat, jotka tänäkin vuonna olivat aloittaneet kalastuksen päivää liian aikaisin. Teurastus oli kuulemma melkoista. 16.11 kun koskelle saavuttiin, oli isännät kerenneet koirakosken ja haapakosken ainakin tyhjentää melko tehokkaasti eilissäpäivänä. Vain punaiset jäljet hangilla ;~(

Kertoilivatpa vielä, että luvanmyyjä oli ensimmäisenä 15.11 maanantaina ollut lupia joen rannalla myymässä. Raivostuttavaa kun säännöt eivät ole kaikille samat.

Mörkö Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 30.11. 2004, 13:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vain punaiset jäljet hangilla ;~(
joo ja kututouhuissa rähjääntyneillä taimenillahan on tietysti aina paikka ruokapöydässä.Maistuu varmaan makoisalle.kutemattomat kalat ovat tietysti asia erikseen.soisi valikoivan kalastuksen yleistyvän...

fisherman's Friend Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 14.1. 2005, 15:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nurmijokihan on aivan mahtava paikka.Joessa on luonnonkantaista kalaa ja istutuksilla lisätään saaliita. itsekkin käyn siellä kesäisim joka viikko ja ostan kausiluvan. Luvat ovat suht. halvat ja ne voi ostaa kätevästi joen alaosassa siaitsevasta kioski/kahviosta jossa yleensä olen majoittunut ranta mökissä...Suosittelen sitä lämpimästi todella viihtyisä ja halpa. Kalastus kauden alkaessa toimii yleensä aika räikeät perhot kuten alkukesän suosikkini pinkki streamer. Istukkaiden aikaan saalis on melkein varma. Joinain kesinä vesi laskee harmittavan alas jolloin kalan saanti on MELKEIN mahotonta. Syksyisin jokeen nousee järvestä luonnon kantaa jolloin ala juoksulta voi saada todella suurta kalaa...viime kauden suurin taisi olla 8 kg. juuri ennen rauhoitusta voi saada kauniin värisiä kutupuvussaan olevia taimenia.

Mielestäni paras koski taimenten pyyntiin on Koirakoski siinä on paljon paikkoja jossa kalat lymyävät. Mäkäräkoskelle ei enää taimenta istuteta mutta sinne kalaa nousee saari koskesta... Mäkärä koski on hyvä Harri koski itsekkin onlen saanut noin 700g harreja

Lempi koski=Koirakoski
Lempi perho=Silakka streamer ja hare's mask nymph

börje Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 27.2. 2005, 08:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo ei enää hirveesti innosta käydä Nurmijoella kalassa,koska kalastussäännöt eivät näytä koskevan paikallisia. Eipä sinänsä ihme, ammutaanhan karhutkin talvipesilleen Sonkajärvellä. Mistähän toi kasikiloinen lienee saatu, itse olen kuullut kuuskiloisesta.

KalanKaveri Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 28.3. 2005, 19:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
sanoisin että Koirakoski on se paikka jos haluaa taimenta saada.. ja viime vuonna täysin varma perho oli Pinkki liitsi jonka päässä riikinkukkoa.. ja asiasta kolmanteen se edellisen kauden suurin *oli* 6.8kg
ja en uskaltaisi sanoa varmaksi että tuota kalaa on edes saatu...

Lempikoski: Koirakoski
Varmat Perhot koirakoskella: Pinkki liitsi. musta-vihreä pupa

satunnainen matkailija Re: Mikä on sinun suosikkisi nurmijoella (Nurmijoki) 30.5. 2005, 11:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Paras koski: Yleensä Haapakoski, mutta summariaikaan Päsmäri, Nurmikoski ja Leppikoski ovat olleet hyviä.

Paras perho: Vamu-salakka, vihreä larva "pienvihree" sekä perinteistäkin perinteisempi Nalle Puh. Ja tietysti kaikki musta kelpaa...


Nurmijoki voisi olla hyvä kalapaikka, MUTTA... kiitos taimentoimikunnan laiskuuden ja uppiniskaisuuden niin Nurmijoki pysyy aina "pullataimen" jokena. Ken kirkkaita kaloja halajaa niin kannattaa suunnata reitin syrjäisille koskille. Sieltä ei tule pullataimenia vaan saattaa kokea jopa 71cm yllätyksiä... ;) Haapakoski ja Päsmäri ovat nykyisellään mahtavia koskia puitteiltaan, mutta järkyttävästi hoidettuja. Ei voi muuta kuin ihmetellä alueen toimintaa...


eräs nurmijokikalastaja kirjoitti:
> Hei kaikki,
>
> Nurmijoesta ei olla paljon keskusteltu, joten ajattelin laittaa yhden
> avauksen.
>
> Nurmijokikalastajat:
> Mikä on suosikki
> a) koski
> b) perho
>
> Oma vastaukseni:
> a) haapakoski
> b) vaihtelee vuosittain: viime vuonna kuulapää prince nymph, tänä
> vuonna hydrolarva.

15 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe